UŞOR DE GĂTIT | Pâine prăjită cu lapte, un mic dejun dulce și gustos
Pâinea prăjită cu lapte este o rețetă incredibil de specială datorită simplității acesteia, fiind preparată cu ingrediente pe care cu siguranță le ai la îndemână!
Pentru mine este un desert de confort și un mic dejun unic, pentru începutul unei zile fericite.
Rețetă provenită din Noua Anglie, regiune din Statele Unite ale Americii, pâinea prăjită cu lapte a devenit populară în diverse culturi, preparându-se cu ușurință. Așadar, încearcă și tu acest desert fenomenal, la o cafea, de dimineață!
Ingrediente :
- 2 felii de pâine (fie cumpărate, fie gătită acasă, accesați aici pentru a învăța prepararea pâine)
- unt
- zahăr brun
- ½ de cană de lapte
- ½ de linguriță de extract de vanilie
- 1 linguriță de zahăr granulat
- pentru topping: miere, sirop de arțar, sos de caramel, lapte condensat (în funcție de preferința dumneavoastră)
Preparare :
Pe feliile de pâine, fie cumpărate, fie preparate acasă (rețetă la fel de simplă, pe care o puteți accesa aici) se întinde puțin unt. Deasupra untului se adaugă zahărul brun. Dacă vă place scorțișoara, puteți să o amestecați cu zahărul brun și să întindeți compoziția respectivă pe cele două felii de pâine.
Se formează un sandwich.
Într-un bol se adaugă laptele, zahărul granulat și extractul de vanilie. Se amestecă până când se dizolvă zahărul.
Într-o tigaie se adaugă aproximativ o linguriță de unt, apoi, la foc mic spre mediu, se gătește pâinea pe fiecare parte, până când va avea o culoare aurie-maronie.
Se adaugă în tigaie compoziția de lapte parțial, de 3 ori. De fiecare dată după ce se adaugă o parte din lapte se așteaptă până când feliile de pâine absorb tot conținutul.
După ce tot laptele e absorbit în pâine, se răstoarnă și se gătește pe cealaltă parte pentru un minut.
Se servește deliciul cu toppingul preferat dumneavoastră, spre exemplu cu sirop de arțar.
Poftă bună!
Text de DENISA BĂDESCU | Ușor de Gătit
Foto credit: feedgrump.com