Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/07/2024
Eat & Drink / Drink

ȘTEFAN CHIRIȚESCU | Fotbal și șprițuri de vară

Ștefan Chirițescu De Ștefan Chirițescu
Comentarii ȘTEFAN CHIRIȚESCU | Fotbal și șprițuri de vară Share ȘTEFAN CHIRIȚESCU | Fotbal și șprițuri de vară
Fotbal și șprițuri de vară


Fotbal și sprițuri de vară

La ora la care o să apară acest articol, Campionatul European de fotbal va fi în a doua lui jumătate și multă bere se va fi băut deja. Ups, am zis bere într-un articol despre vinuri?

Da, cam este vara berii, căci legătura fotbal-bere este la fel de puternică precum dorința României de a ieși din grupe :).

Cu toate acestea, vinul are însă un aliat puternic  în perioada asta. Spre teroarea fandosiților din vin care își rotesc ochii până la leșin, aliatul acesta se numește apă minerală. Din această alianță, ați ghicit deja, iese șprițul.

Fotbal și șprițuri de vară
foto Joonas kääriäinen

Și acum închideți ochii și imaginați-vă: un pahar mare, un vin alb sec (fie și demi-sec că nu suntem toți sommelieri), rece, peste care vine un râu de apă minerală. Stai comod pe canapea, pe scaunul de la terasă sau unde vezi tu meciul și strigi susținut: “e gooool!”. La pahar mă refer, desigur.

Poate nu te-ai gândit, dar uite de ce pariez pe șpriț în vara aceasta (și nu doar) versus bere…

Șprițul e spornic, are acest avantaj la buzunar căci merge bine la nota de plată când împarți cu prietenii.

Șprițul te ține suficient de treaz cât să prinzi și prelungirile, căci există riscul acesta la campionatul european. Iar apa din șpriț e jucător de prelungiri și chiar de penalty-uri. Uneori și după…

Șprițul e ușor. Chiar și la al treilea pahar.

Când încă vrei să fii mai bun ca Edi și să zici schema de joc. Sau să sari la gol. Sau să articulezi corect numele jucătorilor germani (sigur ei prind a doua parte a turneului).

Șprițul e jumate de pas spre lumea vinurilor.

E vinul începătorului, dar orice început e frumos și valoros.

Vara e abia la început, rafturile magazinelor sunt pline de vinuri și de multe ape minerale. Descoperă o Frâncușa, un Grigio, o Cramposie, o Viorica și multe altele, adaugă-i niște apă minerală și bucură-te de meciuri, fotbal și de prima ta excursie în lumea vinului.

Text de ȘTEFAN CHIRIȚESCU | EAT & DRINK

foto credite: pixabay.com

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută