Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/01/2023
Eat & Drink / Gastromirifice

GastroMir(ifice) | The ducks come from the food trucks

Cosmin Dragomir De Cosmin Dragomir
Comentarii GastroMir(ifice) | The ducks come from the food trucks Share GastroMir(ifice) | The ducks come from the food trucks
GastroMir(ifice) | The ducks come from the food trucks


GastroMir(ifice) | The ducks come from the food trucks

Posibil ca mai tinerii noștri cititori să nu-mi priceapă glumița din titlu, așa că simt nevoia să o explic: aflat la un summit la Istanbul, pe tema conlucrării transfrontaliere pentru combaterea rețelelor de traficanți de droguri, fostul președinte Ion Iliescu, a cărui engleză avea apăsate accente moscovite, a gândit „The drugs come with the trucks”, dar a pronunțat „The ducks come from the trucks”. Acum să revenim la oile noastre (fix cu oi încep). Nu știu din ce motiv, dar de când am început această rubrică de recomandări, am ignorat food truck-urile și vreau să îndrept această greșeală nepremeditată.

Arrosticini

GastroMir(ifice) | The ducks come from the food trucks

Dacă scriu că e favoritul meu îi fac o defavoare; e mai mult decât atât. Am un fetiș culinar cu aceste frigărui de miel specifice din Abruzzo, rotisate lent pe cărbuni. Fiecare frigăruie are vreo 5/6 bucățele de carne suculentă, gustoasă. Vin câte cinci frigărui la porție, alături de o felie subțire de pâine prăjită sau o sărățică, și sunt presărate cu sare mare, care pocnește regulamentar pe limbă și potențează gustul. Fără excepție, la festivalurile culinare îmi încep chiolhadiana cu una sau două porții.

Circus

GastroMir(ifice) | The ducks come from the food trucks

Am scris la acest raion și despre Circus Pub și despre Circus Doner, locantele amplasate pe Bulevardul Lacul Tei din București, și le-am lăudat. În ceea ce privește donerul, încă susțin că este cel mai bun din oraș. Food truck-ul omonim oferă ocazia și celor din alte orașe, precum Focșani sau Drumul Taberei :), să guste din burgeri. Sunt unii dintre cei mai buni disponibili pe piață, iar câteva combinații gourmet cu rață, brânză cu mucegai și trufe, de exemplu, sunt remarcabile. Nu îl ratați!

IndiVan

GastroMir(ifice) | The ducks come from the food trucks

Primul food truck cu mâncare indiană de la noi. În București îl găsiți și pe cel puțin una dintre aplicațiile de food-delivery și au oferte interesante pentru meniul complet de prânz (dar dacă sunteți chivernisiți, porțiile ajung și pentru o gustărică la cină). Este o opțiune încântătoare și pentru cei care țin post sau au ales o dietă vegetariană, dar asta nu înseamnă că lipsesc felurile cu carne. Dacă nu sunteți familiarizat cu mâncarea indiană, să vă așteptați la supe groase și tocănițe aromate perfecte să înmoi naanul (pâinea indiană).

Zobuian

GastroMir(ifice) | The ducks come from the food trucks

Ar trebui să încheiem masa cu un desert. Sau să o începem. De fapt, nu ar trebui să avem un motiv anume să savurăm ceva dulce. Zobuian este alegerea de netăgăduit în această privință, nu de alta, dar mie mi s-a cam luat de clătite cu ciocolată. Ciprian Zoubian este unul dintre cofetarii respectați în industrie, pentru că știe ce face, nu apelează la scurtături și folosește ingrediente de calitate. Dacă vă e poftă de un cannoli, aveți de unde alege, iar dacă nu, găsiți multe alte deserturi gândite special să le puteți savura pe loc sau în mers.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută