Gurmand
Meniu
Cele mai recente
Eat & Drink/Opinii
GURMAND | Povestea omletei norvegiene
Povestea omletei norvegiene - Aceasta nu este o cronică de film. Doar se referă la un preparat ce apare într-un film intrat în cinematografele noastre la sfârșitul lui februarie, Dragoste la foc mic/ La Passion de Dodin Bouffant, al vietnamezului Tràn Anh Hùng.
Gurmand/Opinii
GURMAND | Fenomenul Poke
Bolurile Poke, disponibile și la noi prin intermediul serviciilor de livrare la domiciliu precum, și offline, în restaurante, sunt o sinteză culinară a vremurilor pe care le trăim. Combinațiile delicioase sunt inspirate…
Gurmand/Opinii
GURMAND | La vremuri noi, bucate noi
Bucate noi! Dacă ați avea pe mesele de sărbători preparate tradiționale, cum ar fi niște savuroși cârnați, însă n-ar fi din carne, ci pe bază de plante?
Gurmand/Opinii
GURMAND | Bucate de văzut și de ascultat #LOCAL
Marius Tudosiei a lansat #LOCAL – Podcastul despre Mâncare. Familie. Comunitate, pe canalul său de YouTube | Bucate de văzut și ascultat
Experiențe culinare povestite de:
Eat & Drink/Recomandari
GURMAND | Știri dulci
Știri dulci: 20 de ani de presă sunt printre ingredientele unor savuroase produse de cofetărie sau de patiserie făcute acum, cu trudă și pricepere, de o antreprenoare ex-jurnalistă.
Gurmand/Opinii
GURMAND | O gustare de-astă vară
Gustare de vară | Bucureștean get-beget, trecut prin Dobrogea doar în vizită, habar n-am avut de piperchi țârgâsiti până spre sfârșitul verii
Eat & Drink/Opinii
Mirodenia de la noi
Boiaua e un condiment ivit pe aceste meleaguri, iar în anumite regiuni e mai prezent decât sarea în bucate.
Eat & Drink/Opinii
GURMAND | (Ketchup) Un caz de ubicuitate culinară
Un caz de ubicuitate culinară - O anecdotă și un scurt istoric al unui ingredient omniprezent în America, ketchup-ul cel de toate zilele.
Eat & Drink/Opinii
Bărcuță fără motor, lansată de pe Bosfor
În sezonul estival, v-aș îmbia cu niște vase mici comestibile, care vă vor cuceri imediat, fiindcă sunt încăpătoare și sățioase.
Gurmand/Opinii
GURMAND | Eu când vreau să mă frig, mă frig
GURMAND | Eu când vreau să mă frig, mă frig. Cu mâncarea te poți frige dacă e prea fierbinte, ca Paraschiv cu fasolea în „Moromeții”, sau dacă nu te pricepi la ceea ce comanzi.
Gurmand/Opinii
Gurmand | Picanterii de cinci lingurițe
Îndrăzneală și autodepășire | picanterii de cinci lingurițe – asta spune despre tine gradul de picanterie a mâncării indiene pe care o savurezi. Eu sunt de 3 din 5.
Eat & Drink/Opinii
Povestea nucilor cu caramel
Apariția nucilor cu caramel e o poveste despre creativitate culinară născută din penurie. Odinioară, bucuria de a descoperi că iese un pic de cremă din cele două jumătăți de nuci cu caramel era egalată doar de faptul că, invariabil, în momentul în care erau gata toate, nu mai erau chiar toate pe platou!
Eat & Drink/Opinii
GURMAND | Sandviș deschis, cu dichis
O gustare la îndemână – consistentă dimineața, satisfăcătoare la prânz și ispititoare la ceasul din noapte când dai iama-n frigider – vine din bucătăria daneză. Se numește „smørrebrød” și e un sandviș deschis, care capătă popularitate pe mapamond, dacă iau în considerare Fine Dining Lovers, o sursă care dă ora exactă în materie de tendințe culinare.
Eat & Drink/Opinii
GURMAND | Poftiți la dulce sărat!
Duetul „swalty (sweet & salty)”, dulce și sărat, sună un pic ciudat, dar face furori.
Eat & Drink/Opinii
GURMAND | Trendurile culinare ale anului 2023
Renunțăm la iahnii, tochituri, ciulamale și plachii pentru pește la conservă, spaghete din tărtăcuțe și curmale cu orice?
Gurmand/Opinii
Gurmand | Gustarea anului: untișor pe tocător
Gustarea anului: untișor pe tocător | Dăm un pic la o parte boeuf-ul și răciturile, ca să facem loc pe masă unui fund de lemn cu un boț de untuleț pe el.
Eat & Drink/Opinii
Un tur culinar al țării cu 6 opriri
Anul acesta am călătorit destul de mult prin România, suficient cât să vă propun un tur culinar cu șase opriri: Bistro de l’Arte, Vărzărie, Bistro Jules, Cuptorul Moldovencei, Brasserie L’oeuf, Best Western Bucovina.
Eat & Drink/Opinii
Meargă și-o scoveargă!
Scovergile au reușit să rămână acele preparate simplu de făcut care ne amintesc de savorile copilăriei.
Gurmand/Opinii
Horia Ghibuțiu | Gurmand | De-a cowboy-ii și indienii
Un cotlet cu nume de secure a apașilor mi-a redeșteptat amintiri legate de cărțile de aventuri din copilărie.
Gurmand/Opinii
Ceviche și alte delicii peruane
Am descoperit o comoară culinară, cu preparate nepereche din îndepărtatul Peru, fix în buricul târgului.
POP-UP STORiEs
Delicii optzeciste pe bază de porc
Ce mâncam în anii 80: „porcării” delicioase. Preparatele din carne de porc au fost vedetele mele culinare și înainte de 1989, și în primii ani de după.
Eat & Drink/Opinii
Gurmand | Bucate ucrainene
Fix în urmă cu cinci ani, am fost la 766 de kilometri de București, la Kiev, de care m-am îndrăgostit de parcă aș fi știut că n-aveam să-l revăd prea curând. Așijderea, de bucătăria ucraineană: sățioasă, bazată pe ingrediente naturale, proaspete, cu savoare autentică.