Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/09/2024
Eat & Drink

MIXOLOGY | Toamna exotică: Nostalgia verii în cocktailuri cu cocos

Iuliana Ciocîrlan De Iuliana Ciocîrlan
Comentarii MIXOLOGY | Toamna exotică: Nostalgia verii în cocktailuri cu cocos Share MIXOLOGY | Toamna exotică: Nostalgia verii în cocktailuri cu cocos
cocktailuri cu cocos


Toamna exotică: Nostalgia verii în cocktailuri cu cocos

Dacă ne gândim la cocktailuri cu cocos, categoric o să ne apară în minte și niște imagini cu plaje exotice sau cu un șezlong la o piscină. Chiar dacă vara doar ce s-a terminat, mirosul de nucă de cocos din următoarele băuturi poate să ne ajute să retrăim cu nostalgie atmosfera sezonului estival și să ne bucurăm de arome exotice oricând.

cocktailuri cu cocos

Piña Colada

Pentru cei mai sceptici dintre noi, am pregătit un cocktail clasic cu nucă de cocos, Piña Colada. Rețeta, de altfel simplă și arhicunoscută, presupune rom alb, cremă de nucă de cocos, suc de ananas și pentru ornare, felii de ananas sau cireșe Maraschino. Originile sunt cu adevărat interesante la acest cocktail, pe lângă gustul tropical. Astfel, se spune că piratul portorican Roberto Cofresi a creat acest cocktail special pentru a ridica moralul echipajului său, în secolul al XIX-lea.

cocktailuri cu cocos

Bahama Mama

Cu siguranță mai sunt printre noi și persoane care visează încă la plaje exotice și vreme caldă, iar pentru ei, un Bahama Mama este alegerea perfectă, căci numai numele ne trimite cu gândul la frumoasele plaje din Bahamas. Pentru preparare avem nevoie de gheață zdrobită, suc de portocale, suc de ananas, rom clasic, rom cu aromă de cocos și sirop grenadine, iar pentru ornat vom avea nevoie de cireșe Maraschino. Amatorii de cocktailuri pe bază de rom care își doresc o băutură asemănătoare cu Bahama Mama, dar nu la fel de dulce, nu au fost uitați – puteți comanda un Mai Tai autentic, iar problema voastră a fost rezolvată.

cocktailuri cu cocos

Batida

Batida este un cocktail foarte popular în Portugalia, iar numele tradus al acestei băuturi ar fi milkshake, tocmai pentru textura pe care o are. Pentru o Batida autentică avem nevoie de cachaça (rom obținut cu trestie de zahăr pură), sirop de fructul pasiunii, lapte de cocos, suc de lime și pentru ornat, felii de ananas și nucșoară. Pentru a da acestui cocktail textura de milkshake, toate ingredientele trebuie puse într-un blender, iar mai apoi, într-un pahar înalt.

cocktailuri cu cocos

Rock Lobster

Vă asigur de faptul că următorul cocktail nu conține homar decât în nume. Astfel, Rock Lobster este un cocktail fructat cu două tipuri de rom care, servit în pahar, ne aduce doar aminte de culoarea unui homar gătit. Pentru preparare avem nevoie de rom cu aromă de cocos, lichior de banane, sirop grenadine, banane coapte, suc de ananas și de portocale și rom negru. Ceea ce este interesant la acest cocktail este faptul că romul negru nu este mixat, alături de celalte ingrediente, ci adăugat la final, după ce se pune cocktailul în pahar.

cocktailuri cu cocos

California Surfer

Sunt foarte puține cocktailuri cunoscute care au ca ingredient Jägermeister, iar California Surfer este unul dintre ele. Pentru preparare avem nevoie de rom cu aromă de cocos și suc de ananas. Poate că nu vă inspiră multe această combinație, dar culoarea acestui cocktail vă va reaminti categoric de apusurile de vară de pe plajă.

cocktailuri cu cocos

Groovy Gimlet

Amatorii de gin s-ar putea să prefere Groovy Gimlet. Acest cocktail este unul interesant, chiar din cauza ginului, care trebuie să fie cu extract de floarea de mazăre a fluturilor și care dă o nuanță de albastru ginului, care în contact cu sucul de lamâie, îl transformă în culoarea mov, nuanța fiind diferită în funcție de cât de mult suc de lămâie se adaugă. Pe lângă aceste două ingrediente vom mai avea nevoie și de sirop de cocos, iar cocktailul nostru este gata de a fi savurat.

cocktailuri cu cocos

Coconut Cosmo

Încheiem cu un cocktail pe bază de vodka, Coconut Cosmo. Pentru preparare ne trebuie: vodka cu aromă de cocos, lichior de cocos, suc de merișoare, vermut și apă de cocos. Asemeni unui cocktail Cosmopolitan veritabil, nici acesta nu este foarte dulce, pentru a ne putea bucura de toate aromele din el.

Pe măsură ce serile devin din ce în ce mai răcoroase, aceste cocktailuri ne dau ocazia perfectă de a păstra un strop din vara ce tocmai a trecut în suflete și, de ce nu, în pahare, mai ales că Ziua Mondială a Nucii de Cocos este sărbătorită pe 2 septembrie.

Citește mai multe articole din EAT & DRINK.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută