Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/04/2023
Vacanțe / Supliment Vacanțe

SUMMER MUSIC FESTIVALS. Ghid de festival – tips & tricks și lucruri esențiale

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii SUMMER MUSIC FESTIVALS. Ghid de festival – tips & tricks și lucruri esențiale Share SUMMER MUSIC FESTIVALS. Ghid de festival – tips & tricks și lucruri esențiale
SUMMER MUSIC FESTIVALS


Participarea la unele dintre festivalurile mari necesită o planificare bună, pentru a-ți oferi ție, fanul suprem, o experiență de neuitat (și aici ne referim la una bună). Sigur, unele lucruri pot fi evidente, dar haide să ne amintim ce s-a întâmplat la edițiile trecute, n-ai uitat nimic?

SUMMER MUSIC FESTIVALS. Ghid de festival - tips & tricks și lucruri esențiale

Să începem enumerând minimul esențial: biletele pentru festival, cazarea, transportul, actele de identitate și cardul bancar sau bani cash. În plus, este întotdeauna o idee bună să verifici prognoza meteo înainte de a pleca, pentru a te ajuta să te îmbraci corespunzător și să vezi dacă mai e necesar să te cari cu cizmele de cauciuc și pelerina de ploaie. Cu toate acestea, încălțămintea comodă (de preferat Gore-tex) și o jachetă impermeabilă sunt întotdeauna o idee bună.

SUMMER MUSIC FESTIVALS. Ghid de festival - tips & tricks și lucruri esențiale

Fă-ți de acasă un traseu pe la scenele unde cântă trupele preferate. Nu trebuie neapărat să-l respecți, dar așa eviți să iei decizii pripite la fața locului și să ajungi să ratezi chiar trupa pentru care, de fapt, ai venit.

SUMMER MUSIC FESTIVALS. Ghid de festival - tips & tricks și lucruri esențiale

Ia cu tine o sticlă reutilizabilă de apă. Este important să rămâi hidratat în timpul unui festival de muzică, mai ales dacă acesta are loc într-un climat cald și se lungește pe multe ore. Majoritatea festivaluri oferă acum puncte de umplere a sticlelor de apă, iar acest lucru te poate ajuta să economisești bani, să reduci risipa și să-ți potolești setea cu altceva decât bere.

SUMMER MUSIC FESTIVALS. Ghid de festival - tips & tricks și lucruri esențiale

Protecția solară e foarte importantă la festivalurile din vară. Așa că asigură-te că ai cu tine o cremă cu factor de protecție ridicat și o pălărie sau o șapcă pentru a-ți proteja capul și fața de soare, dar și o pereche cool de ochelari de soare.

SUMMER MUSIC FESTIVALS. Ghid de festival - tips & tricks și lucruri esențiale

Un rucsac mic este și el o idee bună, pentru că la festivaluri e nevoie de un loc în care să poți păstra toate obiectele personale la îndemână, altundeva decât prin buzunare. În plus, e posibil să vrei să cumperi și merch de la trupele preferate sau să primești materiale promoționale interesante și ar fi incomod să le ții în brațe în timp ce dansezi.

SUMMER MUSIC FESTIVALS. Ghid de festival - tips & tricks și lucruri esențiale

Iată și alte lucruri utile la un festival pe care să le bagi în acest mic rucsac: șervețele umede (știi tu de ce), dopuri de urechi (uneori, se poate să te nimerești lângă scenă, chiar cu urechea lipită de boxă, iar treaba asta îți poate afecta auzul), șampon uscat, un aparat foto de unică folosință (astfel o să te bucuri mai mult de cele câteva poze făcute pe film, decât dacă vei sta tot timpul cu telefonul în mână), un încărcător pentru mobil și o baterie externă (ar fi o idee excelentă să o și încarci înainte să pleci de acasă), o tabletă de glucoză sau un complex de vitamine efervescente pentru o doză de energie între concerte.

La final, iată și două sfaturi simple: din când în când, fă o pauză – festivalurile pot fi obositoare, așa că este important să îți acorzi timp pentru a te relaxa și pentru a te reîncărca; fii deschis către noi experiențe – un festival de muzică este o oportunitate excelentă de a încerca lucruri noi și de a întâlni oameni interesanți. Bucură-te de ceea ce festivalul are de oferit și fii mai puțin critic și atent la lucrurile pe care organizatorii nu le-au făcut cum trebuie!

foto @ freepik.com

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută