Meniu Zile și Nopți

Ceva dulce

Eat & Drink/Opinii

CEVA DULCE | Înghețată cu arome năstrușnice

Descoperă înghețata artizanală cu arome năstrușnice și carater ludic la Zelato. Cum ne-am creat propriul stil și ce înseamnă cu adevărat artizanal în producția de înghețată. Top 5 arome surprinzătoare și inedite.

Opinii și experiențe culinare de:

Eat & Drink/Opinii

CEVA DULCE | Vin’ la prăjituri!

Descoperă arta asociării vinurilor cu deserturile! Află cum să găsești echilibrul perfect dintre arome și texturi pentru o experiență memorabilă. #Vinuri #Deserturi

de Ana Consulea

Eat & Drink/Opinii

CEVA DULCE | Prosecco și deserturi. It’s a match!

Prosecco și deserturi pairing, dragi iubitori de băuturi cu bule fine și prăjituri cosmopolite, acest articol este pentru voi. recomandare Ana Consulea

de Ana Consulea

Eat & Drink/Opinii

CEVA DULCE | Cafeaua și desertul ei pereche

Cafeaua și desertul ei pereche: spune-mi ce tip de cafea bei în fiecare dimineață, ca să-ți spun cu ce desert face pereche bună. Sau, dacă ai un desert preferat fără de care nu-ți începi dimineața, perfect, descoperim împreună cu ce cafea se potrivește. Da, ați ghicit, cafeaua este „the new wine” pentru deserturi. Și, la fel ca vinul, o asociem cu diverse prăjituri, în funcție de mai multe criterii, pe care le voi detalia imediat.

de Ana Consulea

Eat & Drink/Opinii

CEVA DULCE | Madlena lui Proust este acum și a noastră

Madlena lui Proust, o istorie care începe cu Madeleine Paulmier din Commercy - Istoricii culinari specializați în cofetăria franțuzească de altădată sunt de părere că madlenele ar fi apărut pe la 1700.

de Ana Consulea

Eat & Drink/Opinii

CEVA DULCE | „Războiul” mucenicilor: muntenești sau moldovenești?

Există două tipuri de mucenici în România, fapt care a dat naștere unei dezbateri aprinse, cu atât mai mult cu cât sunt implicate și două regiuni istorice, fiecare cu tradițiile și mândria ei.

de Ana Consulea

Eat & Drink/Opinii

CEVA DULCE | Din dragoste pentru cofetăria de odinioară

Vă mai amintiți de prima vizită la cofetărie, de mână cu mama, bunica sau alt membru al familiei responsabil de răsfățul dulce al copilului?

de Ana Consulea

Eat & Drink/Opinii

CEVA DULCE: Prăjiturile călătoare

Categoria (Prăjiturile călătoare) include checuri, crumbleuri, brownies, muffins, madlene, pandișpanuri, financiers, bundt-uri și multe altele, ușor de preparat, transportat și de consumat oriunde.

de Ana Consulea

Eat & Drink/Opinii

CEVA DULCE | Harta cofetăriilor din Paris

Am fost de atât de multe ori în Paris, încât mi-am creat harta cofetăriilor și a braseriilor din acest oraș minunat. O hartă construită la pas, cu câteva sute de puncte importante, despre care mi-ar plăcea să vă povestesc astăzi, dragi cititori Zile și Nopți.

de Ana Consulea

Eat & Drink/Opinii

CEVA DULCE | Vanilia, aurul cofetarilor

Vanilia este al doilea cel mai scump condiment din lume, după șofran și un ingredient Top Secret, care dă savoare oricărui preparat, fie el dulce sau sărat (da, da, nu doar în deserturi!).

de Ana Consulea

Eat & Drink/Opinii

CEVA DULCE | De la boabă la tabletă

Ciocolata provine din boabele de cacao care se află în interiorul fructelor acestor arbori, fiecare varietate având caracteristici gustative diferite

de Ana Consulea

Eat & Drink/Opinii

Untul și laptele, eroii din backstage

Există în cofetărie, cum ne place nouă, cofetarilor, să spunem, două tipuri de ingrediente: cele „de scenă”, vizibile și foarte prezente în fața clienților, așa cum sunt ciocolata, fructele sau frișca, și ingredientele din backstage.

de Ana Consulea

Eat & Drink/Opinii

CEVA DULCE: Frișca, această crème de la crème a cofetăriei de pretutindeni

Știți cât de greu este să scrii într-un spațiu limitat tot ce consideri că merită să se știe despre frișcă? Ei bine, nici eu nu știam până astăzi. Frișca este unul dintre cele mai importante și iubite ingrediente, atât pentru cofetari, cât și pentru consumatorul final. Spun ingredient căci, da, pentru noi cofetarii frișca este, înainte de toate, o materie primă pe care o folosim pentru a crea o multitudine de alte produse și semipreparate.

de Ana Consulea

Eat & Drink/Opinii

CEVA DULCE: Desert barul perfect: încântare pentru ochi sau papile?

Sezonul evenimentelor este în toi, iar vara aceasta este una foarte plină pentru viitorii miri, proaspeții părinți și... cofetari. Unul dintre cele mai importante elemente ale unui eveniment reușit este, de câțiva ani, desert barul. Astăzi vă povestesc despre pașii realizării acestui tip de bufet, de la prima întâlnire cu clienții, până la feedback.

de Ana Consulea

Eat & Drink/Opinii

CEVA DULCE: Cofetării celebre din Bucureștiul de odinioară, o plimbare în timp a gustului

Vă invit să facem o plimbare în trecut, din cofetărie în cofetărie, din timp în timp, să ne bucurăm împreună de prăjiturile care i-au îndulcit pe bucureșteni în secolul XX. De la clasicele amandine sau savarine, la mascote și indiene, vom trece printr-o aventură plină de istorie și gust dulce-nostalgic.

de Ana Consulea

Eat & Drink/Opinii

Doamne ale cofetăriei românești

Vă prezentăm două nume mari în istoria culinară românească – Maria Maurer și Silvia Jurcovan. Mai mult decât o lecție despre gastronomie, o lecție despre cultură, istorie, antropologie.

de Ana Consulea

Zile și Nopți

Caută