Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/01/2024
Eat & Drink / Gurmand

GURMAND | Știri dulci

Horia Ghibuțiu De Horia Ghibuțiu
Comentarii GURMAND | Știri dulci Share GURMAND | Știri dulci


Știri dulci

20 de ani de presă sunt printre ingredientele unor savuroase produse de cofetărie sau de patiserie făcute acum, cu trudă și pricepere, de o antreprenoare ex-jurnalistă

Dulciuri care se topesc în gură, delicioase produse de patiserie și de cofetărie care au fost cumpărate pentru masa festivă de a doua zi, dar se cer șterpelite din frigider în toiul nopții de dinainte, au o nouă adresă: Ramuri Tei nr. 8, București.

Cofetăria se numește Sweet O’Clock și a fost deschisă de Raluca Moisă, după o carieră onestă în care a trecut pe răboj două decenii de jurnalism. Raluca nu se pretinde cofetar sau patiser, deși a luat cursuri de specialitate, ci doar o antreprenoare la început de drum, în pofida faptului că prepararea dulciurilor, de la torturi la cozonaci, nu-i e străină de multă vreme.

Ca mulți alți colegi din presă, m-am numărat printre cei care n-au ratat lansarea, știind ce minuni face Raluca atunci când își pune șorțul. Comit o indiscreție – anul trecut m-a vizitat la redacție și nu a venit cu mâna goală, ci cu ceea ce aveam să decretez acasă, după degustare, că fusese cel mai bun cozonac pe care-l mâncasem vreodată. Așa că, alături de jurnaliști sau oameni de comunicare, precum Paul Bădescu, Elena „Leni” Stoichiță, Mihaela Manole, Petrișor Obae, Ana Maria Jităriță, Florina Tecuceanu, Bogdan Ciubuc, Iulia Roșu sau Camelia Cavadia, am ajuns pe străduța ce se intersectează cu Barbu Văcărescu, pentru o seară de bucurii culinare.

Știri dulci

Când guști ceva preparat la Sweet O’Clock, faci ochii mari, datorită surprizei provocate de rafinamentul gustului, apoi îi închizi de plăcere, pentru a savura intim gustul intens. Prin miile de ore petrecute lângă cuptor, nu mai puține decât cele rezervate documentării ca jurnalistă, Raluca a căpătat darul de a face ca preparate sofisticate să pară simplu de făcut.

Le înșirui cu plăcere: chouquettes – bombițe pline de savoare, cu cremă fină de păstaie de vanilie de Bourbon, cornulețe fragede cu nucă, pudrate cu zahăr, sărățele cu cașcaval și susan, mini noix grillée – blat dens de brownie, ciocolată delicată cu lapte, nucă din abundență, rumenită și ușor caramelizată, mini tarte cu cremă de vanilie de Bourbon și fructe, mini tarte cu un custard cremos de lămâie și topping de bezea, echilibrul perfect de crocant-cremos-dulce-acrișor, salam de biscuiți cu fistic sărat, COOLivă cu portocală confiată, rom, vanilie, topping de biscuiți digestivi și zahăr brun, toate din ingrediente naturale, premium.

Știri dulci

Deși poate părea o complezență, când gust ceva de la Sweet O’Clock îmi zboară gândul la perele poșate „Belle-Hélène”, la „baba au rhum” sau la sufleul de mere cu înghețată de caramel și cu cidru făcute de Christelle Brua, prima femeie care a primit titlul de cel mai bun șef patiser din lume, în 2018. N-o luați ca pe o figură de stil forțată. Pur și simplu, preparatele Ralucăi te obligă să le compari cu cele mai bune pe care le-ai testat, ale marilor cofetari și patiseri, dacă nu chiar ale bunicii.

Citește mai multe articole din EAT & DRINK.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută