Meniu Zile și Nopți

Târgul de Crăciun Brașov 2022

Magia Iernii Brașov

Brașovul este recunoscut drept „cel mai frumos oraș din România”, indiferent de anotimp, însă iarna are un farmec cu totul special. Tâmpa este îmbrăcată în zăpadă, colindele răsună la fiecare pas și luminițele bradului de Crăciun se reflectă în ochii oaspeților noștri.

Suntem mândri că, prin efortul depus de fiecare, am reușit să învingem pandemia și, în sfârșit, putem să ne bucurăm împreună, fără restricții, de Sărbătorile de Iarnă, cum o făceam odată. 

Primăria Brașov a intrat în toiul pregătirilor de sărbători, dorindu-ne să vă readucem în suflete magia iernii. Sacul nostru cu activități și evenimente este unul bogat, pe care vă invităm să îl descoperiți, pentru a afla ce suprize plăcute v-am pregătit în orașul nostru.

Vă așteptăm, începând cu 30 noiembrie, de la ora 18:00, la aprinderea bradului și deschiderea Târgului de Crăciun, până pe 3 ianuarie. Sugestia noastră este să folosiți transportul public, beneficiind de cea mai modernă flotă de autobuze și troleibuze din România.

P. S. Deoarece Brașovul are ambiția de a deveni Capitala Verde a României, am luat decizia, ca între orele 01:00-06:00, iluminatul festiv din Centrul Vechi să aibă un flux mai scăzut, iar în restul orașului, acesta să fie oprit. Astfel, facem o reducere cu 41% a consumului de energie electrică.

ârgul de Crăciun Brașov
Târgul de Crăciun Brașov 2022 Magia Iernii

10

motive să îți petreci vacanța de iarnă la Brașov

Târgul de Crăciun Brașov 2022

Târgul de Crăciun Brașov 2022

01

Târgul de Crăciun Brașov 2022

Cel mai frumos brad de Crăciun din România

Un brad înalt de 20 de metri și în vârstă de 57 de ani va trona în centrul Brașovului, de sărbători. Bradul este dintr-o pășune din Poiana Brașov, proprietate a Municipiului, și are peste 20 de metri înălțime.

Târgul de Crăciun Brașov 2022

Târg de Crăciun mai mare decât în anii precedenți, cu zonă nouă de preparate calde

Anul acesta, vom vedea cel mai mare târg de Crăciun pe care Brașovul l-a avut vreodată, cu peste 60 de căsuțe destinate comercianților. Totodată, în premieră, o asociație din orașul înfrățit Nürnberg va amenaja o căsuță în cadrul târgului, unde se vor vinde produse tradiționale, precum vin fiert Christkindles Glühwein sau cârnăciori de Nürnberg în chiflă.

Târgul de Crăciun Brașov 2022 Magia Iernii

03

Târgul de Crăciun Brașov 2022

Priveliști de basm

Denumirea de „cel mai frumos oraș al României” nu este întâmplătoare. Iarna, Brașovul își ia hainele cele mai frumoase, cele care l-au făcut celebru în lumea întreagă. Fie că oaspeții vor urca pe Tâmpa sau în Poiană, fie că se vor bucura de pitorescul Șcheiului sau străzilor din centrul urbei, vor avea la fiecare colțișor de Brașov un tablou fascinant, numai bun de pus pe Instagram.

Târgul de Crăciun Brașov 2022

Schi, snowboarding și distracție în Poiana Brașov

Poiana Brașov este unul dintre cele mai căutate locuri din Europa când vine vorba despre practicarea sporturilor de iarnă. Anul acesta, stațiunea este mai pregătită ca oricând să bată alte recorduri turistice.

Târgul de Crăciun Brașov 2022

Acces gratuit la patinoar

Pentru petrecerea timpului liber, dar și pentru iubitorii de patinaj, trebuie să știți că în decembrie aveți pregătit un patinoar mare și frumos, de 600 de metri, dotat cu patine gratuite. Intrarea este liberă.

Târgul de Crăciun Brașov 2022

Inaugurarea Băncii de Cultură Apollonia

Mulți brașoveni nu știu cum arată clădirea Băncii Săsești, deoarece aceasta a fost mereu acoperită de o mantie. Primăria Brașov a reabilitat această clădire emblematică a orașului și a rebotezat-o în „Apollonia Kulturhaus”, deoarece noua destinație încredințată este aceea de hub cultural, loc în care brașovenii și turiștii se pot bucura de artă, în toate formele ei.

Târgul de Crăciun Brașov 2022

Zeci de evenimente dedicate Sărbătorilor de Iarnă

Centrul orașului Brașov va fi mai plin ca niciodată de magia evenimentelor care se vor desfășura în mai multe locații, fie că vorbim despre Piața Sfatului, Piața Sfântul Ioan, Piața Brassaï sau Cinema Astra.

Târgul de Crăciun Brașov 2022

Cinema gratuit, filme cu tematică de Crăciun

Pentru că tot am amintit de Cinema Astra, este bine să știți că aici vor rula filme care vă vor introduce în spiritul sărbătorilor. Totodată, aici vor fi proiectate și filme celebre, câștigătoare de Oscar, dar și producții din sfera filmului cult.

Târgul de Crăciun Brașov 2022

Ateliere pentru copii de realizat decorațiuni și cadouri

Evident, copiii nu puteau fi neglijați, mai ales acum, când suntem în sezonul lor preferat. Astfel, micuții vor putea să descopere tainele realizării decorațiunilor specifice acestui anotimp, dar vor fi îndrumați și înspre pregătirea celor mai frumoase ambalaje de cadouri.

Târgul de Crăciun Brașov 2022

Campanii caritabile pentru persoanele defavorizate

De Crăciun nu trebuie să uităm de oamenii care nu își pot permite sărbători normale. Și ei merită să se bucure de sărbătoarea Crăciunului, astfel că trebuie ajutați în acest sens, pentru a mai uita de neajunsurile vieții, printr-o multitudine de campanii caritabile, care se vor desfășura pe toată durata acestui eveniment.

Moș Crăciun nu va lipsi nici în acest an. Îi așteaptă, pe scaunul lui special, pe toți copiii, în Piața Sfatului, în perioada 17-23 decembrie, între orele 17:00-20:00.

„Povestea lui Moș Crăciun – Urmărirea drumului său din Laponia până în Brașov”

Vă așteptăm să petrecem împreună noaptea dintre ani, în Piața Sfatului, la evenimentul organizat de KISS FM.

Caută