Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/06/2023
Eat & Drink / Drink Viața Orașului / Horeca

LA ŞOSEA | Unde ne bem cafeaua – aici sau la pachet?

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii LA ŞOSEA | Unde ne bem cafeaua – aici sau la pachet? Share LA ŞOSEA | Unde ne bem cafeaua – aici sau la pachet?
unde-ne-bem-cafeaua-bucuresti


Unde ne bem cafeaua – aici sau la pachet?

Cam greu să mai găsești pe cineva care să nu adore cafeaua, nu-i așa?

De câțiva ani buni, cafeaua înseamnă mai mult decât o simplă licoare energizantă, devenind mai degrabă o întreagă experiență de relaxare – de la aromă, originile boabelor de cafea și până la persoana cu care împarți experiența și locul unde o bei.

Noroc că Bucureștiul are presărat peste tot locuri cool cu cafea de specialitate, care îți satisfac atât nevoia de cofeină, cât și dorința de a petrece câteva momente de evadare într-un loc cu o atmosferă plăcută.

Origo

unde-ne-bem-cafeaua-Origo-bucuresti

Str. Lipscani nr. 9

Poate una dintre cele mai cunoscute cafenele din Capitală, Origo este un loc întru totul special – de la mixul de arome al fiecărei rețete în parte, cafeaua pe care o poți achiziționa și prepara singur acasă și până la spațiul cool cu design industrialo-minimalist de unde îți poți savura cafeaua artizanală, coffee shop-ul este locul perfect pentru cei care vor să ducă experiența consumului de cafea la un nivel premium.

Iar dacă nu e de ajuns doar să treci pe la Origo din când în când să-ți bei cafeaua (sau cafeaua achiziționată de la ei totuși nu-ți iese cum trebuie), află că cei de la Origo oferă atât cursuri, punând la dispoziție pe site și echipamente pentru acasă.

Social Space

unde-ne-bem-cafeaua-am-social-space-bucuresti

Str. Bosianu 21

Dacă te afli prin zona parcului Carol, ar fi păcat să nu dai o fugă și pe la AM Social Space.

Pe lângă faptul că este un loc work friendly, cu numeroase locuri la birou și wi-fi free, aici vei găsi întotdeauna cafea de specialitate care se schimbă odată la puțin timp, furnizată de Madison.

Atmosfera de la AM este întotdeauna una relaxantă, decorul este unul modern, eclectic, cu numeroase plante și diverse piese de mobilier, iar personalul este întotdeauna amabil și prietenos. Iar dacă îți place atât de mult cafeaua încât vrei să o prepari și tu acasă, află că poți să cumperi diverse sortimente de la bar.

Bean&Dots

unde-ne-bem-cafeaua-beans-and-dots-bucuresti

Str. Ion Brezoianu 23-25

La fel cum o spun chiar ei, Bean&Dots is not just another coffee shop – cafeaua lor provine din Berlin, de la prăjitoria Barn, remarcată ca fiind unul dintre cei mai calitativi și renumiți furnizori din lume.

Situat chiar în Palatul Universul, între Universitate și parcul Cișmigiu, la Bean&Dots vei găsi întotdeauna o comunitate de oameni faini, cafea de specialitate și o atmosferă boemă și hipsterească, cu un decor simplu, minimalist și pe alocuri industrial.

Iar dacă vrei să aduci și în ceașca ta de acasă puțin din cafeaua berlineză, o găsești în magazinul lor online.

ORYGYNS Specialty Coffee

unde-ne-bem-cafeaua-ORYGYNS-Specialty-Coffee-bucuresti

Str. Jules Michelet 12

La Orygyns vei putea întotdeauna să experimentezi ceva nou – lunar, cei de la cafenea selectează diverse tipuri de cafea de origine de la diverse prăjitorii de top din Europa și oferă pasionaților de cafea o scurtă incursiune în ceea ce înseamnă cafeaua europeană.

Astfel, creată din pasiunea și fascinația pentru cafeaua de specialitate și cum aceasta diferă în funcție de recoltă și zonă, Orygyns este un coffee shop cool, perfect pentru cei care vor întodeauna să experimenteze ceva nou și calitativ.

Cafeaua de la ei poate fi luată acasă prin intermediul magazinului lor online.

M60

unde-ne-bem-cafeaua-M60-bucuresti

Str. D.I. Mendeleev 2

Situată în zona Amzei, chiar la intersecția străzilor Mendeleev și George Enescu, într-o zonă întotdeauna aglomerată, M60 este o cafenea deja cunoscută și îndrăgită de bucureșteni datorită ambianței perfecte pentru socializare, cât și cafelei întotdeauna gustoase.

Cafeneaua este work friendly, iar mobilierul este unul simplu, confecționat din lemn, întregit de un decor minimalist industrializat, cu numeroase tonuri reci și pereți cool, netencuiți.

Totodată, la M60, pe lângă savurarea unei băuturi pe bază de cafea care nu te va dezamăgi niciodată, poți găsi și diverse preparate gustoase.

unde-ne-bem-cafeaua-bucuresti

În plus, nu sunt de trecut cu vederea nici cafenele precum Coftale, Mad Goat, Sloane sau Sonder, spații amenajate cu atenție la detalii, boeme și hipsterești, perfecte pentru diminețile târzii de weekend, când cel mai bun remediu după o săptămână aglomerată la muncă este o cafea bună.

Text de Mădălina Lefter | București | Eat & Drink | Top

Photo by Chevanon Photography

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută