Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/06/2021
Eat & Drink / Înghețată

Cocktailuri cu înghețată

Vlad T. Copilu De Vlad T. Copilu
Comentarii Cocktailuri cu înghețată Share Cocktailuri cu înghețată


E vară iar localurile sunt gata pentru să-și încânte clienții cu cocktail-uri bazate pe înghețată.

Combinațiile variază foarte mult și, evident, vin cu influențe din toată lumea.


Cocktailuri cu înghețată

Unul dintre cel mai celebre cocktail-uri existente este Banana Split. Se prepară foarte ușor, mai ales dacă dețineți un blender. Ingredientele principale sunt ciocolata, vodcă, o banană întreagă, suc de ananas și bineînțeles înghețată.


Cocktailuri cu înghețată

Se spune că nu este tocmai înțeleaptă amestecarea băuturilor. Însă foarte puțin din fiecare nu a cauzat niciodată mari probleme. Boozy S`Moores Milkshake se prepară folosind vodcă, licihior de ciocolată, Rumchata și elementul surpriză, Drambuie.


Cocktailuri cu înghețată

„Twist and Shout” este o celebră melodie a grupului The Beatles. Este, însă și un cocktail alcoolic compus din înghețată, rom aromat, iar vedetele sunt berea Guinnes și… câteva bucățele de șuncă.


Cocktailuri cu înghețată

Pentru că suntem într-o perioadă a schimbărilor, puteți modifica puțin rețeta clasicei băuturi Pina Colada. Kappa Colada nu se face cu rom, ci cu brandy. Apoi, înghețata de vanilie, gheața și crema de cocos vă vor face zilele de vară mai răcoroase. Atenție! Dacă o s-o consumați în cantități mari veți cânta încontinuu celebru vers: „She likes the Pina Colada…”

Cocktailuri cu înghețată

„Consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății”.
În acest sens următoarele 4 preparate sunt non-alcoolice.

Cocktailuri cu înghețată

Peanut Butter Banana Shake are o denumire care vorbește de la sine. Este un cocktail cu aspect politic de centru, care primește voturi atât de la iubitorii de înghețată, cât și de la cei care se dau în vânt după untul de arahide.


Cocktailuri cu înghețată

Suntem destul de departe de sărbătoarea Halloween, dar până atunci putem face repetiții. Când veți auzi la ușă „trick or treat”, puteți să le oferiți vizitatorilor Pumpkinshake. Pentru a-l prepara aveți nevoie de o banană, înghețată de vanilie (de preferat), smântână și piure de dovleac.


Cocktailuri cu înghețată

Oreo este unul dintre deserturile care reușește să împace pe toată lumea. Chiar și cei care sunt vegani pot consuma acești faimoși biscuiți. Dar cum ar fi oare un cocktail cu Oreo, lapte și înghețată? Simplitatea i-a adus acestui preparat titlul de Blue Ribbon Recipe pe site-urile de specialitate.


Cocktailuri cu înghețată

În final, cel răcoritor dintre cele non-alcoolice este Iced Mocha. O băutură care-i bucură și pe iubitorii de cafea, dar și pe cei care-și abandonează papilele gustative printre aromele de înghețată, vanilie și diferite siropuri.


Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută