Gurmand
Meniu
Cele mai recente
Gurmand/Opinii
GURMAND | Ce mâncăm în 2025
Ce mâncăm în 2025? Ciupercile, saramura, granulele de brânză cu smântână, maiaua, organele și aportul Inteligenței Artificiale își vor tăia partea leului.
Gurmand/Opinii
GURMAND | 10 euro-bunătăți de Crăciun
Euro-bunătăți de Crăciun | Pe Bătrânul Continent, e vremea cozonacilor, a colacilor și a favoritelor mele de sezon, ruladele cu mac și cu nucă.
Eat & Drink/Opinii
GURMAND | Mizilic cu ștaif
Mizilic cu ștaif: revine la modă pe toate meridianele „charcuteria”, ceea ce se traduce prin banalul nostru platouaș cu mezeluri.
Eat & Drink/Opinii
La oase! Măduva e un aliment străvechi, însă își găsește loc și-n preparatele șic de azi.
Gurmand cum mă știți, am tot soiul de pofte - ostoite doar când redescopăr savori vechi în mâncăruri noi. E momentul să abordez pofticios o temă care mi-a fermecat copilăria, mi-a împlinit…
Experiențe culinare povestite de:
Gurmand/Opinii
GURMAND | Bucate gătite de podium
Dacă breakdance-ul a ajuns disciplină de concurs sub cele cinci cercuri, de ce n-ar fi și gastronomia sport olimpic? Bucate gătite pe podium | 2024
Eat & Drink/Opinii
GURMAND | Muntele de mici
Muntele de mici: popularul om de radio Ciprian Muntele, de la Rock FM, e autorul unui serial digital dedicat mititeilor, intitulat #ClanulScobitorilor.
Eat & Drink/Opinii
GURMAND | Vegetale pe grătar
Vegetale pe grătar | E simplu să pui pe grătar, alături de mici și de fleici, ardei, roșii, vinete, dovlecei sau ceapă. Merg însă și niște legumicole la care nu v-ați gândit.
Gurmand/Opinii
GURMAND | Doboș de poveste
Doboș de poveste | Vă invit să luați loc, să parcurgeți istoria unei prăjituri faimoasă în întreaga lume și să vă pregătiți tacâmurile.
Gurmand/Opinii
GURMAND | Supelor din lumea-ntreagă
Pentru luna mai, vă prezint o selecție de supe care satisfac gusturile pe toate meridianele.
Eat & Drink/Opinii
GURMAND | Papila – Papi la greu!
Papila - papi la greu! Meniul localului e inspirat din diverse bucătării ale lumii, iar pe mine m-a inspirat la fiecare comandă pe care am făcut-o, fie că mă bucuram de borș vegetarian, de cârnați cu piure fin de cartofi, de sălățica de kimchi sau de cheesecake-ul micuț cu dulceață de căpșune de la producătorii locali Livada Domniței.
Eat & Drink/Opinii
GURMAND | Povestea omletei norvegiene
Povestea omletei norvegiene - Aceasta nu este o cronică de film. Doar se referă la un preparat ce apare într-un film intrat în cinematografele noastre la sfârșitul lui februarie, Dragoste la foc mic/ La Passion de Dodin Bouffant, al vietnamezului Tràn Anh Hùng.
Gurmand/Opinii
GURMAND | Fenomenul Poke
Bolurile Poke, disponibile și la noi prin intermediul serviciilor de livrare la domiciliu precum, și offline, în restaurante, sunt o sinteză culinară a vremurilor pe care le trăim. Combinațiile delicioase sunt inspirate de departe, au exact cantitatea de exotism care să ațâțe curiozitatea, dar se bazează pe ingrediente proaspete, foarte atent selecționate.
Eat & Drink/Recomandari
GURMAND | Știri dulci
Știri dulci: 20 de ani de presă sunt printre ingredientele unor savuroase produse de cofetărie sau de patiserie făcute acum, cu trudă și pricepere, de o antreprenoare ex-jurnalistă.
Gurmand/Opinii
GURMAND | La vremuri noi, bucate noi
Bucate noi! Dacă ați avea pe mesele de sărbători preparate tradiționale, cum ar fi niște savuroși cârnați, însă n-ar fi din carne, ci pe bază de plante?
Gurmand/Opinii
GURMAND | Bucate de văzut și de ascultat #LOCAL
Marius Tudosiei a lansat #LOCAL – Podcastul despre Mâncare. Familie. Comunitate, pe canalul său de YouTube | Bucate de văzut și ascultat
Gurmand/Opinii
GURMAND | O gustare de-astă vară
Gustare de vară | Bucureștean get-beget, trecut prin Dobrogea doar în vizită, habar n-am avut de piperchi țârgâsiti până spre sfârșitul verii
Eat & Drink/Opinii
Mirodenia de la noi
Boiaua e un condiment ivit pe aceste meleaguri, iar în anumite regiuni e mai prezent decât sarea în bucate.
Eat & Drink/Opinii
GURMAND | (Ketchup) Un caz de ubicuitate culinară
Un caz de ubicuitate culinară - O anecdotă și un scurt istoric al unui ingredient omniprezent în America, ketchup-ul cel de toate zilele.
Eat & Drink/Opinii
Bărcuță fără motor, lansată de pe Bosfor
În sezonul estival, v-aș îmbia cu niște vase mici comestibile, care vă vor cuceri imediat, fiindcă sunt încăpătoare și sățioase.
Gurmand/Opinii
GURMAND | Eu când vreau să mă frig, mă frig
GURMAND | Eu când vreau să mă frig, mă frig. Cu mâncarea te poți frige dacă e prea fierbinte, ca Paraschiv cu fasolea în „Moromeții”, sau dacă nu te pricepi la ceea ce comanzi.
Gurmand/Opinii
Gurmand | Picanterii de cinci lingurițe
Îndrăzneală și autodepășire | picanterii de cinci lingurițe – asta spune despre tine gradul de picanterie a mâncării indiene pe care o savurezi. Eu sunt de 3 din 5.
Eat & Drink/Opinii
Povestea nucilor cu caramel
Apariția nucilor cu caramel e o poveste despre creativitate culinară născută din penurie. Odinioară, bucuria de a descoperi că iese un pic de cremă din cele două jumătăți de nuci cu caramel era egalată doar de faptul că, invariabil, în momentul în care erau gata toate, nu mai erau chiar toate pe platou!