Meniu Zile și Nopți

Eat & Drink

Eat & Drink/Recomandari

DRINK | 6 locuri unde să bei un Aperol Spritz

Acest cocktail celebru, cu aromele sale inconfundabile de portocală și ierburi amare, este alegerea perfectă pentru a te răsfăța într-o…

de Gruia Dragomir

Eat & Drink/Recomandari

LA ŞOSEA | Unde ne bem cafeaua în weekend?

Dacă la început puteam găsi cafenele de specialitate doar în zonele ultracentrale ale Capitalei, astăzi rar nu zărești o cafenea…

de Mădălina Lefter

Eat & Drink/Opinii

BISCUIT.RO | Look how far we’ve come

Adriana Sohodoleanu: Look how far we’ve come | Azi avem cofetării mono-produs și nu crâcnește nimeni când intră în Love you choux sau la French Revolution.

de Adriana Sohodoleanu

Drink/Opinii

DRINK | La o băută cu AI

O băută cu AI. N-o văzusem venind pe asta, dar băutura concepută cu ajutorul Inteligenței Artificiale e deja o realitate în 2024.

de Horia Ghibuțiu

0
Articole existente în Eat & Drink

Evenimente culinare

EVENIMENTE CULINARE în românia

Galaţi

Festivalul Midiilor @ Craft – Rebel Food

Festivalul Midiilor la Craft - Rebel Food
Duminică 26/05
11:00
Bucureşti

Mexican Weekend | Concert Los Platanos cu intrare liberă | 1+1 gratuit la tequila shots @ Hard Rock Cafe

Pe 25 și 26 mai te invităm să te bucuri de savuroasele preparate de origine mexicană, de cocktailurile XXL şi…
Duminică 26/05
11:30
Braşov

Sunday Brunch @ Trickshot Afi Brașov

Sunday Brunch @ Trickshot Afi Brașov. Fă-ți rezervare SUNDAY BRUNCH marca TRICKSHOT AFi Brașov, și bucură-te alături de familia și…
Duminică 26/05
12:00
Iaşi

Open up the Summer @ Foom by Nemțeana

Open up the Summer @ Foom by Nemțeana. Bucurie Culinară de Duminică: O Zi Plină de Delicii și Bucurii pentru…
Duminică 26/05
12:00
Constanţa

Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești @ Pavilionul Expozițional Constanța

Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești @ Pavilionul Expozițional Constanța
Duminică 26/05
13:00
Târgu Mureş

Live Cooking @ Lo Sfizio – Cucina Italiana

Live Cooking la Lo Sfizio – Cucina Italiana
Duminică 26/05
13:00
Târgu Mureş

Japanese Weekend @ Uzină Foto

Japanese Weekend la Uzină Foto
Duminică 26/05
17:00
Braşov

Chateau Vartely @ Juno Wine Garden

Chateau Vartely @ Juno Wine Garden. 𝗖𝗿𝗮𝗺𝗮 𝘀𝗮̆𝗽𝘁𝗮̆𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗶 𝟮𝟱-𝟯𝟭 𝗺𝗮𝗶
Duminică 26/05
18:00
Bucureşti

Ready. Set. Dinner @ Gilda Music Lounge

Gilda's love for food shines through in every dish, bursting with amazing flavors and vibrant colors that'll make your taste…
Duminică 26/05
19:00
Bucureşti

1+1 din partea casei – În fiecare luni, la Happy Monday @ Hard Rock Cafe

În fiecare seară de luni, între orele 18 și 20.00, pentru un aperitiv comandat din meniul nostru primești încă o…
Luni 27/05
18:00
Târgu Mureş

Do. Give. Smile @ Petry Urban Grill

Do. Give. Smile la Petry Urban Grill
Joi 30/05
18:30
Constanţa

Seara scoicilor @ Zagora

Seara scoicilor @ Zagora
Joi 30/05
19:00
Eat & Drink/Opinii

Ștefan Chirițescu | Despre soiuri de vinuri și ale cui sunt

Obsesia primului este o abordare tradițională în marketing, care spune că acela care inventează primul un produs/ serviciu/ categorie va beneficia de glorie și profit în domeniul respectiv. Și da, funcționează sau, mai bine zis, a funcționat pentru o perioadă lungă de timp. Azi însă, marketingul trăiește perioada celei mai bune povești.
Eat & Drink/Opinii

Ștefan Chirițescu | Vinul. Bucurie sau boală?

