Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/04/2023
Zile si Nopti / Supliment Vacanțe

8 sfaturi pentru o vacanță perfectă

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 8 sfaturi pentru o vacanță perfectă Share 8 sfaturi pentru o vacanță perfectă
vacanță perfectă


O vacanță perfectă poate însemna lucruri diferite, de la o persoană la alta. Cu alte cuvinte, o „vacanță perfectă” e un concept destul de subiectiv.

Însă, trebuie să recunoaștem că în 90% din cazuri, toată lumea își dorește ca vacanța mult așteptată și planificată să fie un mix echilibrat între previzibil și imprevizibil.

Să nu decurgă totul chiar conform planului, dar nici să n-o ia prea mult pe arătură. Iată, așadar, câteva lucruri de care este foarte bine să ții cont atunci când îți planifici vacanța și prin care poți obține acel mix pe care-l menționam mai sus:

8 sfaturi pentru o vacanță perfectă

Nu lăsa totul pe ultima sută de metri!

Planifică, planifică, planifică! Nu cu un an înainte, dar cu câteva luni e ideal să ai totul asigurat, cel puțin drumul și cazarea. Doar așa vei obține prețuri bune și vei evita compromisurile care pot aduce tensiuni în cuplu.

8 sfaturi pentru o vacanță perfectă

Alege o destinație care să se potrivească stilului tău de viață și preferințelor tale.

De exemplu, dacă îți place să te relaxezi pe plajă, alege o destinație cu plaje frumoase. E atât de simplu! Recomandările influencerilor sunt bune, dar uneori te pot convinge că-ți dorești și ceva ce nu ți se potrivește neapărat. Cele mai frumoase amintiri le vei avea din locurile în care te vei simți bine și relaxat, nu din cele care sunt mai ieftine sau, invers, din cele pe care le frecventează vedetele.

8 sfaturi pentru o vacanță perfectă

Fă-ți un buget și, pe cât posibil, ține-te de el!

De exemplu, se spune că o vacanță ideală trebuie să coste, cu totul, cât un salariu pe care-l câștigi. Nici mai mult, nici mai puțin. Astfel vei putea evita stresul financiar, dar vei simți și că ai cheltuit suficient cât să te simți bine.

8 sfaturi pentru o vacanță perfectă

Nu pleca obosit în vacanță!

Știu, sună într-un fel, dar e important ca primele zile din vacanță să nu le petreci odihnindu-te, mai ales că vacanțele pot fi obositoare și riști să te întorci fără să fi înțeles mare lucru și poate chiar mai obosit. Știi cum se spune, că după o vacanță ai nevoie de o altă vacanță.

8 sfaturi pentru o vacanță perfectă

Nu uita să-ți iei o asigurare de călătorie!

Nu face economie tocmai la acest capitol, pentru că acestea nici măcar nu sunt așa de scumpe, iar în vacanță, lumea tinde să se accidenteze mai des, fiind mai relaxată și mai neatentă. O asigurare de călătorie te va salva de multe cheltuieli în cazul în care, să zicem, faci o conjunctivită sau o toxiinfecție mai severă.

8 sfaturi pentru o vacanță perfectă

Explorează locurile turistice, dar și pe cele mai puțin cunoscute!

Astfel, călătoria ta se va transforma într-o experiență autentică și vei putea descoperi locuri interesante, de care să legi amintiri prețioase. Uneori, chiar și o rătăcire e o idee bună când ești în concediu, mai ales că este o poveste pe care o vei putea spune apropiaților când te vei întoarce acasă.

8 sfaturi pentru o vacanță perfectă

Bineînțeles, testează cât mai mult din bucătăria locală și băuturile tradiționale!

Uneori, poate nu-ți vor face cu ochiul, dar e posibil să ai surprize interesante și să descoperi că gusturile tale nu sunt deloc atât de conservatoare pe cât credeai.

8 sfaturi pentru o vacanță perfectă

Nu în ultimul rând, știu că poate suna a ceva evident, nu uita să te bucuri de fiecare moment!

Vacanța perfectă trebuie să fie despre tine și despre experiențele pe care le trăiești, despre lucruri care-ți aduc bucurie și care-ți oferă mai mult decât niște poze pe Instagram. E despre amintiri senine cu tine și cu cei dragi.

foto @ freepik.com

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.