Meniu Zile și Nopți

Eat & Drink

prezintă capitolul

| Eat & Drink

O privire echilibrată asupra ofertei HORECA din România.

Sergiana Horeca logo white

prezintă capitolul

Eat & Drink

O privire echilibrată asupra ofertei HORECa din România.

nivea log0

prezintă

prezintă

parteneri

Eat & Drink/Recomandari

Delicii de post la Samsara

Delicii de post. La Samsara, această perioadă devine o celebrare a gustului vegetal

de Redacția Online Zile și Nopți

Eat & Drink/Top

TOP 6 restaurante unde să ieși toamna pentru vin și mâncare de sezon

Mâncare de sezon și vin unde unde să ieși toamna asta un top al restaurantelor din Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi, Constanta,…

de Gruia Dragomir

Drink/Opinii

DRINK | Berea povestită

Berea povestită | Un podcast dedicat istoriei popularei băuturi a fost lansat printr-un pitoresc tur al berii prin București.

de Horia Ghibuțiu

Pe gustul nostru/Opinii

PE GUSTUL NOSTRU | Schimbarea la față a produsului local

Noul Produs Local Românesc, care poate conține goji de Teleorman, lapte de Angus, matcha sau floră spontană obținută din smart foraging. Iar asta nu înseamnă că ei înlocuiesc pe cineva sau ceva, ci doar completează sau diversifică oferta.

de Cosmin Dragomir

Articole existente în Eat & Drink
0

Știri

CAPITOL SUSȚINUT DE

sergiana horeca
Imagine

Evenimente culinare

EVENIMENTE CULINARE în românia

Timişoara

Mediterranean Evening @ Little Italy

Mediterranean Evening @ Little Italy
Sâmbătă 22/11
18:00
Braşov

Sunday BBQ @ Trickshot Afi Brașov

Sunday BBQ @ Trickshot Afi Brașov
Duminică 23/11
13:00
Bucureşti

Pasta Experience | Live Cooking Station @ naive

Take a journey like no other, where we seamlessly blend the flavors of the past with the fragrances of today.…
Duminică 23/11
18:00
Bucureşti

1+1 din partea casei – În fiecare luni, la Happy Monday @ Hard Rock Cafe

În fiecare seară de luni, între orele 18 și 20.00, pentru un aperitiv comandat din meniul nostru primești încă o…
Luni 24/11
18:00
Bucureşti

Meat Experience | Live Cooking Station @ naive

And guess what? We're thrilled to announce that at Naive, we're rolling out the red carpet for everyone to join…
Miercuri 26/11
18:00
Baia Mare

Excellence Culinary – Transylvanian Chapter: Maramureș @ Hotel Magus

Excellence Culinary – Transylvanian Chapter: Maramureș @ Hotel Magus
Vineri 28/11
18:00
Braşov

Cină pe întuneric @ O’Peter’s Irish Pub Brașov

Cină pe întuneric @ O’Peter’s Irish Pub Brașov
Duminică 07/12
18:00
Eat & Drink/Opinii

Eat & Drink | Vinurile toamnei – între tăcere și tandrețe

Vinurile toamnei – între tăcere și tandrețe. Toamna are darul de a ne opri din viteză. Nu brusc, ci cu o blândețe caldă, ca o palmă pe umăr. Frunzele încep să se desprindă, aerul capătă o gravitate aromată, iar vinul – oricare ar fi acesta – devine din nou parte din conversație, nu doar din pahar. E anotimpul când strugurii se strâng, iar viile respiră ultima dată adânc înainte de somn. Și atunci, undeva între o după-amiază ploioasă și o cină cu prietenii, te trezești întrebându-te: ce vin merge cu toamna asta?
Drink/Opinii

ŞTEFAN CHIRIŢESCU | Vinuri ascunse: soiuri pe care nimeni nu ți le-a servit (dar ar trebui)

VINURI ASCUNSE | Te-ai gândit vreodată că lumea vinului are camere secrete? Nu numai podgorii celebre, ci parcele atât de mici sau varietăți atât de uitate, încât ai nevoie de un pașaport special pentru a le găsi. Pornim acum pe urmele lor.

de Ștefan Chirițescu

Eat & Drink/Opinii

ŞTEFAN CHIRIŢESCU | Vinuri și stări

Despre Vinuri și stări | Povestea asta nu e despre cât de sec sau demisec trebuie să fii ca să înțelegi vinul. Nici despre cum ție arome terțiare pe vârful limbii la un apus pe plajă.

de Ștefan Chirițescu

Eat & Drink/Opinii

ȘTEFAN CHIRIȚESCU | Bulgaria în pahar

Bulgaria în pahar | Bulgaria nu e doar vacanță și litoral, ci și o fascinantă hartă a gustului! Încearcă aceste soiuri, lasă-te surprins și adu acasă un strop din spiritul vecinilor de peste Dunăre.

de Ștefan Chirițescu

Picture of Ștefan Chirițescu

Ștefan Chirițescu

Ștefan Chirițescu este Head of Strategy McCann Worldgroup Romania. Brașovean la origini, cu o experiență de 20 de ani în publicitate, Ștefan este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați oameni de strategie din România. Pe parcursul celor 20 de ani de carieră, Ștefan a gestionat clienți locali și regionali și a câștigat numeroase premii de eficiență și creativitate, inclusiv 38 premii EFFIE și un Grand Effie.

Toate articolele

Gurmand

Gurmand/Opinii

Albinița românească sau ungurească, tot bună-i!

M-am îndrăgostit de Albinița în vacanțele mele târgumureșene petrecute la bunica maternă, Emi néni, care o prepara în bucătăria din casa de pe Târgului 12
Picture of Horia Ghibuțiu

Horia Ghibuțiu

Horia s-a născut la Praga, în 1969. Avea să fie adus în ţară la şase săptămâni de la naştere şi lăsat să crească aici. E ziarist din 1990, a lucrat de la presa cotidiană (Tineretul liber, Evenimentul zilei, ProSport, Adevărul) până la ghiduri TV (TVmania) şi reviste lucioase...

Pe gustul nostru

Pe gustul nostru/Opinii

PE GUSTUL NOSTRU | Manifest gastronomic împotriva violenței de orice fel

Un manifest gastronomic împotriva violenței: campania „Pe gustul nostru” transformă expresiile culinare agresive în mesaje de solidaritate și empatie. #mâncareNUbătaie
Picture of Cosmin Dragomir

Cosmin Dragomir

COSMIN DRAGOMIR este jurnalist specializat în gastronomie. A înființat gastroart.ro – revistă dedicată cercetării istoriei gastronomiei, editura omonimă care valorifică patrimoniului culinar național. Lucrează la două cărți: Curatorul de zacuscă, publicistică gastronomică și Enciclopedia Universală a Sarmalelor.

Diplomație culinară

Eat & Drink/Recomandari

Zilele Dovleacului la Kikinda

Zilele Dovleacului la Kikinda - ediția jubiliară 40, 18–21 septembrie 2025
Picture of Romana Rista

Romana Rista

Diplomatul culinar- Romana Rista este cunoscută publicului ca Fata care Gătește cu Flori, dar și prin volumele de patrimoniu culinar „Zestre Culinară- Rețete de Colecție din sate românești’’ și „Caiet de rețete săsești’’. Prin proiectele, Jurnal de zestre culinară, Zestrea Măcelarilor, Săru’mâna pentru masă și demersurile de diplomație culinară recuperează rețete tradiționale și promovează multiculturalitatea prin povești locale din toate colțurile României, dar și din țările vecine. Romana Rista se mândrește cu rădăcinile ei bănățene, multietnice. Ii puteți urmări activitatea și proiectele de conservare de patrimoniu și identitate culinară multietnică și multiculturală pe rețelele de socializare.

Biscuit.ro

Eat & Drink/Opinii

BISCUIT.RO | Plastilină si șoareci în chiloți

Plastilină si șoareci în chiloți | Text scris în 2017, pe când agonizam în cofetărie sub asediul figurinelor din pastă de zahăr. Valabil și în 2025 pentru părinți, copii, cofetari și șoareci în chiloți.
Picture of Adriana Sohodoleanu

Adriana Sohodoleanu

Adriana Sohodoleanu este doctorand al Universitatii București cu tema de cercetare Noua Bucătărie Românească, gastronom și lector Fundația Calea Victoriei unde susține cursul online Introducere în istoria gustului.

Eat & Drink/Opinii

TENTAŢII | Mere în alte preparate, nu doar în plăcinte

Mere ăn alte preparate | Pentru unii, toamna înseamnă Pumpkin Spice Latte sau Halloween, însă pentru cei pentru care acest anotimp mai înseamnă și plăcinta cu mere, am pregătit câteva rețete cu măr, să ne mai condimentăm zilele tomnatice.

de Iuliana Ciocîrlan

Eat & Drink/Opinii

FOOD TRENDS | Recomandări culinare de tranziţie… spre toamnă

Food trends de toamnă - cțteva recomandări culinare delicioase pregătitoare pentru sosirea toamnei.

de Iuliana Ciocîrlan

Eat & Drink/Opinii

CULINARiA | Mâncăm ceva interesant de St. Patrick’s Day?

Nu știu de voi, dar eu în secunda în care aud Sf. Patrick, mă gândesc la spiriduși și curcubee și, chiar dacă nu sărbătorim St. Patrick’s Day, mâncarea specifică acestei sărbători s-ar putea să ne tenteze.

de Iuliana Ciocîrlan

HORECA

CAPITOL SUSȚINUT DE

sergiana horeca
Eat & Drink/Opinii

MIXOLOGY | Băuturi (ne)obișnuite care ne încălzesc în sezonul rece

Băuturi (ne)obișnuite care ne încălzesc în sezonul rece: băuturile calde devin din ce în ce mai comandate în această perioadă, iar în ultimii ani, trendurile din această zonă au trecut dincolo de clasicele espresso, cappuccino sau ciocolată caldă. Tot mai multe cafenele artizanale și influențele asiatice au făcut loc unor combinații noi, din ce în ce mai apreciate în sezonul rece. Și, totuși, care sunt acelea?

Drink

CAPITOL SUSȚINUT DE

sergiana horeca
Drink/Opinii

DRINK | Anul și băutura

Anul și băutura | Amintiri & gâlgâiri, din țară și de afară: la 25 de ani de „Zile și Nopți”, licori sorbite în fiecare an scurs de la apariția acestui ghid.

Ușor de gătit

Eat & Drink/Opinii

UŞOR DE GĂTIT | Delicii cu mere și caramel: toppingul perfect pentru gofre, clătite și biscuiți

Este o rețetă specială pentru mine deoarece este inspirată din toppingul plăcintei cu mere și caramel de la McDonald's, fiind desertul meu preferat.

Recomandări

Eat & Drink/Recomandari

5 locuri nou deschise în oraș de testat în ultima lună de toamnă

Știm că-ți place să descoperi locuri nou deschise în oraș, așa că avem și pentru ultima lună de toamnă o serie de premiere interesante pe…

de Gruia Dragomir

Eat & Drink/Recomandari

TOP 6 restaurante cu un brunch delicios

Un brunch delicios

de Gruia Dragomir

Călătorie cu gust

Eat & Drink/Opinii

ȘTEFAN CHIRIȚESCU | Grecia, dar altfel: 4 vinuri pe care nu le-ai băut, dar o să le ții minte

Grecia, dar altfel: 4 vinuri pe care nu le-ai băut, dar o să le ții minte! Dacă ai chef măcar o dată să ieși din…

de Ștefan Chirițescu

Eat & Drink/Opinii

PRIN LUME | Cazul cozonacului: Se mănâncă și prin alte părți?

Cazul cozonacului: Se mănâncă și prin alte părți? Chiar dacă nu suntem dispuși să renunțăm la cozonacul nostru de Paște, putem oricând încerca unul sau…

de Iuliana Ciocîrlan

Citește și despre alte categorii de interes culinar

Caută