Meniu Zile și Nopți

Design & Arhitectură

Arhitectură & Design/Opinii

Un secol de relaxare | Baia Populară Sibiu

Un secol de relaxare | Baia Populară Sibiu - revine în circuitul public

de Ioana Aldea

Lifestyle/Foto

În jurul vetrei de olari – Școala de la Piscu

Muzeul-Atelier-Școala de la Piscu este mai mult decât ceea ce îi spune numele, este un spațiu cultural de exprimare, un loc în care patrimoniul cultural se prezintă generației tinere pentru a fi experimentat și îndrăgit.

de Ioana Aldea

Tendințe în design interior

confort și flexibilitate

Texte de Arh. Ioana Aldea

Tendințe în design interior

Amenajarea interioară a unei locuințe și nu numai creează atmosfera în care ne petrecem o mare parte din timp. Aceasta trebuie să rezoneze cu cei care utilizează spațiul cât și cu funcțiunile specifice ale interiorului. Materialele de calitate, puse în operă corect, obiectele de decor alese cu grijă cât și conceptul unitar definesc orice amenajare reușită. Din fericire, felul în care ne privim locuința s-a schimbat în ultimii ani, aceasta nu mai este doar spațiul în care venim de la serviciu sau plecăm în vacantă. Mediul de acasă ne influențează direct. Un interior aerisit amenajat corect și în concordanță cu preferințele estetice ale utilizatorului acestuia poate fi baza unui trai armonios.

Chiar dacă discutăm despre apartamente de mici dimensiuni sau locuințe generoase, o amenajare abordată conform nevoilor utilizatorilor poate aduce un plus de valoare oricărui spațiu. Mai mult decât atât, felul în care acest spațiu este perceput de către aceștia poate să crească calitatea acestuia. O amenajare reușită este aceea care transformă casa în acasă. 

Imagine
Design interior

Stilul scandinav

Apărut în anii 1950, stilul de design scandinav a influențat în mare măsură stilul modern de la mijlocul secolului XX, și a fost foarte bine…

de Ioana Aldea

Imagine
Design interior

Stilul neoclasic

O interpretare modernă a stilului clasic, opulent, al interioarelor locuințelor secolelor trecute, stilul clasic s-a dezvoltat în Europa la începutul secolului XVII. Păstrând eleganța stilurilor…

de Ioana Aldea

Imagine
Design interior

Stilul industrial

Refuncționalizările în spiritul dezvoltării durabile ale spațiilor industriale din America anilor 1960 a dus la dezvoltarea celui mai rebel și nonconformist dintre stilurile de amenajare…

de Ioana Aldea

Arhitectură & Design/Opinii

Casa Timiș Resort – Povestea dintre vii

Așezat în județul Prahova, Resortul Casa Timiș este dezvoltat pe un domeniu de 140 de hectare la o distanță de 80 km de București.

de Ioana Aldea

Arhitectură & Design/Opinii

O călătorie în Cetatea secolului XVIII – CH8 și CH9, Brașov

„Arhitectura ar trebui să își reprezinte vremurile și locul, dar să dureze pentru veșnicie.” arh. Frank Gehry Așezat în centrul țării, vechiul burg săsesc este cel mai important oraș din Transilvania în timpul Evului Mediu. Atestat documentar din secolul XIII și aflat într-o continuă dezvoltare, Brașovul a fost un nod comercial și cultural important. Vechea […]

de Ioana Aldea

Arhitectură & Design/Opinii

Privo, Târgu-Mureș – un ansamblu cu ingrediente vechi și noi

Un ansamblu cu ingrediente vechi și noi.

de Ioana Aldea

Arhitectură & Design/Opinii

Casa de oaspeți din livadă – Viila Cheia

Dorința generațiilor tinere de a se întoarce la vatra familiei și de a pune în valoare zonele în care au copilărit dă naștere unor proiecte de suflet.

de Ioana Aldea

Arhitectură & Design/Opinii

Ascunsă și deschisă deopotrivă ATRA Doftana

În ultimii 30 de ani, o mare parte din zonele turistice din țară au cunoscut o dezvoltare puternică, din păcate, de cele mai multe ori nestructurată, din punct de vedere urbanistic sau arhitectural.

de Ioana Aldea

Audio

Descriere secțiune audio – o colecție de înregistrări audio pe teme pop culture.

#33 Yves Saint Laurent, arta unui fashion icon esenţial pentru Pop culture.

#34 Povestea GUCCI, aniversarea a 100 de ani în lumea modei