CULINARiA

Imagine
Culinaria/Opinii

Dreptate pentru papanași!

Dacă aveți rădăcini în zona Ardealului, sigur ați pomenit papanașii tăvăliți prin pesmet dulce. Cum compoziția pentru papanași fierți e aceeași, depinde de voi care să fie finalul, cu pesmet sau sos de unt.
Imagine
Eat & Drink/Opinii

CULINARiA | Tu ce (mai) faci când mănânci?

Studii sociologice recente relevă că tot mai mulți oameni mai fac și altceva în timp ce mănâncă, telefonul mobil sau televizorul devenind principalii acompaniatori ai meselor pământenilor.
Eat & Drink/Opinii

Când alimentele devin scumpe, avem alternative gratis

Există sute de plante sălbatice delicioase, fructe, alune, ciuperci, semințe sau chiar "buruieni" din specii invazive pe care le privim adesea cu nepăsare și indiferență, însă în spatele acestui nemeritat termen de "buruiană" se află numeroase vitamine și minerale, care ne pot ajuta să trăim bine și sănătos.

de Mădălina Roman

Culinaria/Opinii

Mădălina Sánta | CULINARiA: Risipa – această formă nesăbuită a abundenței!

Sau cum nu se prea împacă ”fine dining” și „zero waste”.

de Mădălina Roman

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter să vezi cele mai noi știri.

Imagine
Culinaria/Opinii

Dac-ai fi o portocală și cineva te-ar stoarce, oare ce-ar ieși la suprafață?

Rolul de antreprenor m-a adus în postura nu foarte dorită, dar absolut necesară, de a gestiona oameni, parte dintr-o echipă, un angrenaj care nu poate funcționa perfect decât „bine uns” și „îngrijit”. Nu am fost construită să fiu team-player, ci mai degrabă să mă descurc singură, mai ales că sufăr, cum îmi spunea cineva, de „sindromul Hagi”.

Am fost aici

RESTAURANTE

Szikra

Szikra este cristalizarea nevoii de a aprecia din nou simplitatea, calitatea și valorile adevărate, folosind produse locale din județele Covasna și Harghita. Este dragostea pentru gastronomie, aprinsă dintr-o scânteie numită pasiune!
Godri Ferenc, nr.18 Sfântu-Gheorghe, Covasna, Romania

La această pagină au contribuit:

Mădălina Roman

Mădălina Roman

Mădălina are 30 de ani, este Chef și de curând antreprenor. A absolvit o facultate de comunicare și a lucrat 7 ani în publicitate, apoi a decis să se dedice gastronomiei, specializându-se la Lyon, la Institutul Paul Bocuse. Își pune în valoare pasiunea la restaurantul „Szikra” deschis în Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

Toate articolele
Horia Ghibuțiu

Horia Ghibuțiu

Horia s-a născut la Praga, în 1969. Avea să fie adus în ţară la şase săptămâni de la naştere şi lăsat să crească aici. E ziarist din 1990, a lucrat de la presa cotidiană (Tineretul liber, Evenimentul zilei, ProSport, Adevărul) până la ghiduri TV (TVmania) şi reviste lucioase...

Toate articolele