Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/04/2023
Vacanțe / Supliment Vacanțe

10 destinații cu plaje memorabile

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 10 destinații cu plaje memorabile Share 10 destinații cu plaje memorabile
plaje memorabile


Europa are o mulțime de orașe aflate la malul mării sau al Oceanului, cu plaje memorabile și peisaje de vis. Nu trebuie să fugi pe alte continente mai exotice pentru acest lucru.

Fie că te interesează apele turcoaz, nisipul fin sau practicarea sporturilor nautice, vei găsi în lista de mai jos niște recomandări mai puțin cunoscute sau mai evidente, pe care ar trebui neapărat să le iei în considerare atunci când îți plănuiești următoarea vacanță estivală.

10 destinații cu plaje memorabile

1. Biarritz

Biarritz este un oraș din sud-vestul Franței, situat în regiunea Aquitania. Este una dintre cele mai apreciate stațiuni turistice franceze la Oceanul Atlantic. Aici vei găsi și Plage de la Côte des Basques – o plajă populară pentru surf, cu valuri mari și stânci dramatice.

10 destinații cu plaje memorabile

2. Barcelona

Poate că Barcelona nu mai are nevoie de nicio prezentare, dar reamintim aici că are multiple plaje cu nisip fin, iar orașul este unul superb, cu o arhitectură impresionantă marcată de stilul genial al lui Antoni Gaudí.

10 destinații cu plaje memorabile

3. Dubrovnik

Poate l-ai remarcat când a apărut în Game of Thrones, dacă nu, trebuie spus că orașul medieval Dubrovnik, din Croația, este o destinație care te va impresiona cu siguranță, iar plajele de aici sunt de o frumusețe rară (dar ține cont că majoritatea sunt pietroase).

10 destinații cu plaje memorabile

4. Santorini

Insula grecească Santorini este faimoasă pentru clădirile sale albe, plajele cu nisip negru și apusurile de soare uimitoare. În poze pare un loc de vis, așa este și în realitate.

plaje memorabile

5. Lisabona

Un alt oraș care nu trebuie ocolit este Lisabona, Portugalia, care are plaje superbe și o atmosferă relaxată, iar orașul are enorm de multe atracții de oferit. De exemplu, o atracție populară este cartierul Alfama, un labirint de străzi înguste și pline de culoare, cu case vechi și terase cu priveliști panoramice. Aici se poate asculta fado, muzica tradițională portugheză, în barurile și restaurantele locale.

10 destinații cu plaje memorabile

6. Tenerife

Tenerife este cea mai mare insulă din arhipelagul spaniol al Canarelor, situat în Oceanul Atlantic. Această insulă exotică este renumită pentru plajele sale, peisajele vulcanice spectaculoase și clima sa blândă. Cele mai renumite plaje sunt Playa de las Américas și Los Cristianos, ambele situate în partea de sud a insulei, cu nisip fin și ape calde. În partea de nord, plajele sunt mai stâncoase, dar oferă vederi spectaculoase ale Munților Anaga și Teide.

10 destinații cu plaje memorabile

7. Sardinia

Sardinia este o insulă magnifică, situată în Marea Mediterană, iar una dintre cele mai mari atracții ale ei sunt plajele sale spectaculoase. Cu mai mult de 2.000 de kilometri de coastă, insula are o mulțime de plaje cu nisip alb și apă turcoaz. Cele mai cunoscute plaje sunt La Pelosa, Cala Mariolu și Spiaggia dei Conigli, dar există multe altele care merită să fie explorate.

10 destinații cu plaje memorabile

8. Sveti Stefan

Sveti Stefan e un mic oraș din Muntenegru de o frumusețe rară. Plajele de aici oferă o priveliște superbă, mai ales cele din imediata apropiere a fortăreței din secolul al XV-lea, cu nisip alb și apă albastră.

10 destinații cu plaje memorabile

9. Zakynthos

Zakynthos e o destinație populară pentru românii care iubesc Grecia, așa că e de ținut minte că Navagio Beach e o plajă care nu trebuie ratată, cu nisip alb și ape cristaline și renumită pentru epava vasului de transport, care a ajuns aici în urma unui naufragiu.

10 destinații cu plaje memorabile

10. Dorset

Marea Britanie nu e renumită pentru plajele sale, dar Durdle Door Beach, din Dorset, este un must pentru cei în căutare de plaje cu un peisaj dramatic. Aici se află și un arc natural de piatră ce sigur nu te va lăsa indiferent.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută