Meniu Zile și Nopți

Artă & Cultură

Știri, Clin D’Oeil, Art Expo, Performing Arts, Artiști Urbani, Benzi Desenate

Carte/Recomandari

ALEGERILE CLAUDIEI | Toshikazu Kawaguchi: Până nu se răcește cafeaua

Într-un subsol aflat pe o alee lăturalnică din Tokyo, o micuță cafenea (Funiculi Funicula), cu o tradiție începută în anul…

de Claudia Aldea

Film/Interviuri

Exclusiv Interviu cu DELIA OWENS, autoarea romanului „Acolo unde cântă racii”

Acolo unde cântă racii, unul dintre filmele despre care se vorbește foarte mult în ultima perioadă, are la noi premiera…

de Vlad T. Copilu

Artă & Cultură/Opinii

De vizitat | The Story Museum, o călătorie imersivă prin pădurea narativă

În fiecare an, în Marea Britanie, prin competiția Art Fund Museum of the Year, o serie de muzee au șansa de a câștiga, pentru a-și continua activitatea, 100.000 de lire.

de Claudia Aldea

0
Articole existente în Artă & Cultură

Știri

Art Expo/Știri

MNAC a lansat o nouă sesiune de achiziții de lucrări de artă de la artiștii români

Achizițiile publice de artă contemporană în România devin o normalitate, și nu o excepție.

13/08/22

Teatru/Știri

Gala Hop 2022. Urmăriţi şi votaţi Actorul Total!

Ediția aniversară a Galei Tânărului Actor HOP – program al UNITER aflat sub direcția artistică a coregrafului și regizorului RĂZVAN…

12/08/22

Artă & Cultură/Știri

Actorul și regizorul italian Michele Placido este invitatul special al celei de-a doua ediții a Buzău International Arts Festival

Buzău International Arts Festival revine cu a doua ediție, ce se va desfășura în perioada 20 august - 20 septembrie, în…

11/08/22

Recomandări

Art Expo/Recomandari

SUMMER EXHIBITION

Zile de vară dedicate artiștilor

de Claudia Aldea

Arhitectură & Design/Recomandari

Viziune și virtuozitate: 150 de ani de istorie Tiffany & Co

Există nenumărate povești, amănunte și detalii, care puse laolaltă, dau naștere istoriei Tiffany & Co, faimosul brand specializat în bijuterii de lux.

de Teodora Bratu

Art Expo/Recomandari

Picasso, Dali și Falla. Povestea pălăriei cu trei colțuri

Ce au în comun Picasso și Dalí? Pe lângă faptul că sunt doi pictori de origine spaniolă, figuri marcante pentru istoria artei, cu renume mondial, reprezentanți de seamă a două curente artistice total diferite.

de Vania Piersinaru

Opinii

Artă & Cultură/Opinii

Rozana Mihalache | Meeting of imaginations

O zi caniculară de vară, o insulă din Nordul Greciei, unde se practică autostopul. Am oprit și am luat o bătrână pe bancheta din spate. Mergea spre port. Ne-am înțeles prin semne. Eu ocupam locul din dreapta și fumam. Ascultam Sidsel Endresen și mă uitam la mare. Bătrâna purta doliu. Ca mai toate femeile trecute de 60 de ani de pe insulă care-și petreceau timpul croșetându-și trecerea în lumea de dincolo, unde urmau să-și revadă soții, să reia certurile, să-și sărute feciorii pe tâmple și tot așa.

de Rozana Mihalache

Teatru/Opinii

Ideo Ideis: (re)vederi, căutări, creativitate, adolescență…teatru și nu numai

Festivalul de teatru pentru adolescenți Ideo Ideis, ajuns la cea de-a 17-a ediție, se va desfășura anul acesta în perioada 15-21 august. Revenirea festivalului de teatru tânăr acasă, în comunitatea din Alexandria, marchează întâlnirea liceenilor cu cei 32 de artiști prezenți pentru a le oferi training și mentorat.

de Delia Mitrache

Benzi Desenate/Opinii

„Caragiale 170-110”, expoziție BD la Bruxelles

La 170 de ani de la nașterea și 110 ani de la trecerea în neființă a celui care a fost, este și va fi probabil cel mai îndrăgit și cunoscut dramaturg și publicist român, cel care este mai actual azi decât a fost în timpul vieții sale, îl aniversăm și comemorăm cu zâmbete și glume, așa cum el însuși ne-a bucurat prin scrierile sale!

de Mădălina Diaconu

Interviuri

Artiști urbani/Interviuri

Artiști urbani | TOYBOX: „Procesul creativ nu este un moment bine delimitat și constant. În principiu îmi ocupă 100% din timp”

