Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2023
Eat & Drink

UŞOR DE GĂTIT | Bubble tea: rețetă taiwaneză extrem de delicioasă

Denisa Bădescu De Denisa Bădescu
Comentarii UŞOR DE GĂTIT | Bubble tea: rețetă taiwaneză extrem de delicioasă Share UŞOR DE GĂTIT | Bubble tea: rețetă taiwaneză extrem de delicioasă
Bubble-tea-taiwanez-retete-usor-de-gatit


UŞOR DE GĂTIT | Bubble tea: rețetă taiwaneză extrem de delicioasă

Ceaiul cu perle de tapioca este o delicatesă.

Textura elastică a perlelor de tapioca acoperite de siropul dulce de zahăr brun și gustul aromat adus de combinația ceaiului cu lapte creează o rețetă într-adevăr unică, demnă de preparat.

Voi descrie prepararea ceaiului cu perle de tapioca de zahăr brun, însă o puteți schimba în funcție de preferința dumneavoastră.

Spre exemplu, puteți folosi miere în loc de sirop de zahăr brun, și puteți adăuga numai lapte, fără ceai.

Bubble tea este o rețetă specială pentru mine datorită gustului autentic pe care îl are, dar și al esteticului pe care îl deține, datorită texturii perlelor de tapioca dar și a culorii pe care îl prinde ceaiul după ce este amestecat cu lapte.

Îmi aduce aminte de seara după școală, când îmi pregăteam ceaiul cu perle de tapioca și mă jucam jocuri video.

Ingrediente :

Dacă aveți perle de tapioca care se pot găti instant, modul de preparare al acestora este mai jos.

Dacă doriți să preparați perle de tapioca de mână se folosesc următoarele ingrediente:

  • 85g de zahăr brun, de preferat zahăr brun închis pentru un gust mai intens
  • amidon de tapioca
  • 80ml de apă

În rest aveți nevoie de :

  • ceai (se recomandă ceai negru sau ceai de iasomie pentru o aromă mai puternică, însă eu voi utiliza ceai de sakura)
  • lapte (se poate utiliza orice tip de lapte, precum laptele de migdale pe care l-am folosit eu, sau dacă vreți să fie cât mai dulce puteți folosi lapte condensat îndulcit)
  • jumătate cană de apă și o cană de zahăr brun pentru siropul de zahăr brun

Preparare :

Pentru prepararea siropului de zahăr brun, care va fi adăugat cu perlele de tapioca și în ceai, se adaugă într-un ibric apa și zahărul. Se amestecă la foc mic până când compoziția va prinde o textură siropoasă, ușor caramelizată.

UŞOR DE GĂTIT Bubble tea: rețetă taiwaneză

Puteți folosi perle de tapioca care pot fi preparate instant, după următoarele instrucțiuni: Se adaugă într-un bol apă care trebuie fiartă, apoi se adaugă aproximativ 65g de perle de tapioca, pentru o servire.

Se fierb pentru aproximativ 5 minute în apa care a dat în clocote, apoi se schimbă la foc mediu spre mic și se mai fierb în jur de 15 minute, amestecând ocazional. Însă, este important să fie gătite după instrucțiunile pachetului respectiv.

Pentru a prepara dumneavoastră perlele de tapioca, aveți nevoie de amidon de tapioca, zahăr brun și puțină apă. Mai întâi, într-un bol mare se adaugă zahărul brun și apă și se amestecă. Apoi se adaugă o lingură și jumătate de amidon de tapioca și se amestecă din nou.

Se pune la microunde timp de un minut, aproximativ, până compoziția va avea o textură lipicioasă. Pentru un minut sau două, se lasă să se răcească, apoi se adaugă jumătate de cană de amidon de tapioca și se amestecă cu o lingură.

Se adaugă treptat amidon de tapioca în compoziție, și, când nu este prea fierbinte, se frământă cu mâna. Ca rezultat, aluatul trebuie să aibă o textură nici prea lipicioasă, dar totuși elastică.

Din compoziție se rulează bile mici, așadar în caz că aveți un pai boba, se vor putea urca. Acestea se acoperă cu amidon de tapioca, pentru a nu se lipi. Într-o oală mare cu apă clocotită se adaugă boba și se amestecă.

UŞOR DE GĂTIT Bubble tea: rețetă taiwaneză

Odată ce plutesc toate, se fierb timp de 25 de minute.

Așadar, ați gătit perlele de tapioca. Acestea se strecoară și se clătesc fie cu apă caldă, dacă doriți ca perlele să fie moi, fie cu apă rece, de preferat cu gheață, dacă doriți ca perlele să fie tari.

Într-un pahar se adaugă perlele de tapioca împreună cu siropul de zahăr brun, de asemenea ceaiul și laptele la alegerea dumneavoastră, și dacă doriți gheață. Se recomandă utilizarea ceaiului

Într-un pahar se adaugă perlele de tapioca cu siropul dorit, personal eu prefer siropul de zahăr brun, împreună cu un ceai la alegere, lapte și gheață, după preferința dumneavoastră. Se recomandă utilizarea ceaiului negru sau ceaiului de iasomie pentru o aromă puternică.

UŞOR DE GĂTIT Bubble tea: rețetă taiwaneză

Poftă bună!

Text de DENISA BĂDESCU | Ușor De Gătit | Opinii

cover foto: Photo by RDNE Stock project

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută