Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/11/2022
Eat & Drink Viața Orașului

Trio by Peneș, un nou restaurant & berărie deschis în centrul Brașovului, pe strada Republicii nr. 55

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Trio by Peneș, un nou restaurant & berărie deschis în centrul Brașovului, pe strada Republicii nr. 55 Share Trio by Peneș, un nou restaurant & berărie deschis în centrul Brașovului, pe strada Republicii nr. 55
Trio by Peneș. Restaurant Berarie Trio Brasov.


De curând s-a deschis un nou restaurant în centrul Brașovului, Trio by Peneș, mai exact pe strada Republicii nr. 55. Și așa cum mulți dintre noi știu, când vorbim de Peneș vorbim de Peneș Curcanul, deci în sfârșit avem și la Brașov un restaurant care oferă un meniu bogat cu produse din carne de curcan.

Știm cu toții că preferințele culinare ale românilor sunt îndreptate spre preparatele din porc, dar după ce vei gusta preparatele propuse de Trio by Peneș, preponderent din curcan, gătite după rețete unice, cu siguranță le vei prefera în egală măsură și pe acestea. Mai ales că ele vin și cu un plus de sănătate, fiind binecunoscute proprietățile nutritive ale preparatelor din curcan.

Pentru a afla mai multe despre acest nou restaurant, am stat de vorbă cu unul dintre asociații Trio by Peneș.

Terasa închisă Trio by Peneș
Trio by Peneș, un nou restaurant & berărie deschis în centrul Brașovului!. Terasa închisă

Povestea Trio by Peneș

Suntem trei asociați, iubitori de bun, care am cochetat mult cu gătitul, doar ca hobby, apoi ne-a venit idea unui restaurant .

Așa am început să construim TRIO… să gândim preparate sănătoase, foarte gustoase și foarte accesibile tuturor, fără însă a face rabat la calitate. Aici la TRIO, gătim mult cu tehnica sous-vide, răcim alimentele controlat la abatitor și le păstrăm vidate, pentru a le menține prospețimea și savoarea.

Găsiți la noi preparate pe care, cu siguranță nu le-ați mai întâlnit niciunde, unele fiind insiprate din rețetele buninicilor. Pot să recomand din meniu ”zamă aită”, adică o ciorbă usturoiată, denumirea zonală pentru usturoi fiind de “ai”. Este o ciorbă bogată în carne, legume, dreasă cu ou, smântână și usturoi, acrită cu oțet și tarhon murat.

Cordon Bleu din piept de curcan Trio by Penes
Cordon Bleu din piept de curcan. Trio by Peneș

Fiind mai mult un hobby, vrem să construim treptat, să creștem natural și frumos. Ne încredem în feedback-ul pe care cei care ne-au trecut pragul îl vor da mai departe. Inovăm în fiecare zi și ne străduim să oferim o experință culinară, pe fiecare zi ce trece tot mai plăcută, deci e posibil să comanzi același preparat în zile diferite si să expermentezi noi gusturi.

Bucătar de origine marocană

Cel care a făcut posibilă punerea în ”artă” a ideilor noastre despre TRIO a fost Kamal, chef-bucătarul nostru, de origine marocană, stabilit în România de peste 20 de ani. Kamal un adevărat maestru în bucătărie și un OM adevărat, cum rar ne-a fost dat să întâlnim în această viață. Tot ce iese din mâna lui este gustos, corect gătit și inedit, iar în unele preparate chiar vei cunoaște puțin din bucătăria marocană.

Trio by Peneș. Kamal, chef-bucătarul Trio Brașov
Kamal, chef-bucătarul Trio by Peneș

Garanția calității

Asocierea cu Peneș Curcanul ne oferă accesul constant la cele mai proaspete și calitative produse din curcan, fiind astfel în postura de a vă oferi prepartele de cea mai bună calitate. Cu toate astea, în meniul nostru găsești și preparate din porc, vită, gătite preponderent tot cu tehnica sous-vide, incomparabil, din punctul nostru de vedere, mai sănătoase, fragede și gustose, față de cele preparate în stilul clasic.

Trio by Penes Brașov. Pipote curcan cu mămăligă.
Pipote de curcan cu mămăligă. Trio by Peneș

De ce Trio? 1: Restaurant. 2: Berărie 3: Curte interioară

Pentru faptul că aici ai ocazia să petreci o seară cu prietenii în berăria noastră, unde poți găsi multe sortimente de bere artizanală, blondă, brună, roșcată (am ales să nu oferim exclusivitate niciunui furnizor de bere), de asemenea oferim clienților o variată gamă de vinuri de top și nu în ultimul rând cocktailurile casei, care sunt, fară doar și poate demențiale, toate într-o atmosferă atât de plăcută, încât cu greu te vei desprinde să te îndrepți spre casă.

Trio by Peneș. Terasa Trio Brașov.
Terasa închisă. Trio by Peneș

În zona de restaurant te poți delecta cu delicioasele și ineditele noastre preparate, iar în zona de curte interioară vei avea ocazia să petreci seri fabuloase cu muzică live, seri tematice, degustări de vin, dulciuri, cafea sau bere.

Restaurantul Trio by Penes Brașov
Restaurantul. Trio by Peneș

Trio by Peneș îți oferă și posibilitatea de a-ți organiza petrecerile pentru cele mai importante evenimente din viața ta precum și prânzuri sau cine deosebite, alături de cei prieteni sau de cei dragi.

Pentru părinții care vor să petreacă momente plăcute împreună cu micuții lor, fără ca aceștia să se ”abandoneze gadgedurilor”, am creat un spațiu de joacă, special pentru copii, cu acces video pus la dispoziția părinților prin ecranele amplasate în restaurant.

Nu știm dacă am fost suficient de convingători, însă vă așteptăm cu drag să vă delectați cu delicioasele și ineditele preparate oferite de către restaurantul Trio by Peneș.

Foto: Zile și Nopți / Angelo Waclaw

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută