Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/06/2022
Viața Orașului / CityZen

”Acces interzis. Proprietate privată” de Tudor Șt. Popa

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii ”Acces interzis. Proprietate privată” de Tudor Șt. Popa Share ”Acces interzis. Proprietate privată” de Tudor Șt. Popa


De aproape o lună, varianta de legătură dintre str. Zaharia Boiu și Școala de Înot (pe lângă fostul patinoar) a fost închisă cu gard. Apoi a apărut un lanț de-a latul străzii Zaharia Boiu, de nici nu mai ai acces spre patinoar și terenul de fotbal de acolo. Terenul închis cu lanț, devenit peste noapte proprietate privată, este lipit de Parcul Sub Arini, fiind înconjurat de spațiu verde, cu potențial imobiliar uriaș.

Faptul că terenul a devenit proprietate privată încurcă planurile Primăriei Sibiu care intenționa să realizeze o legătură directă, pietonală, între Casa de Cultură și Parcul Sub Arini. Conform Planului de Mobilitate Urbană, strada Zaharia Boiu ar fi trebuit să devină un traseu nemotorizat, sigur, între Parcul Sub Arini şi Casa de Cultură.

Cum s-a ajuns aici? Conform legii 112/1995, toți chiriașii din clădiri foste proprietăți ale cetățenilor sași, le pot cumpăra. După ce chiriașii au cumpărat apartamentele din clădirea de pe str. Zaharia Boiu (subliniez: chiriași), aceștia au avut pretenția ca tot terenul din jurul imobilului să devină proprietatea lor. Așa s-a ajuns ca cei 6.000 de metri pătrați să devină proprietate privată a unor oameni ce au avut norocul să fie chiriași într-o clădire a statului și, deci, închiderea acestui teren cu lanț.

Deși o variantă excelentă de a face legătura între centrul istoric și cel mai mare parc al orașului, proiectul va rămâne doar o idee “omorâtă” din fașă de niște chiriași ce-au pus stăpânire pe un “bun public”.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută