Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/08/2020
Eat & Drink / Pe gustul nostru

PE GUSTUL NOSTRU | Simbio – curtea ideală pentru mic-burghezul din tine care vrea mic dejun la orice oră, în weekend

George Mihalcea De George Mihalcea
Comentarii PE GUSTUL NOSTRU | Simbio – curtea ideală pentru mic-burghezul din tine care vrea mic dejun la orice oră, în weekend Share PE GUSTUL NOSTRU | Simbio – curtea ideală pentru mic-burghezul din tine care vrea mic dejun la orice oră, în weekend


Sunt câteva locuri în București ideale pentru a lua un mic dejun târziu, în zilele acelea de weekend când ai chef să mănânci ceva bun înainte de o promenadă prin București. Simbio e unul dintre acele locuri.

Așa cum promiteam aici, am revenit la Simbio, mai exact în grădina din spate, pentru care e bine să-ți faci rezervare din timp.

Și pentru că, în perioada stării de urgență am degustat burgerii de la Simbio, am zis ca de data asta, la fața locului, să schimbăm puțin registrul. Am sunat, am făcut rezervare, am trecut prin rigorile sanitare ale drumului până în grădină și ne-am pomenit în fața meniului. Unul dintre lucrurile de admirat la Simbio este meniul care încape într-o pagină. Prefer locurile unde se gătesc puține feluri. Pe de o parte, ai o garanție în plus că ce vei găsi acolo e gătit chiar acolo iar, pe de altă parte, în timp, rețetele se perfecționează.

English breakfast, facebook

English breakfast, facebook

Pentru că aveam poftă de un mic dejun târziu am ales unul dintre felurile destul de populare de la Sibio. English breakfast, 26 de lei: ouă scrambled, cârnat, bacon, fasole, ciuperci, roșii la grătar și focaccia făcută în casă. Știu, sună a bombă calorică, în urma căreia rămâi lat o zi întreagă. Nu e deloc așa: am rămas surprins de cârnați. Foarte ușori și fragezi, bine condimentați, cu verdeață din belșug, se topesc în gură. Nu credeam că voi putea mânca tot din farfurie însă combinația de fasole și cârnați de la Simbio e una fericită, fără repercusiuni grave asupra stomacurilor sensibile.

Fall of the bone, facebook

FALL OFF THE BONE, facebook

A doua piatră de încercare a mesei a fost FALL OFF THE BONE (44 de lei): Coaste de porc la cuptor, marinate cu sos dulce acrișor, cartofi cu rozmarin la cuptor, sos de iaurt cu usturoi și verdeață. N-am reușit să terminăm toată porția, altminteri generoasă, deși ne-am străduit din răsputeri. Ba chiar ne-am ajutat din plin de sosul de Sriracha ideal pentru astfel de mâncăruri care-ți pun sucurile digestive la grea încercare.

Carot Cake, facebook

Carot Cake, facebook 

La orice vizită făcută la SImbio, te sfătuiesc prietenește să nu uiți de cele două deserturi ale casei: CARROT CAKE – 18 lei și APPLE PIE WITH ALMONDS & AMARETTO – 19 lei.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută