Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/11/2022
Magia Iernii Brasov 2022

Magia Iernii Brașov 2022 – Revelion 2023

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Magia Iernii Brașov 2022 – Revelion 2023 Share Magia Iernii Brașov 2022 – Revelion 2023
Petrecere de Revelion Brasov. Magia Iernii 2022


Magia Iernii Brașov 2022 – Revelion 2023

Ziua de 31 decembrie este, calendaristic, ultima zi din an, iar noaptea este cunoscută ca fiind trecerea dintre ani, când se sărbătorește Revelionul și, implicit, venirea Anului Nou. E ușor de intuit faptul că „revelion” provine din limba franceză, însă nu mulți știu că, la origine, cuvântul însemna cu totul altceva decât ceea ce reprezintă în vremurile moderne.

Cuvântul „revelion” este, de fapt, un neologism împrumutat din limba franceză, de la „réveiller”, care înseamnă „a se trezi”, „a fi treaz”. La început, s-a folosit cuvântul „revellion”, tot din limba franceză, care desemna o masă luată noaptea târziu. Apoi s-a folosit pentru masa târzie din seara de Ajun al Crăciunului.

Magia Iernii Brașov 2022 - Revelion 2023

În cultura populară, Revelionul a devenit unul dintre cele mai importante momente ale anului. Revelionul este sărbătorit în adunări sociale, în timpul cărora participanții dansează, mănâncă, consumă băuturi alcoolice și urmăresc focuri de artificii, care marchează începutul noului an.

În Brașov, acest moment oferă o multitudine de moduri de a petrece trecerea dintre ani. Spre exemplu, în stațiunile din jurul orașului, foarte multe spații de cazare și petrecere sunt ocupate în proporție de peste 90%. Pentru cei care sunt ceva mai comozi sau pur și simplu nu doresc să plece prea departe de casă există celebrul Revelion din Piața Sfatului.

Anul 2022 a fost unul foarte bun pentru Brașov, în care am reușit să depunem zeci de proiecte pe fonduri europene, așa că avem motiv de sărbătoare.

Vă așteptăm să petrecem împreună noaptea dintre ani, pe muzică pusă de DJ-i, în Piața Sfatului, la evenimentul organizat de KISS FM.

Apoi, tot orașul se va bucura de spectaculoasele focuri de artificii, care vor fi lansate din Centrul Vechi, Centrul Civic, Astra, Bartolomeu și Tractorul.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută