Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/06/2023
Evenimente Artă & Cultură Viața Orașului

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 19 – 25 iunie 2023

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 19 – 25 iunie 2023 Share BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 19 – 25 iunie 2023
București. Evenimente București. Știri București. Bucuresti aLive


București evenimente săptămâna 19 – 25 iunie 2023

BucurEȘTI aLIVE | evenimente recomandate

OmFest 2023 | Manasia Hub

evenimente bucuresti OmFest 2023, ediția #5, între 20 și 22 iunie la București

Ca în fiecare an, arta ne aduce mai aproape. OmFest, festivalul artistic care își propune să conecteze cât mai multe comunități etnice, religioase, sociale și nu numai, revine în București, la Manasia Hub, în perioada 20 – 22 iunie.

Comunitatea este sursa conexiunii sociale, a sentimentului de apartenență, a conectării cu ceilalți, a învățării despre sărbătorile și tradițiile celorlalți și o parte importantă a dezvoltării înțelegerii interculturale, elemente pe care le vom vedea prezentate prin proiecții de film, concerte, ateliere și dialoguri culturale.

Marți, prima zi a festivalului, de la 18:30, se prezintă în premieră videoclipul celei mai noi piese realizată de EMAA împreună cu copii refugiați, alături de un vernisaj de fotografie.

De la 20:30, publicul este invitat la Tori et Lokita (2022/Franța-Belgia), un film de Jean Pierre și Luc Dardenne despre o prietenie care s-a legat între doi adolescenți exilați în Belgia.

Intrarea este liberă la toate evenimentele!

Bucharest Opera Festival 2023 | Opera Națională București

bucharest opera festival

Săptămâna continuă în spirit de festival, dar de data aceasta ne mutăm în zona operei. Bucharest Opera Festival revine în capitală, la Opera Națională București, cu o a doua ediţie în perioada 16 iunie – 24 iunie.

Publicul are ocazia să se bucure de un repertoriu extrem de divers, cu titluri ce nu se află în mod obişnuit pe afişele bucureştene, mergând de la operetă şi musical, până la opera clasică, dar şi montări spectaculoase ale unor titluri foarte rar sau niciodată prezentate.

Unul dintre titlurile care nu se află în repertoriul nostru, dar va fi pus pe scenă miercuri, 21 iunie, de la ora 19:00, este Cosi fan tutte, o operă în două acte de Wolfgang Amadeus Mozart, pe un libret de Lorenzo Da Ponte. Povestea ne duce în Napoli, în secolul al XVIII-lea, unde, profund convins de infidelitatea femeilor,  cinicul Don Alfonso îi provoacă pe tinerii săi prieteni Ferrando și Guglielmo, punând la îndoială constanța logodnicelor lor, surorile Dorabella și Fiordiligi.

Bilet: 25/50/90/150/200 lei (operanb.ro).

,,Boss” și sesiune Q&A | Grădina cu Filme

Mister, suspans și emoție: doar pe 3 mai este BOSS DAY în întreaga rețea Cinema City

Joi, 22 iunie, de la ora 21:00, avem Seara Filmului Românesc la Grădina cu Filme BOSS (2023), în regia lui Bogdan Mirică, cu Laurențiu Bănescu, Ioana Bugarin, Sergiu Costache, Teodor Corban, Cuzin Toma, Mimi Brănescu, Diana Cavallioti, Cosmina Stratan.

Filmul urmărește povestea lui Bogdan, un șofer de ambulanță, participă la un jaf armat alături de alți trei bărbați pe care abia îi cunoaște. Deși inițial pare că cei patru vor scăpa neprinși, lumea lui Bogdan se răstoarnă dramatic când începe să suspecteze că unul dintre complici manipulează ancheta de după jaf. Începe astfel să investigheze minuțios, aproape compulsiv, care ar putea fi ramificațiile acestui fapt. Dar pe măsură ce se apropie de identitatea complicelui suspect, Bogdan se afundă și mai tare într-o spirală a fricii și a paranoiei.

Proiecția va fi urmată de o sesiune Q&A moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

Bilet: 25 lei (eventbook.ro).

Mama | Teatrul Mic

Mama Teatrul mic Bucuresti evenimente bucuresti alive

Duminică, 25 iunie, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Mic se joacă Mama, Stanisław Ignacy Witkiewicz, în regia Nonei Ciobanu. „Mama” este una dintre cele mai cunoscute piese ale dramaturgului polonez, piesă de „prost gust”, în două acte şi un epilog.

Deși nu are un fir narativ concret, piesa spune povestea unei mame alcoolice și relația pe care o are cu fiul ei. Deși îl iubește, nu se jenează să îl manipuleze și să îl pună în poziția de complice care îi aprovizionează viciile.

Ne-am întâlnit cu Witkiewicz pe scena unui cabaret noir, unde timpul şi spaţiul sunt distorsionate, după o  logică ce permite un alt fel de a reflecta esenţe profund umane.” – Nona Ciobanu.

Distribuție: Oana Albu, Rareş Florin Stoica, Alina Petrică, Oana Puşcatu, Ana Bianca Popescu, Gabi Costin, Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu și Marian Olteanu.

Bilet: 50 lei (bilet.ro).

Text de Teodora Bratu | București | Recomandări | Evenimente

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută