Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/10/2023
Eat & Drink / Drink Viața Orașului / Povești din București

Povești din București | NoRoom Taproom – cel mai mic taproom din București

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Povești din București | NoRoom Taproom – cel mai mic taproom din București Share Povești din București | NoRoom Taproom – cel mai mic taproom din București


NoRoom Taproomcel mai mic taproom din București

În centrul aglomerat al Bucureștiului, o mică oază pentru iubitorii de bere artizanală cu nume ciudate se ascunde discret într-un spațiu de doar zece metri pătrați.

În timpul săptămânii ai putea să treci pe lângă el fără să-l observi, dar în serile din weekend, atmosfera efervescentă de aici dă pe dinafară, întocmai ca o bere pe care o deschizi cu prea mult entuziasm.

Acest „cel mai mic taproom din bucurești” și-a pus și un nume corespunzător NoRoom Taproom și reușește să încânte cu o selecție remarcabilă de beri produse local, fiecare sticlă purtând amprenta măiestriei unor mici producători pasionați.

Fiecare vizitator e făcut să se simtă nu ca acasă, ci ca parte din această comunitate unită de pasiunea pentru bere bună și discuții interminabile despre arta fermentației. Fiecare pahar înălțat aici este un tribut adus meșteșugului berarilor locali, într-un spațiu care se dovedește a fi cu adevărat micuț, dar deosebit.

Cei trei proprietari (Adina, Alex și Amine) ne-au povestit mai multe despre localul lor.

Cum a apărut NoRoomTaproom? Cine sunt oamenii din spatele acestui business și cum ați ajuns la acest concept?  

NoRoom Taproom suntem noi – Adina, Alex și Amine.  A apărut din dorința noastră de a avea un loc în București unde să ne găsească lumea, să ne cunoască pe noi, cei din spatele berii Maktoob (Adina și Amine), respectiv OneTwo (Alex).

Încă de la început, de când ne-am cunoscut cu Alex, ne-am dorit să facem ceva împreună. Mai mult decat un beer collab. Am căutat o locație o vreme, am colindat Bucurestiul la pas, însă, ca de multe ori în viață, locul ne-a găsit pe noi – suntem prieteni cu proprietarul spațiului în care am creat NoRoom și el a fost unul dintre cei care ne-au convins să facem ceva acolo.

Inițial părea o idee proastă. Un spațiu foarte mic, super aproape de un alt taproom (nu voiam să supărăm pe nimeni). Apoi, când chiar oamenii pe care credeam c-o să-i supărăm ne-au încurajat, am zis: hai! Numele l-am ales la o bere. NoRoom. Să nu promitem oamenilor ceva ce nu le putem oferi.

Și am deschis cel mai mic taproom din București. Poate chiar din Estul Europei.

NoRoom Taproom - cel mai mic taproom din București

Spuneți-ne un lucru mai puțin știut despre berile din meniul vostru, dar și despre localul vostru.

Toate berile pe care le facem sunt după rețete originale și încercăm să le schimbăm cât mai des. Încercăm să aducem mereu și guest beers de la alte berării prietene, în măsura spațiului și rulajului. Și ne concentrăm pe berile locale.

NoRoom Taproom - cel mai mic taproom din București

Dacă vii la noi și vezi nume ciudate de beri, don’t get fooled, sunt toate făcute de berării locale.

Aveți o clientelă fidelă, care este „rețeta succesului” vostru?

NoRoom Taproom - cel mai mic taproom din București

Avem oameni care vin mereu și cu care am legat prietenii. Ne simțim foarte sprijiniți și de către cei care vin pur și simplu să se bucure de bere, dar și de mulți oameni din breasla berarilor artizani. Nu avem o rețetă, suntem noi și încercăm să fim mereu acolo, să interacționăm cât mai mult cu cei care ne vizitează, să-i cunoaștem și noi pe ei.

Care a fost cea mai mare provocare de care v-ați lovit până acum?

Să deschidem un bar în 10 m pătrați este cea mai mare provocare de până acum.

NoRoom Taproom - cel mai mic taproom din București

Să facem petreceri cu 20+ de oameni înăuntru. Să gândim mobilierul, să fim minimaliști, dar să ne putem exprima și, nu în ultimul rând, să avem tot ce ne trebuie.

Care este impactul pe care v-ați dori să-l aibă localul vostru asupra orașului sau asupra zonei în care l-ați deschis.

Ne dorim să oferim un spațiu friendly, unde poți veni chiar de unul singur și poți găsi oameni cu care să socializezi. Un spațiu incluziv și safe pentru oricine și un spațiu cu bere artizanală la prețuri cât mai accesibile. 

Ce vă place vs. ce nu vă place la București ?

Ne place haosul și nu place haosul.  

Care e cea mai importantă lecție pe care ați învățat-o din perioada de activitate?

NoRoom Taproom - cel mai mic taproom din București

Oamenilor din București le place să stea jos.

Inițial am vrut să creăm un loc dinamic, în care lumea vine-pleacă, bea o bere în picioare, dacă nu găsește un loc. Între timp am constatat că lumea nu e chiar așa încântată de idee, așa că de curând am mai adus ceva mese și scaune.

Ce planuri aveți pentru NoRoomTaproom pentru restul anului 2023?

Încercăm să păstrăm prețurile accesibile în aceste vremuri crazy, să păstrăm calitatea berii și să ne ținem și pe noi sănătoși la cap și happy cu ceea ce facem. In rest, the usual, beri noi, evenimente, surprize.  

Interviu de GRUIA DRAGOMIR

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.