Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/11/2022
Magia Iernii Brasov 2022

Magia Iernii Brașov 2022 – Ateliere pentru copii de realizat decorațiuni și cadouri

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Magia Iernii Brașov 2022 – Ateliere pentru copii de realizat decorațiuni și cadouri Share Magia Iernii Brașov 2022 – Ateliere pentru copii de realizat decorațiuni și cadouri


Ideea unui parc public are o istorie lungă. Sunt locuri în care poți găsi iarbă verde, leagăne și, bineînțeles, coșuri de gunoi, ba chiar mai mult decât atât. Parcurile publice sunt spații în care oamenii pot avea parte de recreere și interacțiune cu alte persoane, dar și cu natura.

Primul parc public oficial înregistrat a fost Boston Common, un spațiu public creat în 1634. Common a avut mai multe scopuri, de-a lungul anilor. Prima dată a fost deținut de William Blaxton, care l-a vândut fondatorilor puritani ai coloniei Massachusetts Bay. A fost folosit ca pășune pentru vaci și are o istorie lungă și plină de povești, care a dus la transformarea sa în parc public oficial în anii 1830. A fost chiar o tabără militară folosită de britanici înainte de Războiul de Independență!

Parcul Nicolae Titulescu, cel mai mare parc al Brașovului, a fost inaugurat în anul 1885. O reproiectare modernă a acestui loc s-a produs la începutul secolului XX, în urma mai multor amenajări specifice.

În prima parte a secolului XX, grădinarul şef al Braşovului, Carol Hermann, proiectează linia modernă a spaţiului verde din centrul oraşului, ce va deveni în timp parcul emblematic al oraşului. Din 1932, se va numi parcul Carol al II- lea, iar o perioadă poartă numele Cuteanu, după primarul care a avut o mare contribuţie la modernizarea urbei. Din 1948, timp de 14 ani a fost numit „Parcul Prieteniei Româno-Sovietice”.

Acum poartă nume lui Nicolae Titulescu, după marele diplomat român înmormântat în curtea Bisericii Sfântul Nicolae, care are și o statuie în parc.

Este un loc animat, ce dispune de numeroase zone de activități, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Ca să facem o glumă, aici se află cea mai mare concentrație de jucători de șah din județul Brașov. Atunci când vremea permite, pe aleea existentă lângă parc se desfășoară o serie de târguri cu vânzare de produse tradiționale, dar și de obiecte de artă și de colecție și antichități.

Magia Iernii Brașov 2022 - Ateliere pentru copii de realizat decorațiuni și cadouri

Ai copii? Atunci adu-i în Parcul Nicolae Titulescu, în weekend-urile 2-3 / 9-10 / 16-17 decembrie, la atelierul de realizat decorațiuni și cadouri, pe care cei mici le pot lua acasă, organizat în parteneriat cu Asociația Kastel.

Tot în parc se vor organiza jocurile copilăriei de iarnă, de la construit cazemate și oameni de zăpadă până la tradiționala bulgăreală.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută