Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/05/2023
Artă & Cultură / Teatru

Lansare înscrieri COMEDIA ŢINE LA TINEri

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Lansare înscrieri COMEDIA ŢINE LA TINEri Share Lansare înscrieri COMEDIA ŢINE LA TINEri
Ediție cu noroc la COMEDIA ŢINE LA TINEri


Ediție cu noroc la COMEDIA ŢINE LA TINEri

La Teatrul de Comedie numărul 13 și pisica neagră nu sunt cu ghinion, ci te invită să te întânești cu provocarea scenei. Lansăm înscrierile pentru ediția a XIII-a a concursului COMEDIA ŢINE LA TINEri, proiect care se adresează tinerilor regizori sub 35 de ani.

Data limită pentru înscrieri este luni 5 iunie 2023, iar câștigătorul va fi anunțat pe data de 3 iulie. Proiectul premiat va intra în producţie la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, devenind parte din repertoriul acestuia.

Proiectele înscrise trebuie să țină cont de Regulamentul concursului:

 Textul: text de comedie/satiră românească sau universală, putând fi și o adaptare sau o dramatizare după un text în proză (textul ales nu trebuie să conțină limbaj licențios);

 Număr personaje: textul trebuie să conțină un număr de maxim 6 personaje;

 Decorul: decorul propus va trebui să fie minimal, întrucât spațiul de depozitare nu permite decoruri mari;

 Spațiul: proiectul va fi conceput pentru Sala Nouă (datele tehnice ale spațiului scenic pot fi solicitate la adresa ana.teodorescu@comedie.ro);

 Vârsta: regizorii care aplică trebuie să aibă vârsta de cel mult 35 de ani;

 Suma: suma alocată proiectului este de 100 000 lei (20 000 EURO), incluzând costuri de producție decor și onorarii echipa de creație, costuri drepturi de autor;

 Documente necesare înscrierii: textul propus, conceptul regizoral, schițe decor și costume, propunerea distribuției, CV-ul regizorului, o înregistrare video cu un spectacol / examen realizat anterior (integral sau fragment);

Ediție cu noroc la COMEDIA ŢINE LA TINEri

Propunerile vor fi trimise în trei exemplare, în format fizic, la sediul Teatrului (str. Sf. Dumitru, nr. 2, sector 3, București) şi electronic, la adresa de e-mail: ana.teodorescu@comedie.ro.

COMEDIA ȚINE LA TINEri, proiect inițiat în anul 2005, promovează şi susţine tinerii regizori de teatru, oferindu-le ocazia de a monta proiecte independente pe scena unui teatru profesionist.

Rezultatele acestui demers sunt concretizate de prezenţa tot mai activă pe scenele româneşti a câştigătorilor ediţiilor precedente: Vlad Cristache, Alexandru Mâzgăreanu sau Eugen Gyemant.

De asemenea, edițiile anterioare au adus pe scena Teatrului de Comedie abordări teatrale inedite prin spectacolele semnate de tinerii regizori Dorin Boca, Irina Crăiță-Mândră, Florin Liță, Marina Diana Hanganu sau Teodora Petre. Aceste producții sunt garanția unui parcurs ascendent al artei regizorale din România.

În anul 2022, în cadrul Galei Premiilor UNITER, Teatrul de Comedie a primit „Premiul pentru susținerea constantă a tinerilor regizori prin proiectul COMEDIA ȚINE LA TINEri de la Sala Nouă”.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută