Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/06/2022
Eat & Drink / Culinaria

Mădălina Roman | CULINARiA: Despre oameni și energii transformatoare…

Mădălina Roman De Mădălina Roman
Comentarii Mădălina Roman | CULINARiA: Despre oameni și energii transformatoare… Share Mădălina Roman | CULINARiA: Despre oameni și energii transformatoare…


Din proverbe străvechi sau graiuri rostite de bătrâni, se spune că „omul sfințește locul” și casa îi este precum sufletul. M-am convins de acest lucru după 3 ani de zile în care am preluat o locație căreia i se dusese vorba că „poartă ghinion” când vine vorba de restaurante și am transformat-o, spre marea mea bucurie, într-unul din locurile pe care oamenii din întreaga țară îl caută pentru o experiență culinară specială. Și tind să cred, mai mult ca oricând, că visul, aspirațiile, principiile și energiile pe care le puneam „la bătaie” în fiecare zi au fost cele care au transformat o clădire într-un soi de „ecosistem”. Spun asta, raportându-mă la faptul că terasa noastră a fost principala beneficiară, dar și expozantă a energiei bune manifestate la Szikra.

În ultimii doi ani am simțit și văzut sub ochii noștri cum grădina de la Szikra părea că parcă era mereu „trasă” în sus de ceva. Din 10 butași de trandafiri primiți în dar și plantați în diverse locuri, pe la fiecare angajat prin grădină, doar doi s-au prins – cei de pe terasă. Și au crescut mândri și voioși, încăpățânându-se să înflorească chiar și după prima ninsoare, arătându-ne frumusețea lor sub fulgi gingași de zăpadă. Copaci fragili cât un băț s-au înălțat spre cer, iar astăzi au peste 5 metri, adăpostind sub crengile lor cuiburi lucrate cu hărnicie de guguștiuci și vrăbiuțe. Uneori avem senzația că suntem o mână de grădinari pricepuți, nicidecum bucătari, barmani sau ospătari. Pentru că în jurul nostru a înflorit totul.

Pe terasă, în grădină, energia noastră se regăsește zi de zi în ceea ce facem. Se regăsește, evident, în farfurii și pe chipurile oamenilor ce ne calcă pragul. Și oriunde în lume am pleca, cu aceeași energie putem construi ceva la fel de frumos, poate chiar și mai bine, pentru că fiecare început e plin de speranță și noi puteri creatoare. Cu gândul acesta voi lăsa în urmă locul care a fost, până nu demult, casa mea și a sufletului meu și voi face un nou pas în călătoria mea antreprenorială și profesională. Deși o parte din mine va rămâne mereu pe strada Gödri Ferenc Nr. 18, îmi iau avânt spre o nouă aventură.

Mădălina Roman | CULINARiA: Despre oameni și energii transformatoare…

Szikra își va găsi noua casă în incinta Isabela Boutique Hotel, pentru că energiile bune și oamenii frumoși se regăsesc și construiesc împreună. Urmează multe noutăți, pe care le vom împărăși la momentul potrivit, inclusiv dezvoltarea unui concept ”farm to table”, care va îmbogăți și va diversifica și mai mult oferta noastră culinară. Cu entuziasm și înflăcărare, pornesc spre viitor. Arsenalul meu sunt oamenii mei și energia lor fantastică. Ne pregătim să facem încă un loc să înflorească. Vă așteptăm!

Mădălina Roman are 30 de ani, este Chef și, de curând, antreprenor. A absolvit o facultate de comunicare și a lucrat 7 ani în publicitate, apoi a decis să se dedice gastronomiei, specializându-se la Lyon, la Institutul Paul Bocuse. Își pune în valoare pasiunea la restaurantul „Szikra”, deschis în Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.