Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/10/2024
Viața Orașului / Jurnal de gurmand

Jurnal de gurmand: ”Mirajul ciocolatei Dubai” de Corina Gruber

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Jurnal de gurmand: ”Mirajul ciocolatei Dubai” de Corina Gruber Share Jurnal de gurmand: ”Mirajul ciocolatei Dubai” de Corina Gruber


Ciocolata Dubai e un fenomen social media.

În filmul de desene animate „Frozen”, pe care l-am văzut de mai multe ori decât aș vrea să recunosc, cele două surori, Ana și Elsa, nu se prea înțeleg, fiindcă sunt foarte diferite. Cu o excepție: pasiunea pentru ciocolată. E un fenomen atât de larg răspândit și un aliment atât de iubit, încât nu ai cum să nu rezonezi cu ele.

Mănânc ciocolată rar și doar anumite tipuri. Dar înțeleg, observând diferențele de gusturi din cadrul familiei mele, că oamenii au preferințe foarte clar individualizate, în special în materie de deserturi și ciocolată. Tocmai din acest motiv, nebunia culinară ediția 2024, ciocolata Dubai, mi-a ridicat semne de întrebare. Cum se poate ca un produs atât de variat, ce generează opinii atât de diverse, cum e ciocolata, să producă o reacție atât de unanimă? Cum poate să placă tuturor?

Ciocolata Dubai e un fenomen social media. A pornit de la o ciocolaterie din Dubai, unde au încercat să producă ciocolată cu elemente din gastronomia locală. A luat amploare datorită postărilor de pe Tik Tok, pornind de la un clip ASMR care, momentan, a depășit 85 de milioane de vizualizări. Iar apoi, a devenit un fenomen global.

Ca să știu despre ce vorbesc, mi-am cumpărat. Sibiul e plin de opțiuni, cu prețuri mai mult sau mai puțin exorbitante și cu straturi de umplutură mai groase sau mai subțiri. De obicei prefer sortimentele de ciocolată neagră, cu foarte multă cacao. Dar îmi plac elementele componente ale ciocolatei Dubai, respectiv fisticul și kataiful. Deci nu am prea știut la ce să mă aștept de la combinația aceasta.

Spre surprinderea mea, mi-a plăcut. Nu într-atât încă să mă grăbesc să îmi mai cumpăr, dar nu pot să contest că e o combinație bună. Kataiful prăjit îi dă o textură crocantă, iar crema de fistic, chiar dacă e foarte dulce, e extrem de bună.

Umplutura se potrivește destul de bine cu ciocolata cu lapte, iar aspectul e pe măsura numelui. Mi-a plăcut și faptul că toți cei care produc ciocolata Dubai lucrează cu sortimente de ciocolată de bună calitate, fapt evident în felul în care se topește învelișul.

În concluzie, ciocolata Dubai e doar parțial un trend gastronomic. E, în primul rând, un fenomen social media, devenit viral printr-un cumul de factori. Abia în al doilea rând e produs gastronomic, iar aici intră în categoria vremelnică a ceea ce e la modă la un moment dat. Până la urmă, e bună.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută