Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/05/2022
Eat & Drink / Gastromirifice

Vino la Circus sau du-te la VINO!

Cosmin Dragomir De Cosmin Dragomir
Comentarii Vino la Circus sau du-te la VINO! Share Vino la Circus sau du-te la VINO!


Tura aceasta vă recomand două (de fapt, ceva mai multe) locuri, radical diferite, dar pe care le frecventez cu regularitate: Circus și VINO. Au ele un quelque chose culinar care, pare-se, dă dependență.

Circus – Pub sau Doner

  • (Bd. Lacul Tei 65)

Vino la Circus sau du-te la VINO!

Sub brandul mamă, Circus, există două stabilimente, fiecare cu specializarea sa, dar sunt perete în perete, fapt care poate rezolva o mulțime de potențiale probleme. Circus Pub există de vreo zece ani, iar dacă nu ați ajuns sau comandat de la ei poate îi știți de pe la festivaluri, că au și food-truck. Sunt specializați în burgeri, iar deceniul ăsta de existență și teste a dus la rezultate spectaculoase. Aici nu am avut parte niciodată de rateuri, iar unele combinații pot satisface și un gourmet, nu doar un gurmand. Mă refer, în special, la cel de rață, Sophia Loren pe numele lui, câștigător la BurgerFest 2019: chiflă siciliană, carne de rață, salsa de trufe, camembert, sparanghel, panceta, chives. Dar, cum nu sunt neapărat un fan burgeri, îi cedez altora și mă retrag câțiva metri mai încolo, pe micuța terasă de la Doner. Aici am băut prima bere draft în tricou pe anul acesta și bine a fost. Specific turcesc, cu multe plusuri față de o șaormărie comună, dar cu mai puține mâncăruri decât un restaurant cu specific oriental. Și aici abundă variațiunile la temă, dar în materie de doner. Și aveți de unde alege (inclusiv o variantă cu trufe… deși, n-aș miza pe ea). Carnea e suculentă, pâinicile sunt perfecte și nu se îmbibă cu sos cât să nu poți savura, ca omul, un doner din mână, murăturile perfecte. O mențiune specială pentru kokoreci, despre care am mai vorbit – mațe de oaie rotisate, la mijloc – suport – niscaiva organe, pâinică, salată, sosuri. Excelent!

VINO cu Ileana

  • (Bd. Iancu de Hunedoara 54B și Str. Mihai Eminescu 71)

Vino la Circus sau du-te la VINO!

Eu v-am zis că astăzi vedem dublu. Și în acest caz, brandul beneficiază de două locații, dar de data asta nu mai sunt chiar una lângă cealaltă. VINO sunt, în primul rând, Wine-Baruri și dacă o găsiți pe Laura Copil pe acolo, de obicei o găsiți, luați-o la întrebări despre etichetele disponibile, că vă spune multe. Însă, în afară de experiența oenologică, la VINO se întâmplă evenimente faine de paring cu mâncare. Și ce mâncare… Responsabil: Ileana Braniște, care îmi e foarte dragă și în al cărei gust mă încred orbește. Remarc versatilitatea chefului, care de la eveniment la eveniment schimbă meniul și aduce multe surprize în farfurii. Fie că vorbim de celebrele ei icre sau de ouă umplute, fie că vorbim de curry-uri, creveți cu sosuri fistichii și piureuri surprinzătoare, totul a fost, de fiecare dată, nu bun, ci foarte bun. Bașca, și Ileana se pricepe la vinuri, așa că asociază foarte bine conținutul sticlelor cu cel al farfuriilor.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.