Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/01/2024
Evenimente

Cele mai importante evenimente ale lunii ianuarie, pentru toate gusturile

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cele mai importante evenimente ale lunii ianuarie, pentru toate gusturile Share Cele mai importante evenimente ale lunii ianuarie, pentru toate gusturile
Cele mai importante evenimente ale lunii ianuarie, pentru toate gusturile


Lună de lună, Zile și Nopți ia marile orașe la explorat pentru a-ți spune care sunt cele mai importante evenimente care merită din plin atenția ta. Vezi care sunt cele mai importante evenimente ale lunii ianuarie, pentru toate gusturile.

O facem încă din primele zile ale lunii, pentru a-ți oferi timpul necesar în plănuirea unei escapade, în cazul în care e nevoie să te deplasezi în alt oraș. Dar chiar și dacă se întâmplă la tine în oraș, tot e bine să fii informat din timp. Nu? Deci, live local, party local!

Odată cu începutul noului an, luna ianuarie ne întâmpină cu oportunități noi de a ne bucura de timpul liber. E drept, fiind prima lună din an, nu este o abundență de evenimente, dar există suficiente pentru a transforma luna ianuarie într-una memorabilă. De la evenimente culturale la aventuri în aer liber, vom explora opțiuni pentru toate gusturile și interesele.

Așadar, adoptă atitudinea good vibes only, adună-ți energia pozitivă și pregătește-te să faci din primele zile ale anului un capitol incitant și plin de descoperiri despre care să povestești pe tot parcursul lui 2024.

Here we go!

București

Se aude că primul concert din an de la Expirat, îl face Macanache. Pe 10 ianuarie. „Îi dăm să sară”, cum ar zice rapperul.

La Hard Rock Cafe, miercuri, 10 ianuarie, începand cu ora 21:00, are loc un concert extraordinar cu HVNDS, o trupă muzicală românească cunoscută pentru abordarea lor inovatoare în genul post-rock și post-metal. Cu o carieră înfloritoare și o discografie impresionantă, trupa a câștigat rapid recunoaștere în industria muzicală. Sunetul lor puternic și evocativ îmbină elemente de chitară distorsionată, ritmuri complexe și atmosfere melodice, creând o experiență muzicală intensă și emoționantă.

Versurile trupei adesea abordează teme profunde și introspective, completând cu măiestrie atmosfera sonoră pe care o creează. Cu concerte captivante și o pasiune pentru exprimarea artistică, HVANDS a devenit o prezență remarcabilă în peisajul muzical românesc.

Tot la Hard Rock Cafe, vineri, 12 ianuarie, începând cu ora 21:30, ești invitat la un concert extraordinar cu Vița de Vie – Electric!

Basm epic II: Promisiunea Zmeului… Că de n-ar fi, nu s-ar cânta noua piesă Zob! Trupa ZOB va încinge scena de la Expirat pe 17 ianuarie cu piesele celebre care au ținut-o în viață 30 de ani și un pic. Special Guest: RECYCLE BIN.

Și The Pub Universității ne propune o serie de evenimente, pe care le-am centralizat într-un singur loc: Evenimente The Pub

Brașov 

Danny Bryant, chitarist britanic de senzație, denumit de publicația Classic Rock Magazine drept „O comoară națională de Blues / National Blues Treasure”, vine în premieră și exclusivitate în România pe 20 ianuarie la clubul Rockstadt din Brașov pentru primul concert din 2024 marca Transilvania Blues Nights. Danny Bryant promovează noul album “Rise” (2023), alături de trupa sa.

Vineri, 27 Ianuarie, de la ora 20:00, trupa Masterpiece (Tribut Metallica) va susține un concert live la Rockstadt. E foarte puțin probabil ca Metallica să vină vreodată în Brașov, așa că, în loc să aștepți ca imposibilul să se întâmple, mai bine nu rata acest concert. 

Brașovul va deveni, încă o dată, centrul dansului de salsa din România, găzduind cea de-a 15-a ediție a Congresului Național de Salsa.

Evenimentul se va desfășura în perioada 25-28 ianuarie 2024 și promite o experiență memorabilă pentru iubitorii acestui gen de dans.

Cluj – Napoca

Moonlight Breakfast, duo românesc, stabilit în Austria din 2013, revine la Cluj pe 13 ianuarie pentru un concert la Euphoria Music Hall. Un mix sofisticat de dream pop, cosmic disco, electro, nu-jazz și swing. Au ajuns în top 100 pop pe iTunes și Amazon în Statele Unite, în topurile Shazam US Charts și US College Radio Charts, în top 50 single pop – Amazon în SUA.

