Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/11/2022
Magia Iernii Brasov 2022

Magia Iernii Brașov 2022 – Povestea lui Moș Crăciun

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Magia Iernii Brașov 2022 – Povestea lui Moș Crăciun Share Magia Iernii Brașov 2022 – Povestea lui Moș Crăciun


Magia Iernii Brașov 2022 – Povestea lui Moș Crăciun

Piața Brassaï a apărut în urma unui proiect inițiat în 2018 de către o firmă din Brașov. Ideea de a crea un nou spațiu de tip „piață” a venit în încercarea de a face orașul nostru unul cu o mobilitate urbană mai bună. Astfel, s-a decis eliminarea parcării din zona interioară a cunoscutei porțiuni „După Ziduri”. După doi ani, acest loc a apărut, pentru unii, ca un șoc, dar și ca o bucurie. Și pentru că trebuia să poarte un nume, i s-a spus „piața Brassaï”.

Pe numele său adevărat Gyula Halasz jr., Brassaï este un artist fotograf francez născut la Brașov, în 9 septembrie 1899. A fost supranumit „L’Oeil de Paris” (Ochiul Parisului) pentru fotografiile inconfundabile cu Parisul pe timp de noapte.

Piața Brassaï a devenit și un loc de spectacole și concerte de mici dimensiuni.

În 2021 și 2022, aici s-au desfășurat concerte din cadrul Brașov Jazz & Blues Festival. Evident, era necesară uzitarea acestui loc și pe timp de iarnă. Piața Brassaï creează o punte de legătură între Piața Sfatului și zona „După Ziduri”.

Magia Iernii Brașov 2022 - Povestea lui Moș Crăciun

În acest loc va fi amplasat, special pentru sărbătorile de iarnă, Cinema Stellarium, un cort încălzit, unde vizitatorii vor putea viziona „Povestea lui Moș Crăciun – Urmărirea drumului său din Laponia până în Brașov”.

Capacitatea Cinema Stellarium este de 75 de persoane, iar serii a câte 30 de minute vor avea loc între orele 16:30-20:00, în perioada 15-25 decembrie.

„Miracle of Christmas Spectacular Street Visuals Stellarium – Santa Claus Track Gps” este un spectacol realizat prin proiecţii video cu tematică de Crăciun, respectiv creaţii visuals, mapping, realizate cu tehnologie high-tech, sunet digital, instalaţii multimedia, videoproiectoare, ecran circular pentru proiecţie 180 grade, urmărire live traseu Moş Crăciun.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută