Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/10/2020
Eat & Drink / Pe gustul nostru Viața Orașului

PE GUSTUL NOSTRU: GRABit – pastrami barul care scoate Black Angus-ul în stradă

George Mihalcea De George Mihalcea
Comentarii PE GUSTUL NOSTRU: GRABit – pastrami barul care scoate Black Angus-ul în stradă Share PE GUSTUL NOSTRU: GRABit – pastrami barul care scoate Black Angus-ul în stradă


Deschis recent în rondul de la Kogălniceanu, pe Calea Plevnei nr. 3, GRABit e un concept de street food care scoate în față pastrama de vită. Meniul e centrat în jurul pastramei de vită, o delicatesă altminteri tratată doar secundar de street food-ul de la noi.

Nu puteam să ratăm o astfel de ofertă, așa că într-o după amiază de weekend ne-am înfățișat în rond la Kogălniceanu cu papilele gustative pregătite.

GRABit

Cum ziceam, meniul de pastrami e minimalist. Pastrama de vită vine – ca sendviș – în variantele CLASSIC (cu untură de vită wagyu, muștar, ceapă murată, pâine cu secară) – 27 de lei, CHEESESTEAK (+brânză) – 29 de lei, REUBEN (+ varză murată și sos rusesc) – 34 de lei și INTERCONATINENTAL (varianta pentru gurmanzi) – 39 de lei. Fiecare dish vine cu un castravete murat inclus.

GRABit

Noi am încercat CHEESESTEAK și REUBEN. Minunată pastrama, excelentă combinația pentru CHEESESTEAK. Thumbs up! REUBEN-ul e pentru stomacuri tari, obișnuite cu melanjul de pastramă și murături. Una peste alta un street food decent. La preț de restaurant dar, mna, aia e dacă vrei Black Angus, ca boierii.

GRABit

Cireașa de pe…pastramă, ca să zic așa, e jumătatea de meniu dedicată hot dog-ului. Hot dog cu Black Angus (sic!). Ăsta da șoc cultural. Ca și în cazul pastramelor, hot dog-ul ăsta gourmet vine în varianta CLASSIC – 19 lei, CHEESESTEAK- 21 de lei și REUBEN – 23 de lei.

Recunosc că n-am apucat să gustăm din hog dog-ul de lux fiindcă veniserăm chitiți pe pastramă dar ne-am promis că data viitoare nu vom rata ocazia.

Interesant la street food-ul bucureștean e că își păstrează efervescența și în vremuri de criză, apar multe locuri noi și suprinzătoare cum e acest GRABit care pune accentul pe pastramă în stil new yorkez. Pe de altă parte, publicul bucureștean e capricios și instabil, vine, gustă dar fidelizarea lui e o treabă complexă și dificilă de multe ori. Rămâne de văzut dacă GRABit va reuși să se impună în memoria afectivă a bucureșteanului amator de street food gourmet.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.