Vinul. Bucurie sau boală? Am auzit des sintagmele acestea: „O zi fără un pahar de vin este o zi pierdută”, „Am băut un pahar de vin și m-a durut capul, sigur e de la sulfiți”, „Un pahar de vin e recomandat de doctor”. Sunt convins că și tu le-ai auzit și sigur ai auzit și altele. O să încerc să fac un pic de curat între mituri și adevăr.

de Ștefan Chirițescu

Eat & Drink/Opinii

Ștefan Chirițescu | Industria vinului, între logica de produs și bugetul de marketing

Industria vinului nu este o industrie bogată când vine vorba de comunicare, iar cea mai simplă explicație vine din faptul că nu este pregătită pentru comunicare. Sună probabil dur, dar este perfect real. Există însă un DAR în această poveste.

de Ștefan Chirițescu

Eat & Drink/Opinii

EAT&DRINK | Instituția socială a localului (de cartier)

Instituția socială a localului (de cartier): „Hai să ieșim la un suc” este una dintre cele mai puternice invitații de a petrece timp cu cineva apropiat (desigur, „suc” este doar un termen).

de Ștefan Chirițescu

Ștefan Chirițescu

Ștefan Chirițescu

Ștefan Chirițescu este Head of Strategy McCann Worldgroup Romania. Brașovean la origini, cu o experiență de 20 de ani în publicitate, Ștefan este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați oameni de strategie din România. Pe parcursul celor 20 de ani de carieră, Ștefan a gestionat clienți locali și regionali și a câștigat numeroase premii de eficiență și creativitate, inclusiv 38 premii EFFIE și un Grand Effie.

Toate articolele

Gurmand

Eat & Drink/Opinii

GURMAND | Papila – Papi la greu!

Papila - papi la greu! Meniul localului e inspirat din diverse bucătării ale lumii, iar pe mine m-a inspirat la fiecare comandă pe care am făcut-o, fie că mă bucuram de borș vegetarian, de cârnați cu piure fin de cartofi, de sălățica de kimchi sau de cheesecake-ul micuț cu dulceață de căpșune de la producătorii locali Livada Domniței.
Horia Ghibuțiu

Horia Ghibuțiu

Horia s-a născut la Praga, în 1969. Avea să fie adus în ţară la şase săptămâni de la naştere şi lăsat să crească aici. E ziarist din 1990, a lucrat de la presa cotidiană (Tineretul liber, Evenimentul zilei, ProSport, Adevărul) până la ghiduri TV (TVmania) şi reviste lucioase...

Pe gustul nostru

Pe gustul nostru/Opinii

PE GUSTUL NOSTRU | Mazăre vs parizer – paradoxul inventivității

Mazăre vs parizer | Patentată prin comunism de nevoie, nu din bucuria gustativă a înlocuirii cărnii sau cârnaților cu parizer, mâncarea de mazăre cu acest mezel încă este prezentă pe mesele românilor.
Cosmin Dragomir

Cosmin Dragomir

COSMIN DRAGOMIR este jurnalist specializat în gastronomie. A înființat gastroart.ro – revistă dedicată cercetării istoriei gastronomiei, editura omonimă care valorifică patrimoniului culinar național. Lucrează la două cărți: Curatorul de zacuscă, publicistică gastronomică și Enciclopedia Universală a Sarmalelor.

Biscuit.ro

Eat & Drink/Opinii

BISCUIT.RO | Ferește-mă, Doamne, de prieteni!

