Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/09/2023
Eat & Drink Viața Orașului

Oktoberfest Brașov 2023: Tradiții bavareze și atmosferă de petrecere

Bianca Trifan De Bianca Trifan
Comentarii Oktoberfest Brașov 2023: Tradiții bavareze și atmosferă de petrecere Share Oktoberfest Brașov 2023: Tradiții bavareze și atmosferă de petrecere
Oktoberfest Brașov 2023: Tradiții bavareze și atmosferă de petrecere


Se apropie una dintre cele mai așteptate sărbători ale toamnei, Oktoberfest, iar Brașovul este pregătit să primească cu brațele deschise iubitorii de bere și distracție. Ediția din acest an, care împlinește 14 ani de existență, vine cu o surpriză specială: o nouă locație ce îmbracă spiritul bavarez într-un cort proaspăt și atrăgător.
Acest eveniment va avea loc între 31 august și 10 septembrie lângă Parcul Tractorul – Turnului, unde amatorii de atmosferă autentică și delicii culinare vor găsi tot ce au nevoie pentru a trăi experiența Oktoberfest la cel mai înalt nivel. 

Cu o tradiție îndelungată de aducere a atmosferei bavareze în inima României, organizatorii au pregătit o ediție plină de surprize și evenimente captivante. Printre momentele de neratat se numără concursurile Miss Oktoberfest, Regele și unchiul Hans, precum și paradele carelor cu bere, care vor scârțâi de plăcere în drumul lor către marele cort al sărbătorii. Iar pentru a menține autenticitatea, Ciucaș, brandul de tradiție al Brașovului, va răsfăța vizitatorii cu Ciucaș Malzbier, o ediție limitată dedicată exclusiv festivalului. Berea se îmbină perfect cu mâncărurile specifice bavareze și românești, promițând o experiență de gust inconfundabilă. 

Atmosfera evenimentului va fi pur și simplu electrizantă, oferind petrecere cu muzică bavareză și internațională live. Cinci formații românești și trei formații germane vor asigura un spectacol captivant, iar ansamblurile românești, grupurile de dans și canto vor completa atmosfera de distracție și bucurie. Oktoberfest Brașov nu se rezumă doar la distracție, ci și la promovarea tinerelor talente locale, precum și la aducerea unor influenceri, youtuberi și creatori de conținut care să creeze o atmosferă vibrantă și modernă. 

Ceea ce face Oktoberfest-ul atât de special în luna septembrie este istoria sa bogată. Încă din anul 1539, o lege germană decreta că berea putea fi produsă numai între 29 septembrie și 23 aprilie din cauza riscurilor de incendiu în timpul verii. Deși această tradiție a fost ulterior modificată, Oktoberfest-ul păstrează această legătură strânsă cu istoria și tradițiile sale. 

În perioada 30 august – 10 septembrie 2023, Parcul Tractorul – Turnului se va transforma într-un tărâm al distracției, cu bucate savuroase, muzică antrenantă și atmosferă de petrecere. Albă ca spuma și mereu surprinzătoare, ediția din acest an a Oktoberfest Brașov te așteaptă să te bucuri de bucuriile toamnei într-un mod cu totul deosebit. Prost și noroc!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută