Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/07/2020
Eat & Drink / Pe gustul nostru Viața Orașului

Burgeria Știrbei – despre burgeri, fără mofturi și bling bling-uri culinare

George Mihalcea De George Mihalcea
Comentarii Burgeria Știrbei – despre burgeri, fără mofturi și bling bling-uri culinare Share Burgeria Știrbei – despre burgeri, fără mofturi și bling bling-uri culinare


Mi se pare mereu amuzant cum mic-burghezul bucureștean strâmbă condescendent din nas când e vorba de micii orientali dar, pe de altă parte, leșină de extaz în fața burgerilor care mai de care mai pretențioși și mai glossy, prezentați cu aplomb și seriozitate drept niște rafinamente culinare parcă demne de epoca lui Jean Anthelme Brillat-Savarin.

Burgerul e, în esență, un fel de mâncare simplu și onest, o bucată de carne tocată într-o chiflă, street-foodul clasei muncitoare americane. Împopoțonându-l și diversificându-l în moduri complicate și pretențioase își pierde farmecul lui ingenuu. Dar, mă rog, te pui cu mofturile dâmbovițene?!

Burgeria Știrbei – despre burgeri, fără mofturi și bling bling-uri culinarewww.facebook.com/BurgeriaStirbei

Tocmai fiindcă – după un început de vară lejer, axat pe brânză cu roșii și verdețuri – aveam poftă de un burger fără mofturi, mi-am adus aminte zilele trecute de Burgeria Știrbei by Malacu, loc care-mi fusese recomandat acum ceva vreme tocmai în sensul ăsta, o cârciumă mică: în care găsești doar burgeri ca la mama și tatăl lor acasă.

Așa că, într-o după amiază călduroasă de iulie, am descins pe Știrbei Vodă, la nr. 59. Fiindcă înăutru, la cele 8-10 locuri, nu se putea sta din motive de epidemie, am comandat la pachet și ne-am îndreptat cu prada spre Cișmigiu, care e la doi pași, pentru un picnic improvizat. Prada a constat din Red Spicy Burger (30 de lei), Baconais Crispy Burger (32 de lei) și, ceea ce avea să fie surpriza cea mai plăcută, Green Savory Burger (26 de lei). Toți burgerii vin la pachet cu câteo porție de cartofi wedges.

Burgeria Știrbei – despre burgeri, fără mofturi și bling bling-uri culinarewww.facebook.com/BurgeriaStirbei

Dincolo de ingrediente și brizbrizurile on the side, mare secret al burgerului e carnea, firește, mai exact calitatea ei și gradul de prăjire. Well, în sfârșit, pot zice că la Burgeria Știrbei am găsit locul unde carnea e făcută fix pe gustul meu: condimentată cât trebuie, un pic mai mult decât medium rare, adică exact cât la mijlocul chiftelei să rămână o linie roz zemoasă. Red Spicy-ul e ideal, dacă ești amator de picanterii, Baconais Crispy e pentru momentul în care ești rupt de foame iar Green Savory e pentru necredincioșii ca mine, care nici nu se gândeau cât de bine merge pesto-ul într-un burger. Știi senzația aia de porc vinovat, căruia îi vine să se întindă pe jos de sătul ce e după un burger sățios? E, după Green Savory-ul ăsta n-am avut deloc senzația aia. Ba, din contră, m-am trezit zicând: ce burger fresh! Nu credeam c-o să ajung să zic așa ceva despre un burger dar, mna, omul, cât trăiește, gustă și învață.

Pe lângă cele 3 feluri de burgeri pomenite mai sus, meniul de la Burgeria Știrbei mai cuprinde: Classic American (28 de lei), Golden Chicken (26 de lei), Happy Veggie (26 de lei) și două new entry-uri în program: Halloumi și Halloumi Red Spicy (28 de lei). Și cam asta e toată filosofia burgerului. Simplu și la obiect.

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută