Meniu Zile și Nopți

Dosar Anii ’80

Află din această colecție de texte de autor – de ce tânjim acum după pofta de viaţă şi lipsa de griji asociată cu sclipitorii, efervescenţii şi multicolorii ani ’80?

Dosar Anii ’80

Află din această colecție de texte de autor - de ce tânjim acum după pofta de viaţă şi lipsa de griji asociată cu sclipitorii, efervescenţii şi multicolorii ani ’80?

POP-UP STORiEs/Opinii

Udătură optzecistă

Dacă nu curgea, pica: de la berea în borcan de compot și albitura „Ochii lui Dobrin” la spumosul Vinifruct.

de Horia Ghibuțiu

Eat & Drink/Opinii

Anii ’80 sau când nostalgia are (încă) un gust bun

Dacă ar fi să descriu anii ’80 într-un singur cuvânt, aș alege „colorat”.

de Iuliana Ciocîrlan

Lifestyle/Opinii

Estetica optzecistă și cum o regăsim astăzi

Decorul anilor '80 se reîntoarce astăzi și ia forme, modele și detalii mult mai îndrăznețe, adaptate tendințelor contemporane.

de Mădălina Lefter

POP-UP STORiEs

Delicii optzeciste pe bază de porc

Ce mâncam în anii 80: „porcării” delicioase. Preparatele din carne de porc au fost vedetele mele culinare și înainte de 1989, și în primii ani de după.

de Horia Ghibuțiu

POP-UP STORiEs/Opinii

Tom Cruise, un teen-idol al anilor `80

În anii `80, Tom Cruise a devenit un teen-idol peste tot în lume. Spre deosebire de alți actori care au fost confundați cu rezultatul unei singure francize, Cruise a reușit să-și facă simțită prezența ceva mai vizibil datorită prezenței sale în filmele unor coloși ai cinematografiei.

de Vlad T. Copilu

POP-UP STORiEs/Opinii

Anii ’80 printre jocurile video

După Revoluția Calculatorului Personal din anii '70, apariția consolei a revoluționat lumea digitală, schimbând radical modul în care relaționăm cu poveștile (spectatorul devenit erou).

de Claudia Aldea

Muzică/Opinii

Pop și Bedroom Pop, în ritmul anilor ’80

Anii '80 au marcat istoria muzicală într-un mod vizibil chiar și în prezent.

de Claudia Aldea

Carte/Opinii

Amintiri din literatura anilor ’80

Am pornit în căutarea cărților din anii '80 pe care, chiar și astăzi, în 2022, le-am considera importante și relevante pentru universul Pop culture.

de Claudia Aldea

POP-UP STORiEs/Opinii

TOP GUN, reper vestimentar optzecist în moda curentă

Așa cum putem remarca după o singură vizită la mall, moda actuală – de tip mass market – este predominant inspirată din deceniile anterioare, cu precădere din perioada anilor ‘80 și ‘90. Datorită caracterului său ciclic, moda tinde să preia trendurile unor vremuri de mult apuse, acestea fiind actualizate și adaptate perioadei curente, generând un […]

de Anamaria Grumeza

POP-UP STORiEs/Opinii

POP-UP STORiEs: Retro Art & Pop culture Înapoi în viitorul anilor ’80

Fără să ne dăm seama, fără să vrem şi fără ca cei mai mulţi dintre noi să îi fi trăit, tânjim acum dupa pofta de viaţă şi lipsa de griji asociată cu sclipitorii, efervescenţii şi multicolorii ani ’80.

de Ioan Big

POP-UP STORiEs/Opinii

De la trend la statement: anii ’80 în moda hip-hop

Anii ’80 sunt atât de notabili pentru hip-hop și fashion, pentru că au reușit să genereze trenduri ce râmân proaspete și până în ziua de azi, acaparând numeroase generații de tineri.

de Alina Bălan

Zile și Nopți

Caută