Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/08/2022
Lifestyle / Arhitectură & Design

Designeri câștigători ai Global Design Graduate Show, la Romanian Jewelry Week 3.0

Alexandra Bujeniță De Alexandra Bujeniță
Comentarii Designeri câștigători ai Global Design Graduate Show, la Romanian Jewelry Week 3.0 Share Designeri câștigători ai Global Design Graduate Show, la Romanian Jewelry Week 3.0
Earth and Olive branch


Interviu cu KATIE DOMINY

KATIE DOMINYUnii dintre cei mai importanți designeri emergenți din lume, care au participat la Global Design Graduate Show 2022, proiect în colaborare cu Arts Thread și Gucci, vin la București în cadrul Romanian Jewelry Week 2022, care se va desfășura între 6 și 9 octombrie, la Biblioteca Națională a României și în alte șase locații conexe. Din 2021, directorul Festivalului Romanian Jewelry Week, David Sandu, este membru al juriului în cadrul Global Design Graduate Show, în colaborare cu Gucci, iar expoziția de la ROJW va avea ca invitați 10 designeri dintre câștigătorii din 2021. Despre această participare, am stat de vorbă cu KATIE DOMINY, co-fondatoare și președinte a companiei Arts Thread.

Povestește-ne cum a început Global Design Graduate Show.

Prima ediție a fost în 2020 și a fost creată ca un răspuns proactiv la anularea expozițiilor studențești de sfârșit de an, din întreaga lume, din cauza pandemiei actuale. Am vrut să oferim studenților șansa de a fi văzuți și sărbătoriți – nu am vrut ca ei să piardă acest lucru! Gucci s-a alăturat ca sponsor pentru 2020, iar pentru 2021 a devenit sponsorul exclusiv al Global Design Graduate Show.

Cum a început colaborarea cu Gucci și ce ne poți spune despre participanții de la ultima ediție?

Gucci a venit la bord ca sponsor pentru 2020 și pentru 2021 a devenit sponsorul exclusiv pentru Global Design Graduate Show, iar acest lucru a continuat și în 2022.  Arts Thread este extrem de mândru să colaboreze cu GUCCI, pentru al treilea an, la Global Design Graduate Show. Așteptăm cu nerăbdare să construim pe succesul de anul trecut, oferind și mai multe oportunități artiștilor și designerilor care vor absolvi anul acesta.

Iată câteva statistici din 2021

  • 5.211 aplicații în total la „vitrina” online

  • 114 naţionalităţi

  • 417 instituții de învățământ superior au participat la nivel mondial

  • 500 de participanți au fost selectați pe lista scurtă

  • 172.000 de voturi exprimate în votul public

  • 120 de membri ai juriului cunoscuți de la organizații importante, mass-media, evenimente și brand-uri

  • 22.000.000 reach editorial și social

Ce ne poți spune despre designerii selectați pentru expoziția Romanian Jewelry Week 3.0?

Dintre cei 10 designeri selectați de la Global Design Graduate Show, în colaborare cu Gucci, o putem aminti pe câștigătoarea Alma Lion, absolventă în Design de bijuterii BDES de la Shenkar, din Israel. Despre opera Almei: „Este un corp de muncă pe care l-aș putea explora din nou și din nou. Mă atrage și oferă rezultate la fiecare nivel, de la concept până la creație.” – JB Jones (Co-fondator SĂPTĂMÂNA BIJUTERIILOR NYC). Un alt designer prezent la Romanian Jewelry Week este Shu Wang, iar cea mai recentă lucrare a lui, QI, provine dintr-un caracter chinezesc. În chineză, QI ar putea fi pur și simplu interpretat ca aer, gaz, vreme, atmosferă etc. Dar este mai frecvent folosit pentru a descrie echilibrul într-un mod spiritual. Fluxul QI seamănă cu mișcarea energiei. Indiferent dacă există o viață sau nu, pierderea QI-ului înseamnă a pieri, în timp ce existența QI-ului reprezintă viul.

Ce ar trebui să știe participanții despre Global Design Graduate Show?

Global Design Graduate Show 2022, în colaborare cu Gucci, este deschis la nivel internațional tuturor studenților de licență sau postuniversitare de artă și design, care absolvă în anul universitar 2021-2022 – adică din octombrie 2021 până în august 2022. Intrare: Aplicarea este gratuită. Termen limită pentru aplicare: 31 august 2022, ora 23.59 (NYC). Solicităm studenților să își „încurajeze personalitatea creativă combinând cercetarea cu dezvoltarea 2D/3D, documentând toate etapele diferitelor forme de dezvoltare creativă și tehnică până la rezultatul final. Ar fi bine să-ți cunoști călătoria creativă personală, fie prin fotografie sau film.” Vorbind despre designerii de bijuterii, designerii trebuie să înțeleagă cum să înceapă și să-și construiască propria afacere, și să fie pregătiți ca aceasta să se miște în direcții diferite în timp. În cadrul site-ului nostru web oferim o mulțime de ghiduri pentru a explica diferite cariere, de exemplu, bijuterii.

Ne poți spune cum ai defini bijuteriile contemporane?

Vedem o încrucișare tot mai mare între bijuteriile contemporane cu alte discipline, precum artele – instalații și sculpturi, dar și cu filmul.

Spune-ne două sfaturi pentru designerii emergenți.

Nu vă așteptați ca succesul să vină imediat – este nevoie de timp. Nu fiți descurajați! De asemenea, fiți pregătiți să lucrați cu jumătate de normă într-un alt loc de muncă, până când vă puteți permite să vă concentrați 100% pe bijuteriile voastre. Colaborați – păstrați legătura cu colegii de clasă și lucrați cu ceilalți – spectacolele de grup și proiectele sunt foarte importante, mai ales în sectorul bijuteriilor!

Interviu realizat de Alexandra Bujeniță

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută