Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/02/2024
Lifestyle / Sport

Finanțări de peste 14 milioane lei pentru sportul sibian în 2024

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Finanțări de peste 14 milioane lei pentru sportul sibian în 2024 Share Finanțări de peste 14 milioane lei pentru sportul sibian în 2024


Sportul sibian se bucură în 2024 de finanțări nerambursabile generoase!

Evenimentele și activitățile sportive, dar și cluburile sportive de drept public vor beneficia în 2024 de finanțări nerambursabile în valoare de peste 14 milioane lei prin cele două agende sportive susținute de Primăria Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Primăria Municipiului Sibiu alocă prin Agenda Sportivă 12 milioane lei, la care se adaugă 500.000 lei pentru cluburile sportive de drept public. Anul trecut cele mai mari punctaje și finanțări le-au obținut cluburile FC Hermannstadt, BC CSU Sibiu și evenimente precum Sibiu Open, Transylvanian Grand Prix, Raliul Sibiului, Maratonul Internațional Sibiu, Binder Lake Triatlon, Turul Ciclist al Sibiului și Cupa de vară Smart Chess Sibiu.

1,5 milioane lei e suma pe care o alocă Consiliul Județean Sibiu pentru agenda sportivă a județului. În 2023 au fost finanțate proiecte sportive organizate de Clubul Sportiv Universitar Sibiu, Clubul Sportiv Școlar Sibiu, Clubul Sportiv Municipal Mediaș și Clubul Sportiv Municipal Sibiu.

În ultimii ani, la Sibiu s-au făcut investiții uriașe în infrastructura sportivă, de la Stadionul Municipal Sibiu și Complexul de agrement Lacul lui Binder, la Complexul sportiv de lângă Piața Obor, care a fost finalizat și urmează să fie inaugurat în curând.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută