Meniu Zile și Nopți

Eat & Drink

prezintă capitolul

| Eat & Drink

O privire echilibrată asupra ofertei HORECA din România.

Sergiana Horeca logo white

prezintă capitolul

Eat & Drink

O privire echilibrată asupra ofertei HORECa din România.

nivea log0

prezintă

prezintă

parteneri

Eat & Drink/Recomandari

LA ŞOSEA | Shake, Stir, Repeat: cocktail baruri bucureştene

Cocktail baruri bucureştene | dacă simți că a venit momentul să dai cafeaua de dimineață pe ginul de seară, iată…

de Mădălina Lefter

Eat & Drink/Recomandari

TOP 6 restaurante din țară unde chiar merită să comanzi o salată

Un top al restaurantelor unde merită să comanzi o salată dacă ești în căutarea unei salate care să fie nu…

de Gruia Dragomir

Eat & Drink/Opinii

GURMAND | Sushi, pe gustul nostru

Hai, că am avut un 18 iunie memorabil: mi-am petrecut Ziua Internațională a Sushi-ului, alături de jurnaliști și influenceri, la un atelier culinar creativ organizat de Glovo împreună cu Enjoy Sushi. Mi-am preparat eu însumi sushi sub comanda lui Chef Alexandru Cebotari.

de Horia Ghibuțiu

Eat & Drink/Opinii

MIXOLOGY | Vara aceasta, ciocolata trece de la desert la pahar

Pe 7 iulie, de Ziua Internațională a Ciocolatei, arhicunoscutul ingredient se poate consuma în cele mai spectaculoase forme. Ciocolata trece de la desert la pahar în această vară.

de Iuliana Ciocîrlan

Articole existente în Eat & Drink
0

Știri

CAPITOL SUSȚINUT DE

sergiana horeca
Imagine

Evenimente culinare

EVENIMENTE CULINARE în românia

Timişoara

Tokyo Drifts @ The House Of Lu

Tokyo Drifts @ The House Of Lu
Miercuri 09/07
12:00
Bucureşti

Live Cooking Station | Pasta Experience @ naive

Take a journey like no other, where we seamlessly blend the flavors of the past with the fragrances of today.…
Miercuri 09/07
18:00
Bucureşti

Legendary Wednesday | 1+1 gratuit la coastele de porc @ Hard Rock Cafe

Savurează celebrele noastre coaste de porc, asezonate cu mixul nostru special de condimente, glazurate cu sos barbecue ușor picant și…
Miercuri 09/07
18:00
Bucureşti

Live Cooking Station | Meat Experience @ naive

Our cuisine is a masterpiece of unexpected shapes and textures, always deeply rooted in the heart of nature and overflowing…
Joi 10/07
18:00
Iaşi

Urbea Food Fest @ Palas Iasi

Urbea Food Fest la Palas Iasi
Vineri 11/07
10:00
Timişoara

Social Fridays @ Casa del Sole

Social Fridays @ Casa del Sole
Vineri 11/07
18:00
Sf. Gheorghe

Meet the brewers/ Tap takeover @ Szimpla Sepsiszentgyörgy

Meet the brewers/ Tap takeover @ Szimpla Sepsiszentgyörgy
Vineri 11/07
18:00
Braşov

Pește și Vin @ Ma Cocotte Gastro Wine Bar

Pește și Vin @ Ma Cocotte Gastro Wine Bar
Vineri 11/07
18:00
Bucureşti

Cocktail & Food Pairing @ naive

Specially tailored for you, in our workshop of flavors, this collection of carefully selected Cocktails, that perfectly match the food,…
Vineri 11/07
19:00
Cluj-Napoca

Afternoon Pop-Up Party w/ Akos @ Olivo Coffee Culture

Afternoon Pop-Up Party w/ Akos @ Olivo Coffee Culture
Vineri 11/07
19:00
Craiova

Live Music & BBQ Night @ Epoca Steak House

Live Music & BBQ Night @ Epoca Steak House
Vineri 11/07
19:00
Timişoara

Jungle Latino Night @ Nightsky

Jungle Latino Night @ Nightsky
Vineri 11/07
22:30
Eat & Drink/Opinii

ŞTEFAN CHIRIŢESCU | Ce să NU faci la un târg de vin

Participarea la un târg de vin e o experiență minunată, dar ca orice loc cu reguli nescrise e bine să știi dinainte ce să nu faci!
Eat & Drink/Opinii

