Meniu Zile și Nopți

Gurmand

Cele mai recente

Gurmand/Opinii

GURMAND | Ce mâncăm în 2025

Ce mâncăm în 2025? Ciupercile, saramura, granulele de brânză cu smântână, maiaua, organele și aportul Inteligenței Artificiale își vor tăia partea leului.
Gurmand/Opinii

GURMAND | 10 euro-bunătăți de Crăciun

Euro-bunătăți de Crăciun | Pe Bătrânul Continent, e vremea cozonacilor, a colacilor și a favoritelor mele de sezon, ruladele cu mac și cu nucă.

de Horia Ghibuțiu

Eat & Drink/Opinii

GURMAND | Mizilic cu ștaif

Mizilic cu ștaif: revine la modă pe toate meridianele „charcuteria”, ceea ce se traduce prin banalul nostru platouaș cu mezeluri.

de Horia Ghibuțiu

Eat & Drink/Opinii

La oase! Măduva e un aliment străvechi, însă își găsește loc și-n preparatele șic de azi.

Gurmand cum mă știți, am tot soiul de pofte - ostoite doar când redescopăr savori vechi în mâncăruri noi. E momentul să abordez pofticios o temă care mi-a fermecat copilăria, mi-a împlinit…

de Horia Ghibuțiu

Experiențe culinare povestite de:

Gurmand/Opinii

GURMAND | Bucate gătite de podium

Dacă breakdance-ul a ajuns disciplină de concurs sub cele cinci cercuri, de ce n-ar fi și gastronomia sport olimpic? Bucate gătite pe podium | 2024

de Horia Ghibuțiu

Eat & Drink/Opinii

GURMAND | Muntele de mici

Muntele de mici: popularul om de radio Ciprian Muntele, de la Rock FM, e autorul unui serial digital dedicat mititeilor, intitulat #ClanulScobitorilor.

de Horia Ghibuțiu

Eat & Drink/Opinii

GURMAND | Vegetale pe grătar

Vegetale pe grătar | E simplu să pui pe grătar, alături de mici și de fleici, ardei, roșii, vinete, dovlecei sau ceapă. Merg însă și niște legumicole la care nu v-ați gândit.

de Horia Ghibuțiu

Gurmand/Opinii

GURMAND | Doboș de poveste

Doboș de poveste | Vă invit să luați loc, să parcurgeți istoria unei prăjituri faimoasă în întreaga lume și să vă pregătiți tacâmurile.

de Horia Ghibuțiu

Gurmand/Opinii

GURMAND | Supelor din lumea-ntreagă

Pentru luna mai, vă prezint o selecție de supe care satisfac gusturile pe toate meridianele.

de Horia Ghibuțiu

Eat & Drink/Opinii

GURMAND | Papila – Papi la greu!

Papila - papi la greu! Meniul localului e inspirat din diverse bucătării ale lumii, iar pe mine m-a inspirat la fiecare comandă pe care am făcut-o, fie că mă bucuram de borș vegetarian, de cârnați cu piure fin de cartofi, de sălățica de kimchi sau de cheesecake-ul micuț cu dulceață de căpșune de la producătorii locali Livada Domniței.

de Horia Ghibuțiu

Eat & Drink/Opinii

GURMAND | Povestea omletei norvegiene

Povestea omletei norvegiene - Aceasta nu este o cronică de film. Doar se referă la un preparat ce apare într-un film intrat în cinematografele noastre la sfârșitul lui februarie, Dragoste la foc mic/ La Passion de Dodin Bouffant, al vietnamezului Tràn Anh Hùng.

de Horia Ghibuțiu

Gurmand/Opinii

GURMAND | Fenomenul Poke

Bolurile Poke, disponibile și la noi prin intermediul serviciilor de livrare la domiciliu precum, și offline, în restaurante, sunt o sinteză culinară a vremurilor pe care le trăim. Combinațiile delicioase sunt inspirate de departe, au exact cantitatea de exotism care să ațâțe curiozitatea, dar se bazează pe ingrediente proaspete, foarte atent selecționate.

de Horia Ghibuțiu

Eat & Drink/Recomandari

GURMAND | Știri dulci

Știri dulci: 20 de ani de presă sunt printre ingredientele unor savuroase produse de cofetărie sau de patiserie făcute acum, cu trudă și pricepere, de o antreprenoare ex-jurnalistă.

de Horia Ghibuțiu

Gurmand/Opinii

GURMAND | La vremuri noi, bucate noi

Bucate noi! Dacă ați avea pe mesele de sărbători preparate tradiționale, cum ar fi niște savuroși cârnați, însă n-ar fi din carne, ci pe bază de plante?

de Horia Ghibuțiu

Gurmand/Opinii

GURMAND | Bucate de văzut și de ascultat #LOCAL

Marius Tudosiei a lansat #LOCAL – Podcastul despre Mâncare. Familie. Comunitate, pe canalul său de YouTube | Bucate de văzut și ascultat

de Horia Ghibuțiu

Gurmand/Opinii

GURMAND | O gustare de-astă vară

Gustare de vară | Bucureștean get-beget, trecut prin Dobrogea doar în vizită, habar n-am avut de piperchi țârgâsiti până spre sfârșitul verii

de Horia Ghibuțiu

Eat & Drink/Opinii

Mirodenia de la noi

Boiaua e un condiment ivit pe aceste meleaguri, iar în anumite regiuni e mai prezent decât sarea în bucate.

de Horia Ghibuțiu

Eat & Drink/Opinii

GURMAND | (Ketchup) Un caz de ubicuitate culinară

Un caz de ubicuitate culinară - O anecdotă și un scurt istoric al unui ingredient omniprezent în America, ketchup-ul cel de toate zilele.

de Horia Ghibuțiu

Eat & Drink/Opinii

Bărcuță fără motor, lansată de pe Bosfor

În sezonul estival, v-aș îmbia cu niște vase mici comestibile, care vă vor cuceri imediat, fiindcă sunt încăpătoare și sățioase.

de Horia Ghibuțiu

Gurmand/Opinii

GURMAND | Eu când vreau să mă frig, mă frig

GURMAND | Eu când vreau să mă frig, mă frig. Cu mâncarea te poți frige dacă e prea fierbinte, ca Paraschiv cu fasolea în „Moromeții”, sau dacă nu te pricepi la ceea ce comanzi.

de Horia Ghibuțiu

Gurmand/Opinii

Gurmand | Picanterii de cinci lingurițe

Îndrăzneală și autodepășire | picanterii de cinci lingurițe – asta spune despre tine gradul de picanterie a mâncării indiene pe care o savurezi. Eu sunt de 3 din 5.

de Horia Ghibuțiu

Eat & Drink/Opinii

Povestea nucilor cu caramel

Apariția nucilor cu caramel e o poveste despre creativitate culinară născută din penurie. Odinioară, bucuria de a descoperi că iese un pic de cremă din cele două jumătăți de nuci cu caramel era egalată doar de faptul că, invariabil, în momentul în care erau gata toate, nu mai erau chiar toate pe platou!

de Horia Ghibuțiu

Zile și Nopți

Caută