Au fost incluși în playlist-uri precum BEST OF THE WEEK, FUTURE HITS și GLOBAL SHAZAM DISCOVERY TOP 50 pe Apple Music. Muzica lor are o calitate cinematografică și o anumită atracție universală, după cum se poate observa cu ușurință din numeroasele colaborări pe care le-au avut de-a lungul anilor, fie că este vorba de fashion, advertising sau film.

Pe 26 ianuarie, Implant pentru Refuz va susține un concert la FORM Space. Implant pentru Refuz evadează din rutina sigură și se aventurează constant dincolo de zona de confort. În ultimii 17 ani, ei transmit din subteran un ton secund incongruent, menit să erodeze zgomotul alb omniprezent de la suprafață. IPR este unul dintre primele nume din spatele a ceea ce se consideră a fi reacția inteligentă și creativă în cadrul muzicii românești, acea zonă a underground-ului cultural, a versiunilor alternative care însoțesc (ca o undă seismică rectificatoare) convulsiile unui organism social gigant bolnav.

Piazzolla tango night – Recital de tango argentinian (Ediție Specială) are loc la Hotel Univers T, pe 27 ianuarie. PIAZZOLLA TANGO NIGHT – se dorește a fi o serie de spectacole dedicate marelui compozitor Astor Piazzolla și geniului său componistic, puse în scenă de Asociatia „ Cluj Tango Orchestra „ pe scenele Filarmonicilor din țară și nu numai. Astor Piazzolla revoluționează muzica de tango argentinian, punându-și amprenta definitiv pe acest gen muzical.

 Cele mai importante evenimente ale lunii ianuarie, pentru toate gusturile.

Elementele de jazz și de muzică clasică sunt întâlnite în mai toate lucrările marelui artist, ducând astfel muzica lui în sălile de concerte simfonice, devenind astfel un ambasador mondial al noului tango argentinian. „Cluj Tango Orchestra” concertează sub egida Ambasadei Republicii Argentina în România, și este prima orchestră de tango argentinian din Transilvania, compusă din muzicieni români profesioniști, membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania și ai Operei Naționale din Cluj Napoca. 

Timișoara

Pe 12 ianuarie, Robin and the Backstabbers revin la D’Arc Timișoara. Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept „pop melodramatic”. Nu au ajuns o trupă de coveruri după albumul Graceland al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să ia pe sus scena de muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri moderniste, criptice. De la concertele lor nu pleacă nimeni supărat.

Pregătește-te pentru o călătorie muzicală extraordinară la Faber Timișoara. Ești așteptat pentru a experimenta emoția pură a muzicii techno alături de incredibila NUSHA și alți artiști surpriză! Evenimentul va avea loc pe 13 ianuarie, de la ora 23:00 până la 07:00. Organizat de database și Girls Love Techno, acest eveniment promite să fie o explozie de energie și creativitate!

Iași

Pe 19 ianuarie trupa Partizan vine la Iași, pentru un concert memorabil la Underground Pub.

De asemenea, tot aici, pe 27 ianuarie vor cânta și trupele Bucovina și Cozmetic. Bucovina este o trupă românească de folk metal formată la Iași în anul 2000. De la înființare, Bucovina a lansat patru albume de studio și un extended play, toate cu membrii: Florin „Crivăț” Țibu, Bogdan Luparu (ambii la chitară electrică și voce) și Bogdan „Vifor” Mihu (la tobe). Denumită după regiunea istorică situată în nordul României, Bucovina este cunoscută pentru încorporarea elementelor folclorice atât în muzica lor, cât și în versurile lor.

Sibiu

Pe 11 ianuarie are loc Concertul Simfonic susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, la sala Thalia. Se va interpreta P.I. Ceaikovski: „Nocturna” în re minor pentru violoncel și orchestră nr. 4, op. 19, P.I. Ceaikovski: Aria lui Lensky din opera „Evgheni Oneghin”, P.I. Ceaikovski: Pezzo Capricciosso pentru violoncel și pian, op. 62, Ludwig van Beethoven – Simfonia a VI-a „Pastorala” în Fa major, op. 68. Dirijor va fi Tiberiu Soare.

Pe 19 ianuarie, E.M.I.L. lansează la Love Bar Sibiu noul lor album, „Melancoolic”. Este un album care o să redefinească povestea acestei trupe, așa că e de neratat pentru fanii, dar și pentru fanii genului punk rock și ska. 

Constanța

Duminică, 21 ianuarie, ești invitat la un concert ART-ROCK, la un spectacol altfel la Club Doors. Este un eveniment găzduit de Mike Godoroja, ceea ce înseamnă că vei fi într-o atmosferă intimă și prietenoasă și te vei bucura de o seară frumoasă și plină de vrajă.

Pentru calendarul evenimentelor din peste 20 de orașe din România intră pe www.zilesinopti.ro/evenimente-romania/

Cele mai importante evenimente ale lunii ianuarie, pentru toate gusturile
Foto header: www.istockphoto.com

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută