Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/01/2020
Eat & Drink / Pe gustul nostru

PE GUSTUL NOSTRU | Qian Bao – bunătăți chinezești din Dristor, cartierul șaormei

George Mihalcea De George Mihalcea
Comentarii PE GUSTUL NOSTRU | Qian Bao – bunătăți chinezești din Dristor, cartierul șaormei Share PE GUSTUL NOSTRU | Qian Bao – bunătăți chinezești din Dristor, cartierul șaormei


Cartierul Dristor își trage faima culinară de la celebra șaormărie din intersecția Dristor cu Mihai Bravu. Zona însă este mai variată și are mai mult de oferit decât atât. Am fost obligat să descopăr asta în perioada destul de lungă în care am locuit în partea asta de București.

De exemplu, între stația de metrou Dristor 2 și Rondul Baba Novac – mai exact pe strada Baba Novac 2, Intrarea Baba Novac – este un restaurant chinezesc, Qian Bao, deschis prin anul 2000, unde mâncarea respectă mult mai mult decât în alte locuri rețetele originale, iar prețurile sunt absolut decente.

E genul de loc în care acum se fac zile de naștere și botezuri, incinta frizează kitschul și fețele de masă nu arată mereu ca proaspăt spălate, dar mâncarea merită efortul de a ignora aceste aspecte socio-estetice.

Și, oricum, dacă interiorul nu vi se pare prea atractiv, puteți comanda liniștiți acasă. Mărturisesc, la Qian Bao am descoperit câteva feluri de mâncare de care nu mă satur niciodată. Au fost multe seri sau după amieze de weekend în care, neavând chef să gătesc sau să ies în oraș să mănânc, o porție de Furnici în copac (25 de lei) de la Qian Bao mi-a fost mai mult decât suficientă. Ușor picante, asezonate discret cu niște mazăre, pastele astea chinezești rămân și acum preferatele mele în materie de chinezesc bucureștean.

O altă delicatesă sunt găluștile chinezești. La Qian Bao le veți găsi trecute în meniu drept Coltunași (10 bucăți de porție, 250 g – 20 de lei). E vorba despre o combinație între dumplings-uri chinezești originale și colțunașii noștri românești, dar dish-ul ăsta satisfice orice amator de găluști comme il faut. Deși mai scumpă decât celelalte feluri din meniu, rața trebuie și ea încercată, dacă sunteți amatori de așa ceva: puteți opta între Piept de rață cu praz la lipie (200/50 g) – 50 de lei și Rață prajită cu piper negru și sare (350 g) – 50 de lei.

Pentru cei care preferă vita, meniul e mai ofertant: de la Văcuța cu sos curry – 35 de lei, la Carne de vită cu urechi de lemn – 34 de lei,  Feliuțe de vită cu bambus în sos chinezesc – 34 de lei sau Feliuțe de carne de vită în apă condimentată cu varză chinezească – 38 de lei. Pentru vegetarieni aș recomanda ceva exotic: Urzică de mare cu sos chinezesc și castraveți – 38 de lei sau Salata de alge – 23 de lei.

Cum ziceam, dacă nu vă încântă designul interior, dar vă tentează un chinezesc bun, la Qian Bao se poate comanda la: 0722 622 865 / 031 430 6616.

Material semnat de George Mihalcea

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută