Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/07/2024
Eat & Drink / Drink

MIXOLOGY | Ciocolată + Cocktailuri = Cea mai bună combinație de Ziua Ciocolatei

Iuliana Ciocîrlan De Iuliana Ciocîrlan
Comentarii MIXOLOGY | Ciocolată + Cocktailuri = Cea mai bună combinație de Ziua Ciocolatei Share MIXOLOGY | Ciocolată + Cocktailuri = Cea mai bună combinație de Ziua Ciocolatei
Ciocolată + Cocktailuri


Ciocolată + Cocktailuri = Cea mai bună combinație de Ziua Ciocolatei

Pe 7 iulie, iubitorii de dulciuri au un motiv în plus de sărbătoare: Ziua Internațională a Ciocolatei.

Totuși, pentru că vremea de afară ar face ca ciocolata să se topească imediat și pentru că probabil suntem deja plictisiți de clasica înghețată de ciocolată, cum ar fi să încercăm niște cocktailuri cu ciocolată, care să dea acestei zile festive o notă mai interesantă?

Ciocolată + Cocktailuri

Cui nu-i place un Martini bun? Ginul, Vermutul, coaja de lămâie și clasica măslină verde fac o combinație perfectă pentru o seară de vară la terasa preferată. Dar cum ar suna un Martini cu ciocolată?

Pentru început, al nostru Martini cu ciocolată se prepară cu vodka, și nu cu gin, apoi vom avea nevoie de pudră de cacao pentru ornarea paharului, lichior de ciocolată și frișcă lichidă.

Deși această rețetă nu aduce absolut deloc cu cea originală, aflați că iubitorii de Martini l-au descris pe cel cu ciocolată ca fiind cea mai bună alternativă atunci când vor un cocktail dulce, care să le aducă aminte de laptele cu cacao pe care cu toții îl savuram în copilărie.

Ciocolată + Cocktailuri

Pentru iubitorii ciocolatei cu mentă, Grasshopper este cocktailul perfect de savurat în această vară.

Aveți nevoie de lichior de mentă, lichior de ciocolată albă, frișcă lichidă și nucșoară rasă. Unul dintre cele mai spectaculoase lucruri la acest cocktail este (poate) culoarea, un verde-mentă care cu siguranță va atrage privirile și întrebările curioșilor în legătură cu „ce bem acolo?”.

Nici iubitorii culorii roz nu au fost uitați, întrucât o altă versiune de Grasshopper se numește Pink Squirrel, iar în loc de lichior de mentă, pentru preparare, se folosește lichior de căpșuni.

Ciocolată + Cocktailuri

Bushwacker este cocktailul pentru toți cei care apreciază ciocolata și romul.

Pe lângă rom, ne trebuie: lichior de cafea, lichior de ciocolată neagră, lapte, cremă de cocos și nucșoară. Bushwacker este genul de cocktail care are nevoie, pe lângă amestecarea în shaker cu gheață a tuturor ingredientelor, de gheață pisată în paharul în care se servește, pentru a avea un gust și mai răcoritor.

Ciocolată + Cocktailuri

Dacă cu rom și ciocolată s-au tot făcut rețete și știam deja că sunt o combinație pe cinste, ce ziceți de ciocolată cu whiskey?

Pentru a prepara un Tootsie Roll autentic avem nevoie de whiskey, vin alb dulce, lichior de ciocolată, lichior de cireșe și cireșe confiate pentru decor.

Ciocolată + Cocktailuri

Margarita este pe toate listele de cocktailuri potrivite pentru vară, așa că nu aveam cum să nu includ și o variantă de Margarita cu ciocolată.

Pentru cei care doresc să comande această versiune a celebrului cocktail, Black Mole Margarita se numește, iar pentru cei care își doresc să îl prepare acasă, avem nevoie de: mezcal, lichior cointreau, suc de lime, sirop de ciocolată și portocale, lichior de ciocolată, apă minerală și o felie de lime pentru decor.

Ciocolată + Cocktailuri

Pentru cei care își doresc să bea același cocktail ca renumitul jucător de golf, Arnold Palmer, aflați că, pe lângă celebrul ceai Arnold Palmer, există și Bay Hill Hummer, special conceput pentru cei care își doresc o băutură ceva mai tare.

Avem nevoie de brandy, vodka, lichior de ciocolată și înghețată de vanilie aproape topită. De ce trebuie înghețata de vanilie să fie aproape topită? Pentru a se putea amesteca mult mai ușor în shaker alături de toate celelalte ingrediente.

Ciocolată + Cocktailuri

Încheiem în forță cu un Death by Chocolate, care necesită pentru preparare:

vodka, lichior de cafea, lichior de ciocolată, înghețată cu ciocolată, sirop de ciocolată, frișcă și gheață zdrobită. Asemenea desertului al cărui nume îl poartă, acest cocktail este special gândit pentru iubitorii de ciocolată care adoră cocktailurile dulci. De multe ori se recomandă renunțarea la frișcă pentru cei care își doresc să bea mai mult de un pahar din acest tip de cocktail.

Ar fi păcat să nu încercăm, în calitate de iubitori ai ciocolatei, măcar una dintre aceste băuturi, dar dacă nu ne simțim îndeajuns de curajoși, milkshake-ul, tableta de ciocolată sau diversele prăjituri vor fi mereu la discreția noastră.

Text de IULIANA CIOCÎRLAN | OPINII

Citește mai multe articole din EAT & DRINK.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută