CULINARiA

Culinaria/Opinii

Dreptate pentru papanași!

Dacă aveți rădăcini în zona Ardealului, sigur ați pomenit papanașii tăvăliți prin pesmet dulce. Cum compoziția pentru papanași fierți e aceeași, depinde de voi care să fie finalul, cu pesmet sau sos de unt.
Culinaria/Opinii

Dac-ai fi o portocală și cineva te-ar stoarce, oare ce-ar ieși la suprafață?

Rolul de antreprenor m-a adus în postura nu foarte dorită, dar absolut necesară, de a gestiona oameni, parte dintr-o echipă, un angrenaj care nu poate funcționa perfect decât „bine uns” și „îngrijit”. Nu am fost construită să fiu team-player, ci mai degrabă să mă descurc singură, mai ales că sufăr, cum îmi spunea cineva, de „sindromul Hagi”.
Culinaria/Opinii

Mădălina Sánta | CULINARiA: În 2022 nu fi elefant, fii impresionat!

2021 a fost un alt an al încercărilor, diferite pentru fiecare dintre noi. Am parcurs multe drumuri grele, am pierdut oameni dragi, am pierdut confort și obișnuințe, însă iată-ne încă împreună, pregătiți pentru un nou capitol, despre care toți sperăm să fie mai bun.

de Mădălina Sánta

Culinaria/Opinii

3 sfaturi pentru toți cei care au simțit că ultimii doi ani au fost destructivi și deprimanți

Am citit undeva că s-au închis peste 100.000 de restaurante în lumea întreagă. Așa că, cei care am supraviețuit, ne simțim norocoși. Dar cum am reușit și care e prețul pe care l-am plătit?

de Mădălina Sánta

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter să vezi cele mai noi știri.

Culinaria/Opinii

CULINARiA | Când pandemie nu o să mai fie…

Să fii tânăr, visător, curajos și ambițios e minunat, mai ales dacă nu ”te-apucă” planurile antreprenoriale fix când nu trebuie. Adică în anul de grație 2019, când Covid19 se pregătea să dea lumea peste cap. Aproape că-ți vine să spui proiectul potrivit la momentul cel mai nepotrivit.

Am fost aici

RESTAURANTE

Szikra

Szikra este cristalizarea nevoii de a aprecia din nou simplitatea, calitatea și valorile adevărate, folosind produse locale din județele Covasna și Harghita. Este dragostea pentru gastronomie, aprinsă dintr-o scânteie numită pasiune!
Godri Ferenc, nr.18 Sfântu-Gheorghe, Covasna, Romania

La această pagină au contribuit:

Mădălina Sánta

Mădălina Sánta

Mădălina are 30 de ani, este Chef și de curând antreprenor. A absolvit o facultate de comunicare și a lucrat 7 ani în publicitate, apoi a decis să se dedice gastronomiei, specializându-se la Lyon, la Institutul Paul Bocuse. Își pune în valoare pasiunea la restaurantul „Szikra” deschis în Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

Toate articolele
Horia Ghibuțiu

Horia Ghibuțiu

Horia s-a născut la Praga, în 1969. Avea să fie adus în ţară la şase săptămâni de la naştere şi lăsat să crească aici. E ziarist din 1990, a lucrat de la presa cotidiană (Tineretul liber, Evenimentul zilei, ProSport, Adevărul) până la ghiduri TV (TVmania) şi reviste lucioase...

Toate articolele