ŞTEFAN CHIRIŢESCU | Vinul. Mai puțin, dar mai bun

2024 a fost un an de cotitură: vinul s-a băut mai rar, dar cu mai multă atenție la calitate, poveste și impactul asupra mediului.

de Ștefan Chirițescu

Eat & Drink/Opinii

ŞTEFAN CHIRIŢESCU | Gastronomia ca brand de țară: O oportunitate de a ne redescoperi și a ne promova

Gastronomia și vinurile românești au un potențial enorm, dar rămân adesea în umbră, promovate doar în publicații de nișă sau evenimente limitate. Pentru a transforma acest domeniu într-un brand de țară, avem nevoie de mai mult entuziasm și sprijin din partea tuturor.

de Ștefan Chirițescu

Eat & Drink/Opinii

ȘTEFAN CHIRIȚESCU | Descoperă vinurile ascunse: O călătorie prin lumea soiurilor necunoscute

Ca pasionat de vin, vă invit să descoperiți împreună cu mine câteva dintre cele mai interesante și mai puțin cunoscute soiuri de vin.

de Ștefan Chirițescu

Picture of Ștefan Chirițescu

Ștefan Chirițescu

Ștefan Chirițescu este Head of Strategy McCann Worldgroup Romania. Brașovean la origini, cu o experiență de 20 de ani în publicitate, Ștefan este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați oameni de strategie din România. Pe parcursul celor 20 de ani de carieră, Ștefan a gestionat clienți locali și regionali și a câștigat numeroase premii de eficiență și creativitate, inclusiv 38 premii EFFIE și un Grand Effie.

Toate articolele

Gurmand

Eat & Drink/Opinii

GURMAND | Fajita wrap de casă

Fajita wrap de casă: gustos, sănătos, hrănitor și, mai ales, făcut în bucătăria proprie. A, și fără pic de carne.
Picture of Horia Ghibuțiu

Horia Ghibuțiu

Horia s-a născut la Praga, în 1969. Avea să fie adus în ţară la şase săptămâni de la naştere şi lăsat să crească aici. E ziarist din 1990, a lucrat de la presa cotidiană (Tineretul liber, Evenimentul zilei, ProSport, Adevărul) până la ghiduri TV (TVmania) şi reviste lucioase...

Pe gustul nostru

Pe gustul nostru/Opinii

COSMIN DRAGOMIR | Usturoi din țara lui Dracula de apărat americani de Halloween

Usturoi din țara lui Dracula | Nici Nadia, nici Hagi şi nici Ilie Năstase nu sunt atât de cunoscuți precum contele Dracula, personajul imaginat de scriitorul irlandez Bram Stoker la finalul secolului al XIX-lea, confundat adesea cu Vlad Țepeș, dar asociat cu Transilvania.
Picture of Cosmin Dragomir

Cosmin Dragomir

COSMIN DRAGOMIR este jurnalist specializat în gastronomie. A înființat gastroart.ro – revistă dedicată cercetării istoriei gastronomiei, editura omonimă care valorifică patrimoniului culinar național. Lucrează la două cărți: Curatorul de zacuscă, publicistică gastronomică și Enciclopedia Universală a Sarmalelor.

Diplomație culinară

Eat & Drink/Recomandari

Programul Festivalului Păturatei pe Crumpi, Ciacova

Păturata este regina gusturilor din pusta bănățeană și are propriul ei festival la Ciacova: Festivalul Păturatei pe Crumpi.
Picture of Romana Rista

Romana Rista

Diplomatul culinar- Romana Rista este cunoscută publicului ca Fata care Gătește cu Flori, dar și prin volumele de patrimoniu culinar „Zestre Culinară- Rețete de Colecție din sate românești’’ și „Caiet de rețete săsești’’. Prin proiectele, Jurnal de zestre culinară, Zestrea Măcelarilor, Săru’mâna pentru masă și demersurile de diplomație culinară recuperează rețete tradiționale și promovează multiculturalitatea prin povești locale din toate colțurile României, dar și din țările vecine. Romana Rista se mândrește cu rădăcinile ei bănățene, multietnice. Ii puteți urmări activitatea și proiectele de conservare de patrimoniu și identitate culinară multietnică și multiculturală pe rețelele de socializare.

