Meniu Zile și Nopți

Design & Arhitectură

Arhitectură & Design/Opinii

Casa tradițională Balanca. Magie în detalii

Casa se află în satul Balanca, în județul Bihor, o zonă axată pe turismul rural. Proprietatea, întinsă pe 1,7 hectare, cu o priveliște deschisă spre valea Crișului, oferă intimitate construcției, cât și spațiului adiacent.

de Ioana Aldea

Arhitectură & Design/Opinii

Casa de oaspeți din livadă – Viila Cheia

Dorința generațiilor tinere de a se întoarce la vatra familiei și de a pune în valoare zonele în care au copilărit dă naștere unor proiecte de suflet.

de Ioana Aldea

Tendințe în design interior

confort și flexibilitate

Texte de Arh. Ioana Aldea

Tendințe în design interior

Amenajarea interioară a unei locuințe și nu numai creează atmosfera în care ne petrecem o mare parte din timp. Aceasta trebuie să rezoneze cu cei care utilizează spațiul cât și cu funcțiunile specifice ale interiorului. Materialele de calitate, puse în operă corect, obiectele de decor alese cu grijă cât și conceptul unitar definesc orice amenajare reușită. Din fericire, felul în care ne privim locuința s-a schimbat în ultimii ani, aceasta nu mai este doar spațiul în care venim de la serviciu sau plecăm în vacantă. Mediul de acasă ne influențează direct. Un interior aerisit amenajat corect și în concordanță cu preferințele estetice ale utilizatorului acestuia poate fi baza unui trai armonios.

Chiar dacă discutăm despre apartamente de mici dimensiuni sau locuințe generoase, o amenajare abordată conform nevoilor utilizatorilor poate aduce un plus de valoare oricărui spațiu. Mai mult decât atât, felul în care acest spațiu este perceput de către aceștia poate să crească calitatea acestuia. O amenajare reușită este aceea care transformă casa în acasă. 

Design interior

Stilul scandinav

Apărut în anii 1950, stilul de design scandinav a influențat în mare măsură stilul modern de la mijlocul secolului XX, și a fost foarte bine…

de Ioana Aldea

Design interior

Stilul neoclasic

O interpretare modernă a stilului clasic, opulent, al interioarelor locuințelor secolelor trecute, stilul clasic s-a dezvoltat în Europa la începutul secolului XVII. Păstrând eleganța stilurilor…

de Ioana Aldea

Design interior

Stilul industrial

Refuncționalizările în spiritul dezvoltării durabile ale spațiilor industriale din America anilor 1960 a dus la dezvoltarea celui mai rebel și nonconformist dintre stilurile de amenajare…

de Ioana Aldea

Arhitectură & Design/Opinii

Ascunsă și deschisă deopotrivă ATRA Doftana

În ultimii 30 de ani, o mare parte din zonele turistice din țară au cunoscut o dezvoltare puternică, din păcate, de cele mai multe ori nestructurată, din punct de vedere urbanistic sau arhitectural.

de Ioana Aldea

Arhitectură & Design

Texturi și contraste naturale Ansamblul D.O.R., Tohanu Nou

Un cuvânt autentic românesc ce nu poate fi tradus în nici o altă limbă ne atrage atenția pe drumul între Brașov și Bran.

de Ioana Aldea

Arhitectură & Design

Armonie în imperfecțiune: BarnHaus, Jibert

Într-o lume în care goana după iluzia perfecțiunii ne ocupă din ce în ce mai mult timp, încep să își facă loc stiluri de amenajare a spațiilor care pun accentul pe simplitate, elemente naturale și regăsirea fericirii prin acceptarea imperfecțiunii în toate aspectele vieții.

de Ioana Aldea

Arhitectură & Design

Uzina de Fier hunedoreană readusă la viață – Restaurantul Werk

Cu o istorie documentata de peste sapte secole, atestata initial sub numele Hungnod, Hunedoara este asezata intr-o zona bogata in zacaminte de fier ce au atras atentia inca din perioada.

de Ioana Aldea

Arhitectură & Design

Conservare ecologică și de arhitectură – Ferma de biodiversitate Cobor

Situat în Dealurile Transilvaniei, cu un acces facil, Satul Cobor, cu pădurile de fag, dealurile înalte și pajiștile bogate, oferă o experiență extraordinară.

de Ioana Aldea

Arhitectură & Design

O noua viață pentru patrimonul industrial – Conversia Uzinei de Apă, Suceava

Vizibile în fiecare oraș, amplasate în zone centrale sau rezidențiale de multe ori, clădirile cu valoare de monument al patrimoniului industrial creează întotdeauna controverse în ceea ce privește cea mai bună cale de urmat pentru conservarea și conversia acestora. Specific arhitecturii industriale a începului de secol XX, construcțiile au un predominant stil clasic și o atenție deosebită pentru armonizarea detaliilor fațadelor cu cerințele funcționale.

de Ioana Aldea

Audio

Descriere secțiune audio – o colecție de înregistrări audio pe teme pop culture.

#33 Yves Saint Laurent, arta unui fashion icon esenţial pentru Pop culture.

#34 Povestea GUCCI, aniversarea a 100 de ani în lumea modei