Meniu Zile și Nopți

Artă & Cultură Ploiești

Top 10 Locații de interes din Ploiești. Artă & Cultură Ploiești: Teatre, Muzee, Galerii de Artă.
MUZEE

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova

Așa încep poveștile și asa a început și povestea Muzeului de Științele Naturii din Ploiești, când în urma deciziei nr. 1671 din 14 februarie 1956, lua naștere Muzeul Regional de Științele Naturii.
str. Slt. Erou Călin Cătălin nr. 1, Palatul Culturii , Ploiesti
ARTA SI CULTURA

Filarmonica Paul Constantinescu

Filarmonica “Paul Constantinescu” este una dintre cele mai prestigioase instituții de cultură din România şi cuprinde orchestră simfonică, orchestra de muzică populară “Flacăra Prahovei”, Ploieşti Jazz Trio, cvartetul de coarde “Chronos” şi cor mixt.
Str. Anton Pann nr. 5, Ploieşti
BIBLIOTECI

Biblioteca Judeţeană Nicolae Iorga Prahova

Biblioteca Judeţeană Nicolae Iorga Prahova. 20 martie 1921 reprezintă „ziua de naştere” a acestui templu al cărţii, zi care va rămâne înscrisă cu litere de aur în cronica sa.
Str. Sublocotenent Erou Călin Cătălin nr. 1, Ploiești
MUZEE

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova

Infiinţat în anul 1955 prin strădania ctitorului muzeelor prahovene, prof. Nicolae Simache, este astăzi o prestigioasă instituţie de cultură, care prin cele 16 secţii muzeale deschise publicului, valorifică expoziţional, ştiinţific şi cultural-educativ, creaţii materiale şi spirituale din patrimoniul prahovean, naţional şi universal.
str. Toma Caragiu nr. 10, Ploiesti
ARTA SI CULTURA

Centrul Judeţean de Cultură Prahova

Centrul Judeţean de Cultură Prahova este o instituţie publică de cultură de interes județean, cu personalitate juridică, funcționează sub autoritatea Consiliului Judeţean Prahova, și a luat naștere sub această denumire în decembrie 2008, prin unificarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și a Școlii Populare de Arte și Meserii.
Str. Erou Călin Cătălin, nr.1, et. 2, cam. 4, Ploiesti
ARTA SI CULTURA

Palatul Culturii Ploiești

PALATUL CULTURII este cea mai impunatoare dintre caldirile mai vechi ale municipiului. Lucrarile incepute inaintea primului razboi mondial, s-au intrerupt in timpul razboiului si au fost finalizate la inceputul anilor '30.
Str. Sublocotenent Erou Călin Cătălin, nr.1, Ploiești
TEATRU

Teatrul Toma Caragiu

Situat în Municipiul Ploiesti, Teatrul "Toma Caragiu" este o institutie publica de spectacole, subventionata de Primaria Ploiesti, care are în componenta sa trei sectii: Drama, Revista si Animație.
Str. Toma Caragiu nr. 13, Ploiești
MUZEE

Muzeul de Artă „Ion Ionescu-Quintus”

Muzeul de Artă Ploieşti îşi are originea în Pinacoteca Municipiului Ploieşti, înfiinţată în noiembrie 1931 în urma eforturilor consecvente ale unui grup de vază de intelectuali ploieşteni, între care avocatul, omul politic şi colecţionarul de artă Ion Ionescu-Quintus
Bd. Independentei nr. 1, Ploiesti

Citește articolele originale din pop-culture

P glo-300x180px

(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină

Locuri Brașov​

Locuri București

Caută