BISCUIT.RO | Ferește-mă, Doamne, de prieteni!: Deși iubim MBS și nu concepem sarmalele fără, mămăliga este pentru noi o dovadă a sărăciei și înapoierii; tot grâul e fruntea, deși porumbu-i temelia, și nu de ieri, de azi - prin secolul XIX, unii intelectuali duceau campanii pentru înlocuirea culturilor de porumb cu grâu sau soia.
Adriana Sohodoleanu

Adriana Sohodoleanu

Adriana Sohodoleanu este doctorand al Universitatii București cu tema de cercetare Noua Bucătărie Românească, gastronom și lector Fundația Calea Victoriei unde susține cursul online Introducere în istoria gustului.

Eat & Drink/Opinii

TENTAŢII | Mere în alte preparate, nu doar în plăcinte

Mere ăn alte preparate | Pentru unii, toamna înseamnă Pumpkin Spice Latte sau Halloween, însă pentru cei pentru care acest anotimp mai înseamnă și plăcinta cu mere, am pregătit câteva rețete cu măr, să ne mai condimentăm zilele tomnatice.

de Iuliana Ciocîrlan

Eat & Drink/Opinii

FOOD TRENDS | Recomandări culinare de tranziţie… spre toamnă

Food trends de toamnă - cțteva recomandări culinare delicioase pregătitoare pentru sosirea toamnei.

de Iuliana Ciocîrlan

Eat & Drink/Opinii

CULINARiA | Mâncăm ceva interesant de St. Patrick’s Day?

Nu știu de voi, dar eu în secunda în care aud Sf. Patrick, mă gândesc la spiriduși și curcubee și, chiar dacă nu sărbătorim St. Patrick’s Day, mâncarea specifică acestei sărbători s-ar putea să ne tenteze.

de Iuliana Ciocîrlan

HORECA

Eat & Drink/Recomandari

TOP | 6 terase din România pe care să le încerci în luna mai

6 Terase din România | În cele ce urmează am făcut o listă cu 6 terase unde să-ți dorești să-ți petreci o zi întreagă și poate și o noapte.

Drink

Drink/Știri

Birra Moretti lansează Birra Moretti Sale di Mare: cu un strop de sare de mare din Italia, pentru mai multă savoare

Birra Moretti aduce un strop de savoare mediteraneană pe piața berii din România prin lansarea unui nou sortiment - Birra Moretti Sale di Mare - bere blondă lager nefiltrată, care îmbină ingrediente de cea mai înaltă calitate cu un element surprinzător: un strop de sare de mare din Italia.

Ușor de gătit

Eat & Drink/Opinii

UȘOR DE GĂTIT | Clătite Japoneze Soufflé, pufoase ca un nor!

Clătite japoneze Souffle - nu rata ocazia de a încerca aceste clătite dulci și speciale

Recomandări

Eat & Drink/Recomandari

HORECA | 5 locuri nou deschise în oraș

5 locuri nou deschise în oraș - cu o combinație inedită de design modern și gastronomie creativă, aceste locuri nou deschise ne demonstrează încă o…

de Gruia Dragomir

Eat & Drink/Recomandari

Recomandări de cafenele din Bucureşti

O mulțime de opțiuni unde să îți bei cafeaua în București și tu tot nu te-ai decis ce să alegi? Cunosc acest sentiment, de aceea…

de Sabina Belu

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Călătorie cu gust

Eat & Drink/Opinii

PRIN LUME | Cazul cozonacului: Se mănâncă și prin alte părți?

Cazul cozonacului: Se mănâncă și prin alte părți? Chiar dacă nu suntem dispuși să renunțăm la cozonacul nostru de Paște, putem oricând încerca unul sau…

de Iuliana Ciocîrlan

Eat & Drink/Opinii

Cafele reci pentru vremea caldă

Descoperă 6 Rețete de Cafele Reci potrivite pentru Vremea Caldă, Cafele Reci Populare pe tot globul

de Iuliana Ciocîrlan

Citește și despre alte categorii de interes culinar

Zile și Nopți

Caută