Biscuit.ro

Eat & Drink/Opinii

BISCUIT.RO | Will travel for food

Travel for food - În decursul unei luni am ajuns și în Busan și la Buzău, urmează Londra și toate au în comun un fir roșu comestibil: cercetare de teren, conferințe, degustări etc.
Picture of Adriana Sohodoleanu

Adriana Sohodoleanu

Adriana Sohodoleanu este doctorand al Universitatii București cu tema de cercetare Noua Bucătărie Românească, gastronom și lector Fundația Calea Victoriei unde susține cursul online Introducere în istoria gustului.

Eat & Drink/Opinii

TENTAŢII | Mere în alte preparate, nu doar în plăcinte

Mere ăn alte preparate | Pentru unii, toamna înseamnă Pumpkin Spice Latte sau Halloween, însă pentru cei pentru care acest anotimp mai înseamnă și plăcinta cu mere, am pregătit câteva rețete cu măr, să ne mai condimentăm zilele tomnatice.

de Iuliana Ciocîrlan

Eat & Drink/Opinii

FOOD TRENDS | Recomandări culinare de tranziţie… spre toamnă

Food trends de toamnă - cțteva recomandări culinare delicioase pregătitoare pentru sosirea toamnei.

de Iuliana Ciocîrlan

Eat & Drink/Opinii

CULINARiA | Mâncăm ceva interesant de St. Patrick’s Day?

Nu știu de voi, dar eu în secunda în care aud Sf. Patrick, mă gândesc la spiriduși și curcubee și, chiar dacă nu sărbătorim St. Patrick’s Day, mâncarea specifică acestei sărbători s-ar putea să ne tenteze.

de Iuliana Ciocîrlan

HORECA

CAPITOL SUSȚINUT DE

sergiana horeca
Eat & Drink/Opinii

UŞOR DE GĂTIT | Mini cheesecake la pahar: sănătos și incredibil de delicios

Am ales această rețetă deoarece este atât sănătoasă, cât și foarte delicioasă. Este desertul perfect pentru zilele în care poftești ceva dulce, dar să fie sănătos și nutritiv. Este o rețetă specială pentru mine pentru că este alegerea mea în zilele de dietă, iar gustul de zmeură și afine, împreunat cu iaurtul, mierea și biscuiții […]

Drink

CAPITOL SUSȚINUT DE

sergiana horeca
Eat & Drink/Opinii

MIXOLOGY | Vacanță în pahar: destinații de vară în fiecare sorbitură

Vacanță în pahar | Dacă nu v-ați ales încă destinația ideală pentru concediul de vară de anul acesta, lăsați-vă imaginația să zboare în jurul lumii cu ajutorul cocktailurilor.

Ușor de gătit

Eat & Drink/Opinii

UŞOR DE GĂTIT | Delicii cu mere și caramel: toppingul perfect pentru gofre, clătite și biscuiți

Este o rețetă specială pentru mine deoarece este inspirată din toppingul plăcintei cu mere și caramel de la McDonald's, fiind desertul meu preferat.

Recomandări

Eat & Drink/Recomandari

Meniu nou la Samsara: preparate vegane și vegetariene care te duc cu gândul la vacanță

Vara aceasta, la Samsara, am pregătit un meniu nou, plin de preparate fresh și colorate, care te poartă cu gândul la o vacanță petrecută la malul mării.

de Redacția Online Zile și Nopți

Eat & Drink/Recomandari

5 locuri nou deschise în București

5 locuri nou deschise în București | De la espresso servit în cornet de ciocolată până la pizza autentică la felie, iată cinci locuri nou…

de Gruia Dragomir

Călătorie cu gust

Eat & Drink/Opinii

PRIN LUME | Cazul cozonacului: Se mănâncă și prin alte părți?

Cazul cozonacului: Se mănâncă și prin alte părți? Chiar dacă nu suntem dispuși să renunțăm la cozonacul nostru de Paște, putem oricând încerca unul sau…

de Iuliana Ciocîrlan

Eat & Drink/Opinii

Cafele reci pentru vremea caldă

Descoperă 6 Rețete de Cafele Reci potrivite pentru Vremea Caldă, Cafele Reci Populare pe tot globul

de Iuliana Ciocîrlan

Citește și despre alte categorii de interes culinar

Caută