Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/11/2023
Eat & Drink / Gurmand

GURMAND | Bucate de văzut și de ascultat #LOCAL

Horia Ghibuțiu De Horia Ghibuțiu
Comentarii GURMAND | Bucate de văzut și de ascultat #LOCAL Share GURMAND | Bucate de văzut și de ascultat #LOCAL
Marius Tudosiei #Local


Bucate de văzut și de ascultat

Marius Tudosiei a lansat #LOCAL – Podcastul despre Mâncare. Familie. Comunitate, pe canalul său de YouTube

Dacă vrei să înveți de la experți cum să gătești, de la oameni de lume cum să trăiești, de la băieți pricepuți de unde să procuri sursele de mâncare, acum ai la ce să caști gura, ochii și urechile: la mijlocul lunii octombrie, Marius Tudosiei, un băiat muncitor și dedicat, pe care-l știți de la televizor și de la Băcănia Veche, și-a lansat un podcast cum altele nu prea sunt: #LOCAL – Podcastul despre Mâncare. Familie. Comunitate.

Pe Marius Tudosiei îl știu de multă vreme și e genul de om care merită popularizat fiindcă și-a luat viața în propriile mâini. A abandonat cariera (media & PR) în favoarea uneia în care e propriul patron, ceea ce nu-i de colo.

Când amicul Marius Tudosiei s-a apucat serios de gătit, media a pierdut un om de nădejde, dar bucătăria românească a câștigat pe toate fronturile.

local Bucate Marius Tudosiei

Multe știe Marius Tudosiei, omul de la Băcănia Veche și unul dintre Chef-ii mei favoriți, despre arta culinară. E suficient să stai câteva minute alături de el pentru a fura meserie.

Ce-am învățat de la Tudosiei e simplu: cea mai bună mâncare e aia pe care o faci tu; e bună dacă o faci cu pricepere, dar și cu suflet; n-ai nevoie musai de cuptoare savante și de oale-minune, ci doar de rețete pe care le respecți cu sfințenie, uneori, doar de o curte și de un ceaun; gustă des și gătește ca și cum ai face mâncarea pentru tine, iar tu ai fi cel mai ales musafir.

Și mai sunt destule alte trucuri, care poate sună banal, dar dacă ții cont de ele, în mod ineluctabil, mâncarea îți va ieși cât să te lingi pe degete.

Tudosiei îmi lăsase deja gura apă cu o veche emisiune, „Sănătatea în bucate”, așa că revenirea sa „pe sticlă”, cu #LOCAL – Podcastul despre Mâncare. Familie. Comunitate pe canalul său de YouTube, a fost de bun augur.

Marius Tudosiei #Local Bucate de vazut si ascultat

În primul episod, invitata a fost PrajiturEla, care s-a confesat despre relația ei cu mâncarea de-a lungul vieții, s-au cules hribi și s-a gătit după rețete vechi. Luca, al doilea fiu al lui Tudosiei, şi jurnalistul cultural Marius Constantinescu au fost invitați în doilea episod al podcastului Local, în episoadele următoare putând fi văzuți și ascultați fini cunoscători, producători și consumatori, precum Ana Consulea, Adi Hădean, Alex Petricean – D’Artagan, Marius Manole.

Fix în urmă cu zece ani, îl întrebam pe Marius cum credea că își va aminti lumea de el.

„Drept omul care a schimbat lumea. Începând din farfuriile semenilor. Și nu va avea nimeni vreo șansă să-și amintească altfel despre mine, pentru că eu exact asta am început să fac și asta o să fac în următorii ani!”.

Ei bine, s-a ținut de cuvânt!

Text de Horia Ghibuțiu | Gurmand

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută