Interviu cu KATIE DOMINY
Povestește-ne cum a început Global Design Graduate Show.
Prima ediție a fost în 2020 și a fost creată ca un răspuns proactiv la anularea expozițiilor studențești de sfârșit de an, din întreaga lume, din cauza pandemiei actuale. Am vrut să oferim studenților șansa de a fi văzuți și sărbătoriți – nu am vrut ca ei să piardă acest lucru! Gucci s-a alăturat ca sponsor pentru 2020, iar pentru 2021 a devenit sponsorul exclusiv al Global Design Graduate Show.
Cum a început colaborarea cu Gucci și ce ne poți spune despre participanții de la ultima ediție?
Gucci a venit la bord ca sponsor pentru 2020 și pentru 2021 a devenit sponsorul exclusiv pentru Global Design Graduate Show, iar acest lucru a continuat și în 2022. Arts Thread este extrem de mândru să colaboreze cu GUCCI, pentru al treilea an, la Global Design Graduate Show. Așteptăm cu nerăbdare să construim pe succesul de anul trecut, oferind și mai multe oportunități artiștilor și designerilor care vor absolvi anul acesta.
Iată câteva statistici din 2021
5.211 aplicații în total la „vitrina” online
114 naţionalităţi
417 instituții de învățământ superior au participat la nivel mondial
500 de participanți au fost selectați pe lista scurtă
172.000 de voturi exprimate în votul public
120 de membri ai juriului cunoscuți de la organizații importante, mass-media, evenimente și brand-uri
22.000.000 reach editorial și social
Ce ne poți spune despre designerii selectați pentru expoziția Romanian Jewelry Week 3.0?
Dintre cei 10 designeri selectați de la Global Design Graduate Show, în colaborare cu Gucci, o putem aminti pe câștigătoarea Alma Lion, absolventă în Design de bijuterii BDES de la Shenkar, din Israel. Despre opera Almei: „Este un corp de muncă pe care l-aș putea explora din nou și din nou. Mă atrage și oferă rezultate la fiecare nivel, de la concept până la creație.” – JB Jones (Co-fondator SĂPTĂMÂNA BIJUTERIILOR NYC). Un alt designer prezent la Romanian Jewelry Week este Shu Wang, iar cea mai recentă lucrare a lui, QI, provine dintr-un caracter chinezesc. În chineză, QI ar putea fi pur și simplu interpretat ca aer, gaz, vreme, atmosferă etc. Dar este mai frecvent folosit pentru a descrie echilibrul într-un mod spiritual. Fluxul QI seamănă cu mișcarea energiei. Indiferent dacă există o viață sau nu, pierderea QI-ului înseamnă a pieri, în timp ce existența QI-ului reprezintă viul.
Ce ar trebui să știe participanții despre Global Design Graduate Show?
Global Design Graduate Show 2022, în colaborare cu Gucci, este deschis la nivel internațional tuturor studenților de licență sau postuniversitare de artă și design, care absolvă în anul universitar 2021-2022 – adică din octombrie 2021 până în august 2022. Intrare: Aplicarea este gratuită. Termen limită pentru aplicare: 31 august 2022, ora 23.59 (NYC). Solicităm studenților să își „încurajeze personalitatea creativă combinând cercetarea cu dezvoltarea 2D/3D, documentând toate etapele diferitelor forme de dezvoltare creativă și tehnică până la rezultatul final. Ar fi bine să-ți cunoști călătoria creativă personală, fie prin fotografie sau film.” Vorbind despre designerii de bijuterii, designerii trebuie să înțeleagă cum să înceapă și să-și construiască propria afacere, și să fie pregătiți ca aceasta să se miște în direcții diferite în timp. În cadrul site-ului nostru web oferim o mulțime de ghiduri pentru a explica diferite cariere, de exemplu, bijuterii.
Ne poți spune cum ai defini bijuteriile contemporane?
Vedem o încrucișare tot mai mare între bijuteriile contemporane cu alte discipline, precum artele – instalații și sculpturi, dar și cu filmul.
Spune-ne două sfaturi pentru designerii emergenți.
Nu vă așteptați ca succesul să vină imediat – este nevoie de timp. Nu fiți descurajați! De asemenea, fiți pregătiți să lucrați cu jumătate de normă într-un alt loc de muncă, până când vă puteți permite să vă concentrați 100% pe bijuteriile voastre. Colaborați – păstrați legătura cu colegii de clasă și lucrați cu ceilalți – spectacolele de grup și proiectele sunt foarte importante, mai ales în sectorul bijuteriilor!
Interviu realizat de Alexandra Bujeniță