Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/10/2022
Eat & Drink / Drink

Top 3 cele mai apreciate băuturi alcoolice pentru cocktailuri

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Top 3 cele mai apreciate băuturi alcoolice pentru cocktailuri Share Top 3 cele mai apreciate băuturi alcoolice pentru cocktailuri
cocktailuri


Săptămâna lungă de muncă, plină de ore petrecute în trafic, și fuga după atingerea targetului lunar se încheie mult mai frumos, atunci când în weekend ne așteaptă o petrecere cu cei mai buni prieteni. Dacă de această dată, tu ești persoana care o organizează, iată câteva dintre cele mai consumate băuturi pe care le poți prepara cu ușurință, pentru a-ți impresiona invitații. 

Orice perioadă grea se poate depăși mai ușor, atunci când ești înconjurat de oamenii potriviți. Dacă se apropie un eveniment special din viața ta sau, pur și simplu, simți nevoia de a-ți strânge prietenii laolaltă și de a da o petrecere, ai nevoie de câteva băuturi speciale, cu care să îți servești invitații.

O petrecere memorabilă este întotdeauna cea la care oamenii s-au simțit bine, liberi să se distreze, au avut parte de muzică bună și de băuturi de calitate. Deși, de multe ori, cei care o organizează acordă o mare atenție meniului, se pare că acesta este destul de repede trecut cu vederea în amintirile oamenilor, atmosfera fiind cea care face diferența. 

Iată care sunt cele mai importante băuturi pe baza cărora poți face combinații atractive:

1. Vodka 

Este o băutură îndrăgită de multă lume, recunoscută pentru faptul că nu dă mari bătăi de cap ficatului. Atât femeile, cât și bărbații o consumă, însă fiecare are propriile preferințe. Doamnele care nu sunt fanele cocktailurilor dulci, pe bază de sirop, optează deseori pentru un pahar de vodka orange sau cu suc de merișoare, iar domnii o preferă cu apă tonică sau chiar simplă. Printre cele mai cunoscute băuturi pe bază de vodkă se află Bloody Mary (vodkă, suc de roșii, suc de lămâie, sare și piper), Cosmopolitan (vodkă, triplu sec, suc de lime și suc de merișoare) și Sex on the Beach (vodkă, lichior de piersici, suc de portocale, de ananas și de piersici și grenadine). 

2. Romul

Cocktailurile îndrăgite de doamne conțin, cel mai adesea, rom alb, iar cel negru este consumat deopotrivă de domni și doamne, într-un pahar de Cuba Libre (rom, cola, lime și gheață). La petreceri sau la serile în oraș, majoritatea femeilor comandă un Mohito (rom alb, lime, apă minerală și frunze de mentă), Daiquiri (rom alb, sirop de zahăr și diverse arome de lămâie, căpșuni sau zmeură) sau Pina Colada (rom alb, suc de ananas, cremă de cocos și suc de lămâie sau lime).  

3. Vinul spumant

Persoanele ce preferă cocktailurile slab alcoolizate au o gamă tot mai diversificată din care pot alege. Cele mai consumate cocktailuri pe bază de vin spumant sunt Hugo (vin spumant, sirop de soc, apă minerală și mentă), Mimosa (cunoscut și drept cocktailul de la Ritz, ce include vin spumant, suc de portocale natural și lichior de portocale) și Aperol Spritz (prosecco, Aperol și apă minerală). 

Oricare ar fi cocktailurile alese pentru a fi servite la petrecere, asigură-te că ai destulă gheață pentru a le pregăti, deoarece aceasta este elementul comun din orice combinație. În plus, muzica bună și compania potrivită vor face din petrecerea ta o amintire frumoasă pentru toți invitații. 

Sursa foto: Shutterstock

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.