Meniu Zile și Nopți

Poftă de înghețată

De ce iubim înghețata?

Înghețată

Înghețata noastră cea de toate verile

Spre deosebire de italienii care s-au născut cu gelato la orice colț din minunatele lor orașe, românii au trăit o aventură cu totul diferită, atunci când vine vorba despre deserturile înghețate.
Înghețată

Ce nu știai despre gelato

Chiar dacă acum e pe toate drumurile, gelato este un desert plin de surprize și nu mă refer aici la gustul său. Poate-l consumi adesea în zilele toride de vară, dar sigur nu știai aceste lucruri despre el.

de Gruia Dragomir

Înghețată

Cântece despre înghețată

Odată cu venirea verii, înghețata nu-și face locul doar în preferințele culinare ale oamenilor, ci și în playlisturile muzicale.

de Gruia Dragomir

Înghețată

Cele mai bune tipuri de gelato

În Italia, dacă folosești termenul de înghețată pentru „gelato” o să stârnești tot felul de reacții, de la amuzament, la enervare sau chiar refuz de a mai fi servit.
Înghețată

Experimentează vara alături de Gelatelli & Bon Gelati, de la Lidl

Vara este sezonul care ne invită la distracție, dă startul aventurilor spontane la munte sau mare și ieșirilor cu gașca de prieteni la cele mai tari concerte și festivaluri din oraș. Este anotimpul perfect pentru orice activitate, chiar și pentru serile de film în familie.
Înghețată

Cele mai populare și cele mai bizare arome de gelato din Europa

Se anunță deja o vară cu temperaturi care vor topi asfaltul în multe țări din Europa. Iată, așadar, care ar fi unele dintre cele mai bizare, dar și populare arome de gelato pe care europenii le vor consuma în următoarele luni.
Eat & Drink/Recomandari

Înghețata în filme

De câte ori anumite scene din vreun film în care actorii erau la masă v-au făcut pofta de mâncare?
Eat & Drink/Recomandari

Înghețata în jurul lumii

Ca orice alt produs importat și înghețata a primit felurite arome locale în funcție de specificul culinar al fiecărei țări. Pe lângă aromele de fructe, vanilie, ciocolată există sortimente dintre cele mai ciudate precum: șuncă, pește, carcatiță, morcovi, porumb și chiar cărbuni. În România au apărut sortimente cu arome de mici sau chiar usturoi. Înghețata, însă, este faimoasă pentru alte arome la nivel mondial. Iată 10 tipuri dintre cel mai adorate din întreaga lume.

de Vlad T. Copilu

Eat & Drink/Opinii

De ce iubim înghețata

Există lucruri care par a fi printre de noi din aceeași perioadă cu „a fost odata ca niciodată”. Cafeaua, zahărul, berea, pâinea sau ceaiul sunt produse fără de care pare că nu am putea trăi și cu care ne-am obișnuit. Sunt zile în care aceste lucruri luate în parte reprezintă un element salutar. Printre ele se încadrează perfect și înghețata.

de Vlad T. Copilu

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.