Pe gustul nostru

Povestim experiențe culinare

Pe gustul nostru/Opinii

Cosmin Dragomir | PE GUSTUL NOSTRU | Degustări carteziene

Fie că vorbim despre vinuri, brânzeturi, mezeluri, țuici, furnici, stridii sau ape, degustările (comparative) ar trebui să ne dumirească în privința unui sistem de referință personal și, eventual, profesional.

de Cosmin Dragomir

Pe gustul nostru/Opinii

Cosmin Dragomir | Când s-or face micii mari?

Se spune că grataragiu trebuie să te naști și că exercițiul nu ar fi de ajuns ca să stăpânești focul cum trebuie și să nu usuci mititeii, fleicile ori pieptul de pui.

de Cosmin Dragomir

Pe gustul nostru/Opinii

Ce mâncăruri ar trebui să dispară? Dar de ce?

Am văzut că, în ultimul timp, „se poartă” această întrebare. A devenit, brusc, la modă, un soi de cancel (food) culture într-o variantă inflexbilă și, pentru mine, deloc ingurgitabilă.

26/05/22

Eat & Drink/Opinii

Cosmin Dragomir | Pe gustul nostru: Când “se” și când nu “se merită”

Cosmin Dragomir: "Oricum avem o problemă cu prețurile și oricum nimic nu mai este ieftin ... e (MEGA)logic că nici mâncarea de la restaurant nu are cum să fie ieftină. Dar nimeni nu te obligă să intri sau să comanzi de la un restaurant.'
Eat & Drink/Opinii

PE GUSTUL NOSTRU: HoReCa a murit, trăiască HoReCa!

Sintagma originală “Regele a murit, trăiască regele!” exprima continuitatea (decesul unui rege era urmat imediat de încoronarea descendetului), dar, după folosirea ei de către Lev Tolstoi în Ana Karenina, a căpătat și conotații ironice. O să vă rog să citiți titlul meu în ambele chei.

de Cosmin Dragomir

Eat & Drink/Opinii

PE GUSTUL NOSTRU | Elefantul din bucătăria noastră: fine-dining românesc

Ultimul deceniu a fost prielnic dezvoltării unei bucătării românești moderne.

de Cosmin Dragomir

11-04-2021_2_300x600-SHOPRON

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter să vezi cele mai noi știri.

Eat & Drink

PE GUSTUL NOSTRU | Bucătăria lui Confuz Vodă prin lobodă

Există în mojarul lexical culinar de la noi o sumedenie de termeni, unii vechi alții recent intrați în limbajul frecvent, pe care încă nu îi stăpânim și de multe ori îi utilizăm greșit. Tot felul de franțuzisme, grecisme, turcisme, englezisme puse de-a ghiotura în aceeași oală și fierte la foc molcom cât să ne dea nouă lumea peste cap.
Eat & Drink/Recomandari

Creieri versus fudulii; despre organe și alți demoni

Zalhanaua era un abator rudimentar destinat producerii de pastramă, dar și desfacerii unor alte produse conexe de la tăiatul oilor. Ulterior, sensul i s-a generalizat și găsim, în forma modernă a cuvântului și pierderea “l”-ului, zahanale pe lângă abatoare: un fel de birturi cu grătar unde sfârâiau fleici proaspete și multe organe.

Am fost aici

HORIA GHIBUȚIU: Bucate pe gustul harnicilor lucrători urbani care trudesc pentru a-și asigura blidul zilnic de la prânz, precum și, probabil, alte chestii.

RESTAURANTE

La Finca by Alioli

Aflat în zona Dorobanți, La Finca by Alioli pregătește toate specialitățile spaniole despre care auzi de la prietenii care au călătorit în Spania.
Strada Grigore Alexandrescu 77
ALTE LOCURI

Balls.

Balls. s-a deschis în luna mai a anului trecut și a devenit rapid unul dintre locurile cool ale Bucureștiului.
Bulevardul Regina Elisabeta 26, București 050012