Food trends | Dacă tot ne-a bătut toamna la ușă și în curând urmează să dăm sandalele pe bocanci, mai jos vin recomandări de preparate și băuturi care să ne facă tranziția de la prosopul de plajă la geaca de fâș mai ușoară.
Nu putem vorbi de o atmosferă de toamnă fără a ne gândi la Pumpkin Spice Latte. Cu toții știm cât de bun este latte-ul cu dovleac și condimente, dar un preparat ce merge la fel de bine pe vreme rece este Pumpkin Spice Balls.
Pumpkin Spice Balls.
Răspunsul întrebării „de ce” e unul simplu: au ciocolată. Albă, amăruie sau cu lapte, ciocolata este topită și pusă în forme sferice pentru prăjituri. După ce aceasta este complet răcită, în jumătate de sferă se adaugă cafeaua instant, mixul de condimente pentru pumpkin spice latte, ce conține: scorțișoară, nucșoară, ghimbir, cuișoare și colorant alimentar pentru un efect mai spectaculos.
Se unesc cele două jumătăți, iar bila obținută se aruncă într-o cană cu lapte fierbinte. Pe lângă experiența pe care ne-o oferă această băutură, avem și un posibil Pumpkin Spice Latte, mai ceva decât cel de la Starbucks.
Dacă tot avem ceva de băut la micul dejun, ar fi păcat să nu mâncăm ceva.
Humusul cu dovleac este cea mai bună alegere pentru diminețile tomnatice nu foarte friguroase.
Dovleacul și năutul sunt ingredientele vedetă de această dată, alături de tahini, ulei de dovleac, suc de portocale, ulei de susan și cumin. Cea mai bună combinație pentru servire este alături de pâine prăjită și felii de măr sau pară.
Acum, că ne-am băut cafeaua, putem trece la preparatele prânzului.
Începem deci cu celebra supă de ceapă.
Pentru această delicatesă franțuzească avem nevoie de: unt nesărat, ulei de măsline, ceapă, cuburi de vită pentru supă, cireșe uscate, cimbru, brânză Provolone, parmezan și brânză Gruyere.
Prepararea nu este nici ea foarte complicată, se taie toate ingredientele, se călește ceapa alături de unt, se adaugă condimentele, cuburile de vită și apă. După ce toate ingredientele au fiert aproximativ 40 de minute, supa se pune la cuptor alături de brânzeturi, iar mai apoi este gata de servire.
Pentru amatorii de carne, continuăm cu German Pot Roast.
Este o rețetă ceva mai complexă, însă numai bună de mâncat într-o zi ploioasă de toamnă. Pentru preparare e nevoie de bacon, cartofi, morcovi, varză murată foarte bine stoarsă, castraveți murați, carne de vită, ceapă, cuișoare, muștar, smântână și pătrunjel proaspăt.
Legumele se pun la cuptor la foc mic până când se rumenesc, apoi se adaugă peste ele baconul prăjit, iar la final, carnea de vită este adăugată și se lasă la cuptor în apă între 6 și 8 ore.
Parcă merge o băutură pentru a încheia prânzul cu voie bună, iar recomandarea este un Autumn Fizz.
Pentru preparare va fi nevoie de gin, suc de lămâie, nectar de agave, cidru de mere, iar pentru ornare, cimbru și felii de măr.
Continuăm cu cina, unde servim Picatta de pui, o rețetă italiană numai bună de mâncat în serile ploioase și friguroase.
Pieptul de pui este dat printr-un amestec de făină, sare și piper, iar mai apoi, pus într-o tigaie cu unt topit pentru aproximativ 10 minute.
Ulterior, în tigaia în care a fost puiul se toarnă vin și suc de lămâie și se amestecă până când conținutul tigăii are textura unui sos.
La final se adaugă capere și puiul preparat anterior, iar produsul e numai bun de mâncat.
Fără desert parcă nu ar fi o masă completă, așa că în continuare vom mânca plăcintă de merișoare cu nuci pecan.
Avem nevoie de unt, făină, ouă, amidon de porumb, zahăr, esență de vanilie, merișoare, nuci pecan și frișcă. Servită fierbinte cu înghețată de vanilie deasupra poate reprezenta modalitatea perfectă de a încheia seara.
Nu putem exclude nici câteva dintre opțiunile tradiționale românești care ne-ar face stomacurile fericite pe timp de toamnă, astfel că ultima recomandare tomnatică este mâncarea de fasole cu afumătură și clasica plăcintă cu mere, pe care le putem savura alături de niște must sau chiar de un vin roșu.
Mâncare de fasole cu afumătură
Pentru a încheia ziua de mâncat, vă mai spun doar că mâncăruri „de toamnă” mai sunt destule, dar, după atâtea recomandări „mâncate”, parcă mă fură somnul, așa că nu îmi rămâne decât să vă urez poftă bună și, vorba americanilor… Hello, autumn!