Meniu Zile și Nopți

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova

Comentarii Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova Share Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova
stiinte2

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova

A fost odată …..

Așa încep poveștile și asa a început și povestea Muzeului de Științele Naturii din Ploiești, când în urma deciziei nr. 1671 din 14 februarie 1956, lua naștere Muzeul Regional de Științele Naturii.

Muzeul funcționa în incinta cladirii Palatului Culturii din Ploiești care a fost construită în anul 1932, iar la cârma lui se afla prof. emerit Margareta Moșneaga, care a pus bazele primelor colecții.

stiinte1

Realizat pe principii dioramatice impuse de acea perioadă, erau prezentate flora și fauna zonei și o sectie de evoluționism.

Înca din acea perioadă, profesoara Margareta Moșneaga afirmă la vârsta de 60 de ani că: “Cu tinerețea dioramelor mele mă simt și eu tânara”, și probabil așa era, deoarece a reușit să strânga în jurul muzeului numeroși tineri, “prietenii muzeului”, elevi dornici de a-și completa cunoștințele de la clasa.

Ulterior muzeul a fost refăcut în 1977 cu o noua tematică de biologie umana (Muzeul Omului) sub îndrumarea d-nei Zoe Stoicescu Apostolache și a colectivului de muzeografi ai timpului.

În 30 decembrie 1958 s-a deschis acvariul care era format din 14 bazine mari și 10 bazine mici unde erau expuși pești indigeni din fauna regională, dar și specii exotice din diferite părți ale lumii.

În 1972 este inaugurat Muzeul din Cheia “ Natura Văii Superioare a Teleajenului”, unde erau expuse elemente de floră și faună, rarități și endemisme din zonă, precum și date și aspecte cinegetice, probleme de ocrotire și de economie naturală a zonei.

În 19 august 1973 în parcul din Sinaia s-a deschis expoziția “Rezervația Bucegi”, unde erau prezentate plante rare și ocrotite, flora și fauna Masivului Bucegi.

În 30 august 1978 se deschide la Slanic “Muzeul Sării” care ilustra formarea zăcamintelor de sare dar și viețuitoarele din zona Slănicului.

… și povestea continuă

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova va oferă un periplu unic prin secția Muzeul Omului

Și Muzeul Petrolului funcționează sub umbrela Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova.

petrol

Detalii loc

Telefon

0244 59 7896

Orar

L: ÎNCHIS Ma-D: 09:00 - 17:00

Adresa

str. Slt. Erou Călin Cătălin nr. 1, Palatul Culturii , Ploiesti

Social media

Delivery

-

Harta

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share

Caută