TOYBOX ne spune că nu putem vorbi despre el ca despre o persoană, pentru că este mai degrabă un proiect, o entitate fictivă care încearcă să înțeleagă realitatea noastră, cea umană.

de Gruia Dragomir

Artiști urbani/Interviuri

Artiști urbani | SEREBE: „Mereu m-am gândit că lucrările mele sunt ca o secțiune de tort rainbow și îți dau un mic refresh atunci când le vezi”

Serebe (pe numele real Alexandra Bugan) este absolventă a Universității Naționale de Arte din București, are 35 de ani și de 3 ani este și mama.

de Gruia Dragomir

Clin D'oeil/Interviuri

CLIN D’OEIL | MIHAELA VELICU: “Pe scenă nu te poți ascunde, se vede cum abordezi viaţa”

Din perspectiva apropiatelor reprezentații de la Teatrelli, din 29, 30 şi 31 iulie, am plecat în dialog cu Miki Velicu de la DUAL, mai ales că acesta conține în titlu două cuvinte incitante, ‘performance’ și ‘prietenie’.

de Ioan Big

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Art Expo/Opinii

Cinci muzee de fală din țara noastră

Cu toate că muzeele țării se întrec în frumusețe și trebuie văzute toate, în măsura în care ajungem pe lângă ele, am ales totuși cinci muzee de mare fală, ce trebuie văzute cu mare grăbire și despre care voi vorbi mai jos.

Clin D’Oeil

Art Expo

Art Expo/Știri

Premiere naționale și 65.000 de vizitatori la cea de-a 9-a ediție Art Safari

Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, închide ediția a 9-a cu cel mai mare număr de vizitatori de până acum: 65.127;   Primul sezon din 2022 a însemnat 3 luni de turism cultural în inima Capitalei și a marcat și lansarea conceptului de expoziții temporare care au presupus schimburi reciproce de exponate cu Muzeul Antipa și Muzeul Tehnic, foarte apreciate de vizitatori; 

Artiști Urbani

Artiști urbani/Interviuri

Artiști urbani | MIRCEA MODREANU: „Pentru mine există multă ordine în dezordine”

Mircea Modreanu este artist vizual, manager de proiecte culturale și galerist. A terminat liceul în Petroșani, în 2009, apoi s-a mutat în Cluj unde a urmat cursurile Universității de Arte și Design, din cadrul Facultății de Arte Plastice, secția Pedagogia artei.

de Gruia Dragomir

Benzi Desenate

POP-UP STORiEs/Opinii

File din istoria Americii… America Chavez

America Chavez, din Doctor Strange and the Multiverse of Madness, primul personaj Latina LGBTQ+ din MCU.

de Ioan Big

Benzi Desenate/Interviuri

Centenar Ștefan Augustin Doinaș… în benzi desenate! | Interviu cu LIA FAUR |

Lia Faur predă limba, cultura și civilizația română la Universitatea Tunis El Manar, Institutul de limbi moderne „Habib Bourguiba” printr-un protocol semnat cu Institutul Limbii Române din București. Organizează de 8 ani, la Arad, Festivalul “Zile şi Seri de Literatură Doinaş”, eveniment a cărui longevitate se datorează efortului şi dăruirii sale.

de Mădălina Diaconu

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Carte - Alegerile Claudiei

Carte/Opinii

ALEGERILE CLAUDIEI | J.A.White: Nightbooks

„Magia neagră se hrănește cu coșmaruri. Când citești o poveste de groază, îi alini durerea și chinul. Apoi, se poate odihni din nou în liniște...cel puțin pentru o vreme”

de Claudia Aldea

Carte/Opinii

Amintiri din literatura anilor ’80

Am pornit în căutarea cărților din anii '80 pe care, chiar și astăzi, în 2022, le-am considera importante și relevante pentru universul Pop culture.

de Claudia Aldea

Carte/Opinii

ALEGERILE CLAUDIEI | Povești despre două planete

În volumul „Povești despre două planete: Schimbări climatice și inegalitate într-o lume divizată”, tradus la editura Black Button Books, putem citi eseuri, povestiri și poezii (într-o colecție care prezintă atât lucrări de ficțiune, cât și de non-ficțiune) create de 36 de scriitori (din peste 30 de țări) care vor să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește criza climatică și modul în care aceasta afectează comunitățile vulnerabile din întreaga lume.

de Claudia Aldea

Artă & Cultură/Opinii

ALEGERILE CLAUDIEI | Joan Didion: Anul gândirii magice

„Didion a reușit să surprindă complexitatea și crizele identitare ale secolului 20, făcând totul fără a se îndepărta de aspectele dureroase, dificile, absurde sau macabre”

de Claudia Aldea

Audio

O colecție de înregistrări audio pe teme pop culture.