Meniu Zile și Nopți

GastroMir(ifice)

Pe gustul nostru/Opinii

PE GUSTUL NOSTRU | Mazăre vs parizer – paradoxul inventivității

Mazăre vs parizer | Patentată prin comunism de nevoie, nu din bucuria gustativă a înlocuirii cărnii sau cârnaților cu parizer, mâncarea de mazăre cu acest mezel încă este prezentă pe mesele românilor.

de Cosmin Dragomir

Articole scrise de
Cosmin Dragomir.

Cosmin Dragomir

Cosmin Dragomir

COSMIN DRAGOMIR este jurnalist specializat în gastronomie. A înființat gastroart.ro – revistă dedicată cercetării istoriei gastronomiei, editura omonimă care valorifică patrimoniului culinar național. Lucrează la două cărți: Curatorul de zacuscă, publicistică gastronomică și Enciclopedia Universală a Sarmalelor.

Eat & Drink/Recomandari

GastroMir(ifice) | The ducks come from the food trucks

Nu știu din ce motiv, dar de când am început această rubrică de recomandări, am ignorat food truck-urile și vreau să îndrept această greșeală nepremeditată.
Pe gustul nostru/Opinii

PE GUSTUL NOSTRU | Seducția podiumului – cazul Taste Atlas

Există o seducție a podiumului și anul trecut pare că un generator de astfel de clasamente s-a detașat la număr de menționări: tasteatlas.com

de Cosmin Dragomir

Artă & Cultură/Opinii

Bucurie în vremea tiparului

astroArt nu este o editură mică, ci foarte mică, dacă ne raportăm la numărul de titluri publicate, dar a devenit destul de vizibilă.

de Cosmin Dragomir

Pe gustul nostru/Opinii

PE GUSTUL NOSTRU | Brânzăresele fără dubii

Brânzăresele fără dubii: pe la finalul toamnei am participat la un eveniment organizat de Caiete de Rețete în piața Astra din Brașov unde am avut ocazia să stau de vorbă cu câțiva dintre producătorii care-și vând marfa la tarabe. Cel mai mult am discutat cu trei doamne din hala de lactate: trei brânzărese.

de Cosmin Dragomir

Gastromirifice/Recomandari

GastroMir(ifice) | Cosmin Dragomir: Mâncare din Țara Soarelui Răsare și de prin vecini

Cosmin Dragomir: Mâncare din Țara Soarelui Răsare și de prin vecini
Pe gustul nostru/Opinii

PE GUSTUL NOSTRU | Niște mâncare asiatică, poate la meniul zilei

În industria HoReCa, criza de personal afectează restaurantele, iar aducerea de lucrători din Asia și Africa este o soluție, însă nu toate afacerile valorifică complet acest potențial prin meniuri autentice și diverse - mâncare asiatică la meniul zilei, de ce nu?

de Cosmin Dragomir

Pe gustul nostru/Opinii

PE GUSTUL NOSTRU | Varză murată vs. kimchi

Fermentarea, trend global, aduce inovație culinară de la kimchi la murături. În România, varza murată, neglijată și conservatoare, contrast cu solul bogat și ingrediente de calitate. Bucătăria mediteraneeană și kimchi devin simboluri culinare, în timp ce noi ignorăm potențialul bogat al tradiției noastre culinare, considerând varza murată doar simplă și comună.

de Cosmin Dragomir

Pe gustul nostru/Recomandari

PE GUSTUL NOSTRU | Despre câteva descoperiri gastronomice recente

Descoperiri gastronomice fascinante în România: Bistro Romulus și Leul de aur în București, Corks Cozy Bar pentru degustări fine și uleiul Elida premiat aduc unicitate pe scena culinară.

de Cosmin Dragomir

Eat & Drink/Recomandari

Chiftele, dragele noastre chiftele

Episodul de astăzi este centrat pe două mâncăruri tradiționale românești: chiftele și ciorba de burtă. Dacă în cazul primelor putem discuta interminabil despre formă, conținut, sosuri ș.a.m.d. la ciorba de burtă treaba e simplă: o iubești sau nu și nu e la îndemâna tuturor să o pregătească exact cum trebuie.
Eat & Drink/Opinii

CpCC: coaliția pentru clienți conservatori

Oare bucuria gurmandului exploratoriu se reduce doar la bucătării pe care nu le prea cunoaște sau devine și mai satisfăcătoare când descoperă câte un blid neaoș remarcabil?

de Cosmin Dragomir

Pe gustul nostru/Opinii

Dunning și Kruger, cei mai cei chefi de pe net

Dunning și Kruger: Internet chefi critici. Efectul Dunning-Kruger în gastronomie. Comentatori rigizi și reglementări culinare.

de Cosmin Dragomir

Pe gustul nostru/Opinii

PE GUSTUL NOSTRU | Balcani vs. România, războiul pe țuici: 1-0

Cosmin Dragomir argumentează de ce Balcani Vs. România e 1-0 meciul pe țuici și cum Rakija connecting people

de Cosmin Dragomir

Pe gustul nostru

Citește și alte articole scrise de Cosmin Dragomir.

Pe gustul nostru/Recomandari

PE GUSTUL NOSTRU | De ce să cumpărați antologia de ZĂMURI a lui Mircea Groza

ZĂMURI – supe, zupe și năcreli (rețete ardelenești din bătrâni) Mircea Groza aduce o contribuție majoră la descoperirea unei identități gastronomice naționale.
Pe gustul nostru/Opinii

Cosmin Dragomir | PE GUSTUL NOSTRU | O țuică pentru calul meu!

O țuică pentru calul meu! Știți bancul ăla cu ardeleanul care purta căciula pe vârful capului?

Zile și Nopți

Caută